Marcin93 Napisano 18 Października 2011 Share Napisano 18 Października 2011 Witam ! Dostałem takiego oto prostokątnego klocka w swoje łapki : Wiec trzeba coś z nim sensownego zrobić Dla czego klocek? Bo to takie prostokątne i jednokształtne jest heh Totalnie nie mój okres-wojna w Wietnamie i pancerka współczesna, ale zobaczymy co mi z tego wyjdzie. Na ramkach widnieje data 1993 więc formy mają już trochę lat, ale mimo wszystko trzymają poziom. Model posiada dość sporo części, dwie wersje gąsek do wyboru-gumowe i ognikowe, słabej jakości kalkomanie, pełne wnętrze do wykonania i trzy wersje malowania do wyboru. Zastawiam się czy wzbogacić go o jakieś blaszki lub żywiczne dodatki. Jeżeli ktoś ma jakieś ciekawe zdjęcia tego pojazdu prosił bym o wstawienie do tematu lub wysłanie mi na PW. Chodzi głównie o zdjęcia z frontu, jak był obładowany lub jakieś ciekawe wzory kamuflażu dla tego pojazdu. Tak na początek poskładane na sucho, żeby zobaczyć jak to się prezentuje całościowo : Ze spasowaniem nie powinno być większych problemów, trochę przejachać papierem tu i tam trzeba, jak na razie zauważyłem sporo śladów po wypychaczach do usunięcia. Tak już czuje, że będzie dobra zabawa Ciąg dalszy niedługo, pozdrawiam Marcin ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 18 Października 2011 Share Napisano 18 Października 2011 Mój ukochany pojazd z okresu walk w Wietnamie. M113 w wersji późnej, bo ma falochron drugiego typu. Ciekawe kalki można nabyć w różnych sklepach internetowych. Sklejałem M113 od Tamiy'y i już widzę, że wizjery kierowcy są lepiej dopracowane w tamce. Co do blaszek, to nie robiłem jeszcze walorki z tym modelem, choć mam w planach. Jeżeli chodzi o ciekawe malowania, to ewentualnie w barwach laosu lub jakieś dzikie malunki na olive drab. Powodzenia, na 100% będę tu często zaglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emil98 Napisano 23 Października 2011 Share Napisano 23 Października 2011 :model ma tyle lat co ty choć wydaje sie sympatyczny. powodzenia z tym klockiem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin93 Napisano 20 Lipca 2012 Autor Share Napisano 20 Lipca 2012 Ruszyłem do przodu z tym modelem, wnętrze nie jest aż takie super bo i tak będzie mało widać. Zadowolony jestem z zegarów bo według mnie wyszły one dość fajnie. Oczywiście dojdą poprawki tu i tam. Odpuściłem sobie silnik w tym modelu ponieważ i tak nie mam pomysłu jak go pokazać a po drugie bardziej podoba mi się cała bryła tego pojazdu. Tak więc otwarty przód nie pasuje do mojej koncepcji Przepraszam za kiepską jakość fotki, ale mój Olympus aktualnie jest oddany do reklamacji :/ Z ułożeniem przewodów wzorowałem się na fotkach z moich zbiorów, ale i tak jest to lekkie SF gdyż ciężko się połapać w tej plątaninie P.s gdzie można te kalki dorwać? Bo na necie znalazłem tylko jedną pozycje. I czy ktoś wie jak ten m113 wyglądał w barwach laosu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 20 Lipca 2012 Share Napisano 20 Lipca 2012 Ja w swoim w dalszym ciągu rozkiminiam te kabelki no i zrobilem białe wnętrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 20 Lipca 2012 Share Napisano 20 Lipca 2012 Podrzucę ci wieczorem coś z moich zbiorów. Kalki są np. takie: http://www.jadarhobby.pl/echelon-d356090-28th-inf-mech-m113a1s-in-vietnam-135-p-18456.html http://www.jadarhobby.pl/echelon-d356088-raac-3rd-cav-rgt-m113a1s-in-vietnam-p-17346.html http://www.jadarhobby.pl/echelon-d356087-raac-3rd-cav-rgt-m113a1s-in-vietnam-p-17345.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin93 Napisano 20 Lipca 2012 Autor Share Napisano 20 Lipca 2012 Dziękuje za podesłane linki poszukałem dalej i znalazłem jeszcze takie kalki : http://www.jadarhobby.pl/echelon-d356068-720th-mp-btn-v100-commando-in-vietnam-pt4-p-18457.html I te mnie najbardziej zainteresowały Chyba, że znajdzie się jeszcze jakieś inne ciekawe malowanie to przemyśle ich zakup. Piekielny, jeżeli chcesz mogę podesłać Ci trochę zdjęć wnętrza, jak coś PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 20 Lipca 2012 Share Napisano 20 Lipca 2012 Spoko zdjęcia i inne kwity to ja mam.Dzięks. