Skocz do zawartości

Sturmtiger AFV 1:35

wojtas

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Chcialbym rozpoczac moj pierwszy warsztat na forum.Dotychczas kleilem sobie cos tam w domowym zaciszu,ale nie uwazam sie za wszechwiedzacego i chetnie skorzystam z rad doswiadczonych modelarzy.Na stol idzie Sturmtiger.

007-1.jpg

006.jpg

005-1.jpg

Chcialbym uzupelnic go wnetrzem http://www.militarymodelling.com/news/a ... sp?a=3474#

i moze jeszcze jakimis gesiami i innymi bajerami.Zimmerit bede dziobal sam.W kwestii malunku,jeszcze nie wiem-oba pudlowe sa takie jakies.

Poczatki

002-1.jpg

003-2.jpg

004-1.jpg

001-1.jpg

A i bede potpatrywal istniejace na forum warsztaty tygryskow

• Odpowiedzi 85
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Witam.Tak tomek14147,ten warszat jest bombowy.Mam nadzieje osiagnac choc w czesci taki efekt.W oczekiwaniu na wnetrze cos tam sobie dlubie-nie chce za mocno zamykac wanny bo i przy wklejaniu silnika jak i przy kladzeniu zimmu jest wygodniej.Poprawilem przednie uchwyty na czesciej stosowane,choc i te co byly sa rowniez na fotkach.

001-2.jpg

002-2.jpg

003-3.jpg

Pozdrawiam

PS.Sorry,mialem na mysli przekladnie a nie silnik

• 2 weeks later...

Witam po dlugim czasie.Dzieki Tomek_gnr. Wnetrze doszlo wiec mozna cos dzialac.Troche fotek zestawu.

003-4.jpg

004-2.jpg

005-2.jpg

006-1.jpg

007-2.jpg

I troche radosnej tworczosci

012.jpg

013.jpg

014.jpg

018-1.jpg

017-1.jpg

IMGP3537.jpg

I proby zimmeritu robione grzebieniami Tamiya.Ciekawe jak to bedzie wygladac ,bo reszte chce klasc kolkiem AFV.

Jak myslicie?

IMGP3539.jpg

IMGP3538.jpg

Pozdrawiam.

Witam.Bialy miliput.Ale sie pospieszylem.Na ostatnim zdjeciu widac jak przekladnia wystaje ponad krawedz wanny wiec do poprawy...Musialem podciac zywice od dolu i z przodu.Jak na zestaw waloryzujacy tego samego producenta to cienko.Zobaczymy co wyjdzie dalej.

Witam.C.d walki z wnetrzem.Zamierzam zrobic zdejmowany dach wiec trzeba bylo dopasowac wytwor AFV z jakims luzem,chociaz znajac zycie i tak trzeba bedzie skrobac po wszelkich malunkach.

001-3.jpg

Staralem sie odwzorowac spawy w srodku nazwijmy to wieza-wiem ze beda niewiele widoczne.Wygladaja na dosc chamskie tzn.szerokie ale jaki pancerz takie spawy.

005-3.jpg

004-3.jpg

Przykleilem male arkusze polistyrenu 0.20 mm na poziomych powierzchniach wanny-podobnie bylo to rozwiazane w oryginale-chodzi o spawy.

007-3.jpg

006-2.jpg

No i te wypychacze na lacznikach wanny z gora-scielem sruby,poszpachlowalem,poszlifowalem i przykleilem sruby z powrotem.

003-5.jpg

Spasowanie gory z wanna tez nie rozpieszcza.Bez pilnika i papieru nie podchodz.

IMGP3584.jpg

016-1.jpg

015-1.jpg

014-1.jpg

013-1.jpg

012-1.jpg

011-1.jpg

009-2.jpg

008-2.jpg

Pozdrawiam.

Czesc.Kolejny update.Mysle ze to juz ostatki we wnetrzu.Dodam jeszcze jakies radio i zaczynam malowanie wnetrza.Po malunkach zamierzam obciac sruby zewnetrzne mocujace gore z dolem i polozyc zimmerit na bokach-a potem wcisnac je w swiezy zimm.Efekt chyba bedzie lepszy-mam nadzieje...A i doszedl pocisk,myslalem zeby umiescic go w lufie.Przed wklejeniem blachy byl nawet luzny,ale teraz mlotem go wbijac

014-2.jpg

013-2.jpg

008-3.jpg

005-4.jpg

002-3.jpg

006-3.jpg

007-4.jpg

011-2.jpg

012-2.jpg

009-3.jpg

001-4.jpg

Pozdrawiam

Witajcie.Wykonalem cos w rodzaju stojaka na radio,ale jakos w tych papierach co mam jakos nie za bardzo widac jak radio stoi na tym ustroistwie.Zaczelem mazianie.W zwiazku z tym ze farby Tamiya dosc dobrze trzymaja sie bez podkladu pojechalem po calosci czarnym i potem zaczalem rozjasniac biala.Na poczatku bardziej byl to kolor szary,ale z czasem po kilku warstwach zaczal sie rozjasniac.Nie wyszlo o idealnie biale ale tez nie musialo-chodzilo mi o utrzymanie szarej tonacji.Jakos nie moge sie przyzwyczaic do akryli-tempo jest niesamowite-kolor po kolorze i za chwile sido.Miodzio.

Jutro mam nadzieje podmaluje detale i zaczne brudzic i troche poobijam.

007-5.jpg

006-4.jpg

002-4.jpg

004-4.jpg

005-5.jpg

009-4.jpg

010-1.jpg

008-4.jpg

011-3.jpg

012-3.jpg

014-3.jpg

015-2.jpg

Pozdrawiam.

P.S.Jaki kolor powinna miec lufa w srodku-czarna czy metal gun?