Lipstein Napisano 6 Września 2013 Share Napisano 6 Września 2013 Chyba każdy miał, kto CA używał. Im świeższy klej, tym gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 6 Września 2013 Share Napisano 6 Września 2013 CA Ci prosto w oczy paruje, unikaj tego. Podobnie jak wdychania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corsair Napisano 7 Września 2013 Share Napisano 7 Września 2013 Przy CA polecam gogle ochronne. Nie zlikwiduje to w 100% szczypania, ale w znacznym stopniu łagodzi. Zwłaszcza gdy szykuje się "grubsza" robota. Dodatkowo zazwyczaj nakładam sobie małą kroplę na jakiś pojemniczek i dostawiam daleko na wyciągnięcie ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lop3zpk Napisano 8 Września 2013 Share Napisano 8 Września 2013 Ja mam faze po 5 minutach schylania się nad wikolem. Strasznie się później kręci we łbie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kangurek Napisano 25 Października 2013 Share Napisano 25 Października 2013 Ja się przyłączam do opinii Petera_D że najlepszym lekarstwem na problemy związane ze szkodliwością modelarstwa jest żona. Przynajmniej u mnie to działa: "skończ to klejenie bo w całej chałupie śmierdzi, wypad do komórki tam se klej..." Po tych słowach już mnie oczy przestają szczypać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 25 Października 2013 Super Moderator Share Napisano 25 Października 2013 Ja się przyłączam do opinii Petera_D że najlepszym lekarstwem na problemy związane ze szkodliwością modelarstwa jest żona. W moim przypadku nie ma "żonowego" lekarstwa, ponieważ sama mi kupuje modele na różne okazje. Niekiedy powie też, idź sobie posklejaj. U mnie jest to choroba "dośmiertelna". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hrabia_sebastian054 Napisano 5 Września 2015 Share Napisano 5 Września 2015 Ja przed twrzą jak maluje mam zawsze włączony mały wiatraczek który szuszy części malowane i zdmu:bip:e opary i okna są otwatrte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 5 Września 2015 Share Napisano 5 Września 2015 Nie mialem zadnych reakcji na chemie bo zawsze wietrzeiejsce pracy nawet kosztem pracy w przeciagu. Ale kilka miesiecy temu podczas mocowania sie z zaschnieta buteleczka kleju CA cala zawartosc rozlala mi sie na dlon. Od tego czasu kontakt przezskorny z tym klejem wywoluje pieczenie. To nie musza byc alergie - chemia ktora sie bawimy jest trujaca przeciez. A jak zona sie wymadrza ze takie szkodliwe hobby i jak to tak to przeczytajcie kiedys sobie sklad np. farby do wlosow Loreal... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 5 Września 2015 Share Napisano 5 Września 2015 ... A jak zona sie wymadrza ze takie szkodliwe hobby i jak to tak to przeczytajcie kiedys sobie sklad np. farby do wlosow Loreal... Jak mozesz porownywac? One to dla urody (nie z proznosci) robia a my dla glupiej checi zabawy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi