wojtas Napisano 6 Października 2011 Share Napisano 6 Października 2011 Witam.Chcialbym pokazac moj ostatni ulepek.Sherman M4A1 z Italeri,German House i zaloga z Miniartu wszystko 1:35.Czolg ma przedsawiac M4 z 2 Pulku Pancernego.Do Shermana dolozylem gesi Friula,lina i lufa przedniego km-u z Rb ,gorny km i skrzynka z Academy.Podstawa to rzezba w gipsie.W sumie jest to moja pierwsza proba w tej materii.No i sorry za zdjecia ale dopiero sie ucze-czesc z lampa ,czesc bez. i sam czolg i nie bijcie za figurki Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 6 Października 2011 Share Napisano 6 Października 2011 Jeśli chodzi o wykonanie to w zasadzie wszystko mi się podoba, łącznie z figurkami Mam jednak trzy uwagi: - budynek lewituje lekko, zostały Ci szpary między nim, a podłożem; - trochę sztucznie wygląda niemal idealny porządek na chodniku i części jezdni, po której jedzie czołg; - na dioramie jest tylko ulica, budynek, latarnia i czołg. Brakuje "smaczków", jakichś drobiazgów itp. (stąd też to wrażenie zbytniego porządku). Może jakieś śmieci, więcej gruzu, plakat na ścianie czy coś w tym stylu? No chyba, że taki był Twój pomysł na tę scenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 6 Października 2011 Share Napisano 6 Października 2011 Mi się najbardziej podoba ten związany pakunek z przodu czołgu. Fajnie wyszedł ci też bruk na ulicy, za to dom nie za bardzo, nie wiem dlaczego. Mi w nim brakuje tego czegoś. Ja bym na twoim miejscu spróbował zrobić wybite okna, bo tam są chyba same ramy, bez szyb. Samo podłoże za czyste, jak na koniec wojny, ale mimo to ogólnie całkiem nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Października 2011 Share Napisano 7 Października 2011 Całość robi pozytywne wrażenie. Jak już koledzy wcześniej pisali dorobić trochę bałaganu na ulicy i będzie lepiej. Dodaj też okopcenia na lufie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 7 Października 2011 Autor Share Napisano 7 Października 2011 Witam.Fajnie ze sie widzi.Z tym domem to faktycznie sciany sa wykonane jako vacu,dolne krawedzie sa dosc zaokraglone i na dodatek zeby mi sie to wszystko kupy trzymalo podkleilem od dolu arkuszem plastiku 0.75mm.Takze nauka na przyszlosc przy produktach Miniartu-przygotowac miejsce na domek ponizej linii chodnika lub ulicy.Sprobuje oderwac dom od podloza -jesli sie uda to osadze go troche nizej.Z brudzeniem podloza nie chcialem przesadzac-w sumie polacy zajeli to miasto dosc latwo. Dzieki za cenne rady.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 7 Października 2011 Share Napisano 7 Października 2011 A może spróbowałbyś "podsypać" pyłem i drobnym gruzem te szczeliny wzdłuż ścian? Miałbyś dwie sprawy załatwione - brak szpar i nieco większy bałaganik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 7 Października 2011 Autor Share Napisano 7 Października 2011 Poszlo-oderwany i osadzony nizej,a laczenie posypane mieszanina ziemii z pigmentami.Jeszcze jakies smaczki i moze jutro stawie dzienne fotki,jak pogoda pozwoli. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1702 Napisano 9 Października 2011 Share Napisano 9 Października 2011 Pomysł fajny, tylko trochę za czysto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapral Napisano 9 Października 2011 Share Napisano 9 Października 2011 Dioramy to mój ulubiony dział. Pomysł fajny, ale: -gdyby nie podpis to nie wiadomo by było gdzie to jest, dobrze jest umieścić coś charakterystycznego dla danego miejsca, a tak to ulica jak w wielu miastach. -o domu już koledzy pisali, nieciekawy jakiś -pojazd ładnie zmontowany, ale jakiś taki mało wojenny nie powycierany, nie poobijany i to czyściuteńkie koło zapasowe na błotniku. Ja bym jeszcze nad całością popracował powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 22 Października 2011 Share Napisano 22 Października 2011 też próbuje zrobić podobną dioramkę i mam pytanie jakie masz wymiary okna i drzwi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi