Praetorian Napisano 29 Maja 2007 Share Napisano 29 Maja 2007 Witam! Uprzedzam, że nie jest to jeszcze relacja, ale kto wie Zawsze marzyłem, aby postawić na półce Rudego 102. Tutaj pytanie do Was: Jaki model najbardziej nadaje się do tego przedsięwzięcia? Czy dużo już powstało takich modeli? Jaka jest możliwość, aby złożyć taki model za niedużą kasę (chcę go zrobić tak dla siebie dla relaksu, więc nie ma mowy o żadnej tamiya' i za 100 PLN)? Czy będą mi potrzebne jakieś blachy, żywice etc. ? I ostatnie pytanie, ale odpowiedzi jestem pewien : Czy istnieje model jakiegokolwiek czołgu w 1:24/ 1:25 ?? Pozdrawiam i fenk ju from de mountajn, Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 29 Maja 2007 Share Napisano 29 Maja 2007 Hmm, Rudy to T-34/85. Nie wiem ,czy da się go porządnie zrobić za małą kasę. Możesz kupić model ze Zvezdy , tylko wtedy trzeba do kupić jakieś blaszki , sam model za jakies 50 zł dostaniesz + blaszki jakieś 30 zł , tylko żeby w miarę to wyglądało, to musisz się sporo napracować . Możesz też kupić o wiele lepszy model z Dragona, tylko to juz wydatek ok. 110 zł , ale za to jakość nieporównywalnie lepsza od zvezdy. Jedyny problem to dorwanie kalkomanii. W skali 1/24 i 1/25 pancerki nie uświadczysz , spotkałem się tylko ze skala 1/16 , no i standardowo 1/35 i 1/72. Co do żywic , to ich koszt często przekracza koszt kupionego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 29 Maja 2007 Autor Share Napisano 29 Maja 2007 (edytowane) Acha... Nie wiesz może, czy można gdzieś dorwać takie kalki? 1:24 to oczywiście tylko moje marzenie, a 1:35 to po prostu postawię w gablotce na półce Kiedyś pytałem o T-34 z polskiej firmy, ale nie pamiętam jak się nazywa. Może ten był w Polskim malowaniu Jedyny problem był taki, że model nie był cudem techniki. W E.Leclercu kosztował (chyba jeszcze go mają) 19.90 Edit: Znalazłem takie coś: KLIK! Edytowane 29 Maja 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 29 Maja 2007 Share Napisano 29 Maja 2007 Gdzie dorwać takie, to sam nie wiem :( Ja bym na twoim miejscu nie kupował tego t-34 za 19.90 , będzie pewnie tylko z grubsza przypominał T-34 . Co do rudego, to w galerii jest już jeden, najlepiej spytaj sie jego wykonawcy o szczegóły , bo model naprawdę mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 29 Maja 2007 Share Napisano 29 Maja 2007 Kiedyś pytałem o T-34 z polskiej firmy, ale nie pamiętam jak się nazywa. Może ten był w Polskim malowaniu Jedyny problem był taki, że model nie był cudem techniki. W E.Leclercu kosztował (chyba jeszcze go mają) 19.90 To nie był T-34 tylko T-60 firmy AeroPlast Też jest u mnie w LeClercu. Ten model Zvezdy, który znalazłeś jest w porządku. Jakość jest fajna, klei się przyjemnie, nie jest to Dragon wprawdzie, ale w celach rekreacyjnych myślę, że nadaje się bardzo dobrze... Tylko uważaj na gąsienice. To jest najgorsza porażka tej firmy Co do kalkomanii to nie wiem, czy nie da się dostać w osobnym zestawie. Trzeba by poszukać i popytać w sklepie modelarskim. Skoczę u siebie w Katowicach. I tak muszę farbki dokupić. jakby coś było to dam znać. pozdrawiam, Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat Napisano 29 Maja 2007 Share Napisano 29 Maja 2007 W skali 1:24/25 jest kilka modeli czołgów, nie są za bardzo popularne ale są. T-34 to nawet jest w wersji RC. Parę fotek gotowego modelu i kontakt z autorem znajdziesz tu: http://www.piterpanzer.com/galerie/plastik/t34_85/index.htm Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 30 Maja 2007 Autor Share Napisano 30 Maja 2007 Dzięki już napisałem do gościa maila Radek faktycznie to było to 26 oczek w jedną, a w drugą stronę, to niewielka różnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czsochaj Napisano 30 Maja 2007 Share Napisano 30 Maja 2007 T-34-85 wydała także Chińska firma ,,Red Star"" skala 1/25. W miarę przypominający Rudego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Kmiecik Napisano 30 Maja 2007 Share Napisano 30 Maja 2007 czekaj moment... obawiam się, że hasło T-34/85 jest naprawdę bardzo szerokie. pytanie, czy chcesz robić "rudego" z filmu, czy takiego, jakim powinien być jego wojenny pierwowzór... jeśli z filmu - to masz przyjemność z czołgiem produkcji powojennej. był kiedyś taki zestaw dragona, który (chyba) się nadawał - ale proponuję sięgnąć po "mitycznego" Michulca i dobrze posprawdzać. jeśli pierwowzór, czyli czołg, który jeździł w czasie wojny - to (o ile dobrze pamiętam) w PSZ nie było czołgu o n-rze taktycznym 102 (ale to tak na marginesie). zakładając zgodność z filmem (i książką) - Janek Kos & co. jeździli najpierw na T-34/76 (można przypuszczać, że model '43), a na T-34/85 przesiedli się (o ile dobrze pamietam) dopiero po odstrzeleniu poprzedniemu "Rudemu" wieży przy okazji forsowania odry. więc możliwości masz spore... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 30 Maja 2007 Share Napisano 30 Maja 2007 Piotr ma racje. 76-ki w takim malowaniu jeszcze nie widzialem. No to Panowie - kto pierwszy PS. Ten jest ladnie zrobiony http://www.d-pils.lv/imageview.php?id=2064 http://www.d-pils.lv/imageview.php?id=2065 http://www.d-pils.lv/imageview.php?id=2110 http://www.d-pils.lv/imageview.php?id=2063 http://www.d-pils.lv/imageview.php?id=2062 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 31 Maja 2007 Share Napisano 31 Maja 2007 A ja Ci proponuję model w skali 1:48 firmy Hobby Boss - nie jest duży, ale części w nim tyle co w Trumpeterowskim w skali 1:16, nie potrzeba żadnych blaszek - z pudła robi wrażenie, a kosztuje 60-70 zł w zależności od miejsca zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 31 Maja 2007 Share Napisano 31 Maja 2007 Kilkanaście/dziesiąt lat temu w skaładnicy harcerskiej były w sprzedaży modele czołgów w większej skali produkcji dawnego CCCP, o ile się nie mylę to była właśnie skala 1:24/25. Między innymi w ofercie były T-34, T-55 i działo samobieżne SU-chyba 152 Doradzam śledzić aukcje internetowe, w zeszłym roku widziałem je nawet na allegro za dosć przystepną cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 31 Maja 2007 Autor Share Napisano 31 Maja 2007 Dzięki serdeczne za zainteresowanie... Jutro 1 czerwca i z tego powodu chciałem sobie sprawić jakiś model czołgu. Łatwo się domyślić, że najbardziej chciałbym w 1:24, ale wiadomo... chcieć nie znaczy móc Jak coś się ruszy w sprawie to dam Wam znać. Pozdrawiam, Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czsochaj Napisano 31 Maja 2007 Share Napisano 31 Maja 2007 Modele które poleca Tornado były w dziwnej skali, pomiędzy 1\25 a 1\35. Ogólnie rzecz biorąc do niczego. Za 12 zł. tylko Mały Modelarz. Inaczej Tamiya Cię czeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 31 Maja 2007 Autor Share Napisano 31 Maja 2007 Mam już upatrzone cudeńko na allegro w 1:24, ale dopiero jutro się okaże, czy będą szanse na jego zakup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 1 Czerwca 2007 Share Napisano 1 Czerwca 2007 A tak przy okazji, jakby ktoś szukał kalek Rudego w 35 to tu są; http://www.allegro.pl/item201338611_t_34_76_t_34_85_rudy_kalkomania.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 1 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2007 Dzięki za linka... Możliwe, że jednak szarpnę się na Rudego w 1:35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 6 Czerwca 2007 Share Napisano 6 Czerwca 2007 Dzięki za linka... Możliwe, że jednak szarpnę się na Rudego w 1:35 KLIK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 6 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2007 Dzięki za linka... Możliwe, że jednak szarpnę się na Rudego w 1:35 KLIK Ekhem Tylko ja jestem "zielony" w kwestii ebay.de Okonku ty jesteś zdaje się tamtejszy, więc może mógłbyś pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 6 Czerwca 2007 Share Napisano 6 Czerwca 2007 Kurde... aukcja konczy sie rao a ja pomimo Swieta musze pracowac. Teraz nie ma co klikac bo 4 gosci juz w kolejce. Gdybys znalazl kogos kto ma juz tam konto i bedzie rano w sieci to mozna by poobserwowac jak sie bedzie aukcja rozwijac i w odpowiednim czasie na chwil przed koncem uderzyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 3 Lipca 2007 Share Napisano 3 Lipca 2007 T-34-85 wydała także Chińska firma ,,Red Star"" skala 1/25. W miarę przypominający Rudego. Cho cho cho ale stary wątek ale coś odpiszę. Ten akurat model http://www.anticsonline.co.uk/673_1_12312.html przywiezie mi kolega w październiku. Nie będzie wysyłał paczki bo to cholernie drogo. Więc jakos zniosę te prawie 3 miechy. A cena 22 funcisze jest całkiem do przyjęcia. Już sobie zaczynam załatwiać u Piterpanzera metalową lufę i żywiczne gąski do tego teta !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 6 Lipca 2007 Autor Share Napisano 6 Lipca 2007 Kurna ja też chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 6 Lipca 2007 Share Napisano 6 Lipca 2007 Przemek a może masz ochotę na cos takiego : http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ih=016&sspagename=STRK%3AMEWA%3AIT&viewitem=&item=260131390777&rd=1&rd=1 Sam miałem ochotę go kupić, ale dałem se na wstrzymanie gdyż mam na oku dwie osobówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 6 Lipca 2007 Autor Share Napisano 6 Lipca 2007 Fajna i to TAMKA, ale.... chyba nie wyciułam na niego... Powolutku i do tego dojdziemy Właśnie sobie pracuję, więc może pod koniec wakacji szarpnę się na jakiś fajny model, ale priorytetem jest dla mnie uzbieranie na prawko. Z resztą i tak na razie mam do skończenia magnumkę, petka, kenia i nowiuśkiego DLK Pozdrawiam i dzięki za pamięć Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 6 Lipca 2007 Share Napisano 6 Lipca 2007 Przemek a może masz ochotę na cos takiego : http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ih=016&sspagename=STRK%3AMEWA%3AIT&viewitem=&item=260131390777&rd=1&rd=1 Sam miałem ochotę go kupić, ale dałem se na wstrzymanie gdyż mam na oku dwie osobówki. A słuchaj może byśmy się dogadali i kupiłbyś mi ten model co ? Nie jestem zalogowany na Ebayu. No oczywiście ja pokrywam koszty modelu i wysyłki. napisz na priwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi