RapToWny Napisano 7 Czerwca 2012 Share Napisano 7 Czerwca 2012 Pokaż to bydle jak możesz przy linijce 50 cm, tak jak na drugim foto . Brudzenie wyszło bardzo realistycznie. Duży plus za detale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dan-720 Napisano 7 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2012 Linijki nie miałem bo gdzieś w szkole zgubiłem ale mam metrówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzacek1841 Napisano 7 Czerwca 2012 Share Napisano 7 Czerwca 2012 Jeden kocioł ma wlew pod kabiną, do tankowania trzeba by ją podnosić, co przy kabinie typu T jest niemożliwe ;| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dan-720 Napisano 7 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2012 Wlew jest z zewnętrznej strony po obu stronach ale fakt ze nie są w tym samym miejscu, wiec jeśli jeden jest pod kabina to i drugi tez. Są identyczne ale nie są lustrzanym odbiciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzacek1841 Napisano 7 Czerwca 2012 Share Napisano 7 Czerwca 2012 pistolet wkłada się od góry pod ukosem,a nie od boku, ja nie wiem dokładnie jak wysoko będzie kabina nad bakiem, w normalnych ciężarówkach wlewy są za kabinami to nie ma tego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dan-720 Napisano 8 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2012 Gdybym miał przydłużoną ramę jak to zrobiłem przed poprawieniem to mogłoby być za kabina, ale zobacz wcześniej dałem zdjęcie białej Torpedo Longline i kabina się kończyła tuz przed tylnymi błotnikami od kół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 8 Czerwca 2012 Share Napisano 8 Czerwca 2012 z moich niesamowitych obliczeń wychodzi że ma... hmm... Cosinus, sinus.. O! 39 cm długości! A co do ETS i GTS to to wcale nie musi byc prawda ze sie ciąga te wanny przez całe Niemce bo to jest losowy układ ładunku o tras. Ale może rzeczywiście tak byc, nie zaprzeczę. Różne absurdy już słyszałem i widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 8 Czerwca 2012 Share Napisano 8 Czerwca 2012 Nie no ze 40 ma nie kłam . Im z wywrotkami to chyba o grę raczej nie chodziło :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 8 Czerwca 2012 Share Napisano 8 Czerwca 2012 no tak też grałem i wytłumaczyłem że tam jest losowy układ ladunków i tras jednakowoż nie wykluczam że tak mogłoby być również w "realu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dan-720 Napisano 12 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2012 Warsztat Scania New T Longline 'Lady Croft' został zakończony (dopóki czegoś nie zauważycie, wtedy to poprawie ) właściwie to tylko rejestracje trzeba przykleić ale to szczegół na ten moment. Galerii chyba nie będę zakładał bo po to będzie w przyszłości robiona diorama, no i naczepy tez już są zamówione... pokarze te rzeczy które jeszcze poprawiłem i zrobiłem. robiłem okablowanie, choć mało tych zdjec było z komory silnika Torpedo a i dużo na nich tez nie było widać, ale myślę ze tyle co zrobiłem w zupełności wystarczy. We wnętrzu poprawiłem to i owo No i dla Polski tez coś się znalazło, na dzisiaj bedzie potrzebne Pamiętacie jeszcze ten Australijski zderzak? Tak jak mówiliście, nie pasuje Musiałem go skończyć żeby naprawdę zobaczyć ze nie jest to tak właściwie potrzebne ale pomysł sam w sobie nie był zły. Założyłem kabinę od poprzedniej scanii i powiem wam szczerze ze fajnie tak wygląda, do tego skrzynia czy chłodnia i ładna ciężarówka mogla by być. Porównałem z normalna wersja Scanii. No i odpowiedź na pytanie na długość ciężarówki otóż Scania Torpedo Longline ma 36.5 cm w porównaniu ze zwykłym 2 osiowym Scania R, ten ma 24.7cm No i jeszcze kilka ogólnych zdjec. Jego podobizna już była u mnie na ścianie zanim go tak gruntownie zacząłem składać Mam nadzieje ze wam się podoba no i, komentujcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 12 Czerwca 2012 Share Napisano 12 Czerwca 2012 Fajnie wyszło, naprawdę super. Oko cieszy wnętrze,a zwłaszcza gazetki, marmur też fajnie w końcu wyszedł .Cudo!. Więcej pisać nie trzeba. Teraz czekać tylko na dioramkę i będzie w ogóle odlot. Supppppppppppper! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 13 Czerwca 2012 Share Napisano 13 Czerwca 2012 Według mnie też jest SUPER, ale co do poprawek to przede wszystkim wnętrze - pewnie sam wiesz o co chodzi, Daniel, rzeczy typu mikrofala jeszcze bez przycisków i tego typu detale + poprawiłbym klawiaturkę to takie szczególiki. Oczywiście cała reszta NAPRAWDE BARDZO UDANA!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 16 Czerwca 2012 Share Napisano 16 Czerwca 2012 Scania wyszła naprawdę elegancko, kolorystyka fajna. Czekam na zdjęcia na dioramce! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 19 Czerwca 2012 Share Napisano 19 Czerwca 2012 Dawno mnie tutaj nie było, ale jestem pod wrażeniem ze dalej działasz. Sam pamiętam jak robiłem longline , ciężki to jest temat kiedyś go musze poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 19 Czerwca 2012 Share Napisano 19 Czerwca 2012 Ładnie to wygląda, ale schodki nie są oszlifowane! Widać na tym zdjęciu http://i1239.photobucket.com/albums/ff510/dan-720/DSC02711.jpg tym razem to nie jest światło I blenda w modelach Italeri Scania 4,R to porażka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 19 Czerwca 2012 Share Napisano 19 Czerwca 2012 Takie przeszlifowanie tego typu elementów to chwila, więc chyba nie ma problemu, co Dan? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dan-720 Napisano 19 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2012 Gorzej z odklejeniem schodków, może kiedyś będzie mi się chciało to to zrobię. Bo jak zacznę przecierać na miejscu to możliwe ze uszkodzę lakier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 20 Czerwca 2012 Share Napisano 20 Czerwca 2012 weź papierek 1200 i bez odrywania, nawet lakierkowi nic się nie stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dan-720 Napisano 16 Września 2012 Autor Share Napisano 16 Września 2012 Moja diorama dla 'Lady Croft' i 'Little Lara' viewtopic.php?f=90&t=34673 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi