wojtas Napisano 10 Października 2011 Share Napisano 10 Października 2011 Witam.Chcialbym rozpoczac moj pierwszy warsztat na forum.Dotychczas kleilem sobie cos tam w domowym zaciszu,ale nie uwazam sie za wszechwiedzacego i chetnie skorzystam z rad doswiadczonych modelarzy.Na stol idzie Sturmtiger. Chcialbym uzupelnic go wnetrzem http://www.militarymodelling.com/news/a ... sp?a=3474# i moze jeszcze jakimis gesiami i innymi bajerami.Zimmerit bede dziobal sam.W kwestii malunku,jeszcze nie wiem-oba pudlowe sa takie jakies. Poczatki A i bede potpatrywal istniejace na forum warsztaty tygryskow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 10 Października 2011 Share Napisano 10 Października 2011 A ja będę podpatrywał Twój warsztat... strasznie podoba mi się ta bestia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
error.exe Napisano 10 Października 2011 Share Napisano 10 Października 2011 Ja też wklejam do ulubionych..miło będzie pogapić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 10 Października 2011 Share Napisano 10 Października 2011 Aleś wygrzebał bestię z odmętów piekielnych... Potężna konstrukcja. Nie pozostaje nic, jak tylko podpatrywać twoje poczynania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 10 Października 2011 Share Napisano 10 Października 2011 OOO Sturmtiger. Jeden z tych pojazdów, które muszę kiedyś zbudować. Przypomniał mi się taki jeden wątek, gdzie kolega badger budował ten sam zestaw co ty. Warto tam zajrzeć KLIK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 11 Października 2011 Autor Share Napisano 11 Października 2011 Witam.Tak tomek14147,ten warszat jest bombowy.Mam nadzieje osiagnac choc w czesci taki efekt.W oczekiwaniu na wnetrze cos tam sobie dlubie-nie chce za mocno zamykac wanny bo i przy wklejaniu silnika jak i przy kladzeniu zimmu jest wygodniej.Poprawilem przednie uchwyty na czesciej stosowane,choc i te co byly sa rowniez na fotkach. Pozdrawiam PS.Sorry,mialem na mysli przekladnie a nie silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Października 2011 Share Napisano 12 Października 2011 Kiedyś też go popełnię on lub Brumbar. Bardzo fajne modele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 12 Października 2011 Share Napisano 12 Października 2011 przewierć sobie hol z tyłu na dole ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 27 Października 2011 Autor Share Napisano 27 Października 2011 Witam po dlugim czasie.Dzieki Tomek_gnr. Wnetrze doszlo wiec mozna cos dzialac.Troche fotek zestawu. I troche radosnej tworczosci I proby zimmeritu robione grzebieniami Tamiya.Ciekawe jak to bedzie wygladac ,bo reszte chce klasc kolkiem AFV. Jak myslicie? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Października 2011 Share Napisano 27 Października 2011 Zimm wygląda chyba ok. Z jakiej masy go robiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 28 Października 2011 Autor Share Napisano 28 Października 2011 Witam.Bialy miliput.Ale sie pospieszylem.Na ostatnim zdjeciu widac jak przekladnia wystaje ponad krawedz wanny wiec do poprawy...Musialem podciac zywice od dolu i z przodu.Jak na zestaw waloryzujacy tego samego producenta to cienko.Zobaczymy co wyjdzie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 28 Października 2011 Share Napisano 28 Października 2011 zimmerit jak narazie wyszedł pieknie ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 31 Października 2011 Autor Share Napisano 31 Października 2011 Witam.Postep niewielki.Zmagan z wnetrzem ciag dalszy.W zwiazku z tym ze producent zestawu zapomnial o przegrodzie tzw.firewallu trzeba bylo wykonac ja od podstaw.Doszlo tez pare drucikow. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 31 Października 2011 Share Napisano 31 Października 2011 Aż dziwne, że AFV zapomniał o takim istotnym szczególe Niemniej ścianka wyszła bardzo fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 2 Listopada 2011 Autor Share Napisano 2 Listopada 2011 Witam.C.d walki z wnetrzem.Zamierzam zrobic zdejmowany dach wiec trzeba bylo dopasowac wytwor AFV z jakims luzem,chociaz znajac zycie i tak trzeba bedzie skrobac po wszelkich malunkach. Staralem sie odwzorowac spawy w srodku nazwijmy to wieza-wiem ze beda niewiele widoczne.Wygladaja na dosc chamskie tzn.szerokie ale jaki pancerz takie spawy. Przykleilem male arkusze polistyrenu 0.20 mm na poziomych powierzchniach wanny-podobnie bylo to rozwiazane w oryginale-chodzi o spawy. No i te wypychacze na lacznikach wanny z gora-scielem sruby,poszpachlowalem,poszlifowalem i przykleilem sruby z powrotem. Spasowanie gory z wanna tez nie rozpieszcza.Bez pilnika i papieru nie podchodz. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 3 Listopada 2011 Share Napisano 3 Listopada 2011 no wygląda obiecująco na razie. Musze przyznać że to spasowanie wnetrza i samego zestawu nie jest rewelacyjne, AFV mogło sie bardziej postarać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 3 Listopada 2011 Share Napisano 3 Listopada 2011 Jedna z maszyn która u mnie stanie na półce prędzej czy później. Kibicuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 10 Listopada 2011 Autor Share Napisano 10 Listopada 2011 Czesc.Kolejny update.Mysle ze to juz ostatki we wnetrzu.Dodam jeszcze jakies radio i zaczynam malowanie wnetrza.Po malunkach zamierzam obciac sruby zewnetrzne mocujace gore z dolem i polozyc zimmerit na bokach-a potem wcisnac je w swiezy zimm.Efekt chyba bedzie lepszy-mam nadzieje...A i doszedl pocisk,myslalem zeby umiescic go w lufie.Przed wklejeniem blachy byl nawet luzny,ale teraz mlotem go wbijac Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 Ładnie. Z ta blachą to pewno miałeś trochę roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 10 Listopada 2011 Autor Share Napisano 10 Listopada 2011 No poszlo troche miesa..Ale co tam-przeciez to hobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 11 Listopada 2011 Share Napisano 11 Listopada 2011 Witam. Co rzucanie mięsem ? ? ? Wnętrze Sturma wygląda świetnie. Będę podpatrywał malunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 14 Listopada 2011 Autor Share Napisano 14 Listopada 2011 Witajcie.Wykonalem cos w rodzaju stojaka na radio,ale jakos w tych papierach co mam jakos nie za bardzo widac jak radio stoi na tym ustroistwie.Zaczelem mazianie.W zwiazku z tym ze farby Tamiya dosc dobrze trzymaja sie bez podkladu pojechalem po calosci czarnym i potem zaczalem rozjasniac biala.Na poczatku bardziej byl to kolor szary,ale z czasem po kilku warstwach zaczal sie rozjasniac.Nie wyszlo o idealnie biale ale tez nie musialo-chodzilo mi o utrzymanie szarej tonacji.Jakos nie moge sie przyzwyczaic do akryli-tempo jest niesamowite-kolor po kolorze i za chwile sido.Miodzio. Jutro mam nadzieje podmaluje detale i zaczne brudzic i troche poobijam. Pozdrawiam. P.S.Jaki kolor powinna miec lufa w srodku-czarna czy metal gun? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 14 Listopada 2011 Share Napisano 14 Listopada 2011 ładnie, ładnie. Płyte górną przyklejasz czy zostawisz zdejmowalną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 15 Listopada 2011 Autor Share Napisano 15 Listopada 2011 Bedzie sciagalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 15 Listopada 2011 Share Napisano 15 Listopada 2011 No kurcze....troche pracy to to wnetrze wymagalo. Bardzo ladnie to wyglada po pomalowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi