reggy Napisano 5 Października 2011 Share Napisano 5 Października 2011 Hej! Ostatnio w sklepie modelarskim w Olsztynie polecono mi ten model - dobra cena, dobry detal, pełne wnętrze, silnik i ładne blachy. Klei się bardzo przyjemnie. Zależało mi na tym, żeby dało się zdjąć "budę" z podwozia, aby ukazać silnik, więc musiałem trochę zmodyfikować dół kadłuba. Obecnie jestem na etapie malowania wnętrza - potem zamknę skorupę i podoklejam elementy zewnętrzne. Docelowo model stanie na pustynnej dioramce. Zapewne tylko z figurkami, choć obecnie dłubię równolegle rozbitego Panzera IV E w pustynnym malowaniu, więc rozważam scenę "wielopojazdową". Edit - o, już na zdjęciach wypatrzyłem niezaszpachlowane połączenie poprzecznej części ramy w połowie pojazdu, zabieram się do roboty ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Października 2011 Share Napisano 5 Października 2011 Detal faktycznie robi wrażenie. Czekam na malowanko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 5 Października 2011 Share Napisano 5 Października 2011 Ciekawy temat obserwuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 5 Października 2011 Share Napisano 5 Października 2011 Muszę się kiedyś skusić jak jakiegoś kołowca. Myślałeś już jak będziesz robił malowanie pustynne? W taki sam sposób jak zimowe na Tygrysie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 5 Października 2011 Autor Share Napisano 5 Października 2011 A no - detal ładny. Bardzo ładne spawy HB zrobił. Polecam nowe HobbyBossy. Co do malowania - przyznam, że chodzi mi po głowie spróbowanie tej metody co użyłem do Tygrysa i paru innych modeli w kamuflażu zimowym. Zobaczę jak się sprawdzi. Może być ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 5 Października 2011 Share Napisano 5 Października 2011 Witam.Widze ze roznica w cenie miedzy odnowiona Tamiya a Hobby Bossem niewielka,ale poziom wykonania modelu zupelnie inny.A klatka na wieze tez jest w zestawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 6 Października 2011 Autor Share Napisano 6 Października 2011 Hej! Jasne że jest! Pełen in-box na przykład tu: http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=Reviews&file=index&req=showcontent&id=5123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 6 Października 2011 Share Napisano 6 Października 2011 Model bardzo dobry, sam takiego psuje teraz. Będę podglądał jak postępy w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 6 Października 2011 Share Napisano 6 Października 2011 kurde, tak na pierwszy rzut oka to widać że model ma zajefajny detal. Czekam na malowanie ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 6 Października 2011 Share Napisano 6 Października 2011 Będę podglądał - szczególnie proces malunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Lutego 2012 Share Napisano 15 Lutego 2012 Co jest Piotrek - wątek przymiera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 15 Lutego 2012 Share Napisano 15 Lutego 2012 No właśnie co się dzieje? Czekamy na malowanie. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 15 Lutego 2012 Share Napisano 15 Lutego 2012 Witam. Obserwując twoje poprzednie projekty jestem raczej pewny, że efekt końcowy będzie na bardzo wysokim poziomie. Tylko jestem ciekawy czym nas teraz zaskoczysz ? ? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 15 Lutego 2012 Share Napisano 15 Lutego 2012 Witam. Reggy narobiłeś wszystkim smaku na pokazanie procesu pustynnego malowania i długie milczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 15 Lutego 2012 Share Napisano 15 Lutego 2012 Liczę,że będzie kontynuacja. Czekam na malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi