Merten Napisano 16 Października 2011 Share Napisano 16 Października 2011 Od lat jestem tylko podglądaczem forów modelarskich i dziś pierwszy raz pokazuję coś co dzięki temu podglądaniu udało mi się wyrzeźbić. Późno to wklejam jak na warsztat, ale do póki nieskończone to jeszcze można coś pozmieniać. Ma to być pojazd przeciwlotniczy SdKfz 11(Fla) z 6. PzGrenRgt (7. PzDiv) z samego końca lutego 1945 z okresu walk w rejonie Chojnic. Stąd też już tylko resztki śniegu i mocno przetarty kamuflaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Października 2011 Share Napisano 16 Października 2011 Bardzo ciekawy. Jakoś mi kolor samego działa nie pasuje do całości - za bardzo odstaje kolorystycznie. Figurki też ładne. Działaj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 16 Października 2011 Share Napisano 16 Października 2011 Działo faktycznie odstaje od samego pojazdu... podejrzewam że samych figurantów przybrudzisz bo jak na razie mundury wyglądają jak świeżo z pralni... poza tym bardzo mi się podoba ten projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 22 Października 2011 Autor Share Napisano 22 Października 2011 Witam, Też się nad tą armatą po zrobieniu zdjęć zastanawiałem, bo dopiero na nich wyszła ta jej dziwna "żółtość". Teraz robiłem zdjęcia z lampą błyskową i widać to mniej. W rzeczywistości jest jeszcze lepiej. Ale jakbyście mieli pomysł jak stłumić ten kolor, to jestem otwarty na sugestie. Aha! Białego washa na to już robiłem. Poza tym uważam projekt za skończony. Trwał trzy lata, z czego 99,9% to przerwy w działaniu. Jeszcze kilka uwag co do samego modelu. Jest to połączenie SdKfz 251 Dragona z konwersją Leadwarrior i własnymi dodatkami (niestety nie wszystkie elementy Leadwarriora pasowały). Gdyby ktoś się pokusił o klejenie tego samego, to polecam wmontowanie pod maskę pojazdu solidnego ciężarka. Skrzynia na narzędzia z tyłu pojazdu jest cała z żywicy i przeważa pojazd! Co do reszty: - ludziki, to oczywiście 352. VGD z Dragona (oprócz tego stojącego na pojeździe, który jest już nie pamiętam skąd). - drzewo własnego patentu; - kostka z żywicy z odlewu w plastelinie - kamuflaż żołnierzy to kalkomanie Sinsengumi (Meister Chronicle) i trochę ziół z okolicznych pól. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 22 Października 2011 Share Napisano 22 Października 2011 Bardzo podoba mi się twój kamuflaż zimowy na tym Sdeku. Ładnie wykonane realistyczne zużycie i brudzenie pojazdu.Figurki też są OK. Jedynie to drzewko jakoś trochę mi nie pasuje.Jest po prostu za "łyse".Brakuje mu tej całej drobnicy malutkich gałązek które widać po opadnięciu liści.Wiem,że to trudne do wykonania. , ale nie zmienia to faktu,że dioramka jako całość mi się bardzo podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Października 2011 Share Napisano 22 Października 2011 Całość bardzo ładna. Jaką technikę stosowałeś do zimowego kamo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 22 Października 2011 Share Napisano 22 Października 2011 Ciekawy jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 22 Października 2011 Autor Share Napisano 22 Października 2011 Jest po prostu za "łyse".Brakuje mu tej całej drobnicy malutkich gałązek które widać po opadnięciu liści. Też mnie to trochę boli. Robiłem je skręcając z drutu i pomimo, że dobrałem dość cienki, to powinien być jeszcze o wiele cieńszy, żeby mogły z niego powstać te najdrobniejsze gałązki. Następnym razem "ukręcę" drzewo jak znajdę taki drut z cewki elektrycznej. Jaką technikę stosowałeś do zimowego kamo? Oczywiście lakier do włosów i zdrapywanie. To tak naprawdę dość proste. Próbowałem pierwszy raz i jestem zadowolony. Poza tym dzięki za ciepłe słowa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 22 Października 2011 Share Napisano 22 Października 2011 Miło słyszeć, że jest ktoś kto robi wolniej modele ode mnie A tak serio to mnie też się podoba. Jedna uwaga jaka mi się nasuwa to brudzenie opon. Można by nieco więcej błota wcisnąć w rowki bieżnika a zebrać z jego "klocków". Malownicza scenka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi