Skocz do zawartości

M113A1 ACADEMY 1/35

Marcin93

Rekomendowane odpowiedzi

Który pakunek wywalić? Ten na podłodze czy na siedzeniu ? Oczywiście dojdą jeszcze jakieś kartony i dodatki bo na razie tak biednie jest Kolbe pomalowałem najpierw pactra A102 a później nałożyłem na to farbę valejo http://www.wargamesmania.es/vallejo-game-color-beasty-broun-p-133.html?osCsid=fp01ojontfj22nr1s6a20lmd85 taką jak tutaj. Według mnie ładnie imituje kolor drewna Dorzucę jeszcze jakiś jeden plakat lub jakies mapy

• Odpowiedzi 59
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Cześć Marcin! Wygląda to wszystko bardzo ładnie. Tak dla informacji - czytałem, że w Wietnamie większość maszyn miała całą podłogę zastawioną, czasem nawet do tego stopnia, że była na niej warstwa worków z piaskiem, a na tym warstwa skrzynek z amunicją do KMu. Taka pusta podłoga jak u Ciebie jest zbyt niebezpieczna w razie by się najechało na minę. Powodzenia w dalszej budowie i pozdrawiam

Paweł

I jak na razie czasu bardzo mało bo prace podjąłem na okres wakacyjny a po pracy czasu mało bo jest wiele innych spraw. Zastanawiam się aktualnie nad tym jak załadować wnętrze. Poniżej moja mała wizja, ale czy tak może być?

p8152966.jpg

p8152962.jpg

p8152967.jpg

Chciałem zrobić worki z piaskiem, ale aktualnie nie ma w modelarskim u mnie masy dwuskładnikowej tak więc worki odpadają.

Pozdrawiam Marcin.

• 3 weeks later...

Zostaną już takie jakie są i tak mało będzie widać przez kilka otwartych włazów :P

Mam dylemat, która wersja ułożenia na podłodze lepsza ?

1. Ta z pakunkami na podłodze ?

p8152967.jpg

Uploaded with ImageShack.us

2. Czy może ta z workami z piaskiem na podłodze?

p8312994.jpg

Pozdrawiam Marcin !

Jest zużyty wystarczająco, ma obicia, odrapania, ale fotki tego nie pokazują nie mam na razie lepszych warunków. Staram się coś sobie zlepić żeby robić dobre fotki, ale na efekty trzeba będzie poczekać

• 3 weeks later...

Próbowałem zrobić te nieszczęsne oświetlenie wnętrza, ale nic z tego nie wyszło więc dałem sobie spokój. Niestety nie mam już czasu na to. Tutaj praktycznie gotowe wnętrze, dodam tu tylko butelki, karabiny i karton, ale tak to będzie wyglądało po zamknięciu. Ciąg dalszy relacji niedługo.

pa023036.jpg

pa023039.jpg

pa023063.jpg

pa023064.jpg

pa023070.jpg

pa023050.jpg

pa023056.jpg

Osobiście jestem zadowolony z tego jak wyszło wnętrze

• 2 weeks later...

Cześć!

Uważaj - pokrywy włazów z obu stron powinny być pomalowane na kolor "zewnętrzny", czyli OD w tym wypadku. Życzę powodzenia w dalszych pracach i pozdrawiam

Paweł

Wiem właśnie zagapiłem się z tymi włazami, kurde już takie fajne obicia mi wyszły szkoda teraz przemalowywać :( Koniecznie to przemalować? Te czarne cuś, sprawdzałem jak wygląda element po szlifowaniu, zawsze tak robię aby sprawdzić gdzie trzeba jeszcze poprawić.

Przemaluj, po co później żałować? Przy odrobinie szczęścia obicia wyjdą Ci jeszcze lepsze, w końcu praktyka czyni mistrza, nie? Powodzenia i pozdrawiam

Paweł

• 2 weeks later...

Następna aktualizacja, m113 dostał kolorki, aktualnie bawię się olejami, żeby wyglądał jak najlepiej. Pozostało jeszcze go do końca przybrudzić i okurzyć i gdzie nie gdzie poprawić olejami. Sądzę, że wygląda dość dobrze, ale prosił bym o Wasze wypowiedzi

pa283557.jpg

pa283552.jpg

pa283550x.jpg

pa283597.jpg

pa283584.jpg

pa283596.jpg

pa283572.jpg

Pozdrawiam Marcin.

Witam !

Dostałem takiego oto prostokątnego klocka w swoje łapki :

Świetnie wygląda ten model w twoim wykonaniu, jak zywy :-)

Ogladałem takiego na żywo, prezentuje się ciekawie, no i mnogość wersji oraz rozpowszechnienie tego pojazdu od Stanów poprzez wietnam do Europy zachodniej(Amerykańskie wojska okupacyjne w niemczech).

Jeden egzemplarz był kiedyś na poligonie w Jaworzu(poligon dla wojsk powietrzno desantowych) w ogródku gdzie wystawione są(były?) atrapy czołgów Nato(głównie na podwoziach T-54 oraz JS-2).

Przywieziono go z ZSRR jako eksponat , była to zdobycz Wiet-kongu przekazana do ZSRR a z tamtąd do Polski jako egzemplarz dydaktyczno -poglądowy.

Niestety "wyparował ", na początku lat 80-tych.

Ciekawostka jest to że miał pancerz z aluminium, podobno jakieś specjalne, ale przestrzeliny z wkm kal. 12,7mm świadczyły o tym ze nie był skuteczny, miał ślady ostrzelania przez 7,62mm karabinek AK, pociski z karabinka nie spenetrowały pancerza na wylot, dopiero wkm sobie poradził.

Edytowane przez Gość