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin93 Napisano 1 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2012 Mój sprzęt wrócił z naprawy tak więc wstawiam fotki Wnętrze praktycznie skończone, teraz poprzyklejać duperelki i dopracować szczegóły oraz jakoś je zapakować. Ciąg dalszy niedługo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 1 Sierpnia 2012 Share Napisano 1 Sierpnia 2012 Dajesz dalej!wnętrze takie zieloniaste bywało?? a z kwitów to z chęcią skorzystam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin93 Napisano 1 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2012 U mnie odcień jest trochę zły, ale nie mogłem dobrać odpowiedniego koloru : Tak to wygląda w rzeczywistości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 1 Sierpnia 2012 Share Napisano 1 Sierpnia 2012 Faktycznie kolor coś nie tego, ale mi się podoba detalizacja wnętrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 1 Sierpnia 2012 Share Napisano 1 Sierpnia 2012 Ten kolor to Humbrol 90 taki podobny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 1 Sierpnia 2012 Share Napisano 1 Sierpnia 2012 Taki pistacjowy jakiś! można info gdzie takie fajniutkie fotki są? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin93 Napisano 2 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2012 A np. po wpisaniu w google M113 Interior : https://www.google.pl/search?hl=pl&q=m113+interion&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&biw=1440&bih=781&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=L3saUKSzD8XUtAaq1IHYDA#um=1&hl=pl&tbm=isch&sa=X&ei=MXsaUJWaF87CtAbz_IGYCw&ved=0CEQQvwUoAQ&q=m113+interior&spell=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&fp=6e3960e9af0c7206&biw=1440&bih=781 Lub walakround : https://www.google.pl/search?hl=pl&q=m113+interion&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&biw=1440&bih=781&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=L3saUKSzD8XUtAaq1IHYDA#um=1&hl=pl&tbm=isch&sa=1&q=m113+walkaround&oq=m113+walkaround&gs_l=img.3...13615.15278.0.15440.10.10.0.0.0.0.218.1274.1j8j1.10.0...0.0...1c.Qe8b7aT-lzk&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&fp=6e3960e9af0c7206&biw=1440&bih=781 Inne ciekawe fotki można znaleźć np. tu : http://www.flickr.com/photos/zippo132/ Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 2 Sierpnia 2012 Share Napisano 2 Sierpnia 2012 Witam! Też mam ten model, może nawet kiedyś go zbuduję Na razie chętnie popatrzę. Życzę powodzenia w dalszych pracach i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 2 Sierpnia 2012 Share Napisano 2 Sierpnia 2012 Dzięki!fotek nigdy dość! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin93 Napisano 4 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2012 Nie ma sprawy Trochę kombinuje z wnętrzem, ale zastanawiam sie czy dawać ten pakunek co leży na siedzeniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Sierpnia 2012 Share Napisano 4 Sierpnia 2012 Widzę, że dziewczyna to już standard w tego typu pojazdach. Jeszcze ścianki troszeczkę porysuj, bo przy tak zużytej podłodze wyglądają jak nówki. Tylko nie za mocno - kilka rysek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 4 Sierpnia 2012 Share Napisano 4 Sierpnia 2012 Widzę, że dziewczyna to już standard w tego typu pojazdach. A źle to wygląda? ja bym tylko laski dał trochę vintage bo widac że ona dzisiejsza karabinki są za jasne i za srebrne?albo mi się wydaje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Sierpnia 2012 Share Napisano 4 Sierpnia 2012 Absolutnie, znając życie to pewno tam były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 4 Sierpnia 2012 Share Napisano 4 Sierpnia 2012 Jestem przekonany że było ich tam więcej!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin93 Napisano 4 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2012 Była ich tam cała armia hehe Karabinki nie były pomalowane teraz już są, ale i tak wymagają drobnych poprawek. Jako iż spać nie mogę to zrobiłem kilka poprawek i według mnie teraz jest lepiej. Załadunek wnętrza : Vol.1 Chociaż im dłużej siedze tym bardziej mnie zastanawia sens tego Dla tego bardziej podoba mi się wersja druga Vol.2 Zwykła prosta kompozycja Jeszcze jedno ujęcie na pierdoły, bo strasznie z nich zadowolony jestem To tyle, oceniajcie, komentujcie itd. Pozdrawiam Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 4 Sierpnia 2012 Share Napisano 4 Sierpnia 2012 Wersja bez kosza jest ok!ja bym wyrzucił ten pakunek i dopchnął coś mniejszego obok kartonu i skrzynek z amo..ale zrobisz jak chcesz..No i więcej lasek!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Sierpnia 2012 Share Napisano 5 Sierpnia 2012 Kartofle out. Jakim kolorem malowałeś kolbę tego granatnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi