B@RT3K Napisano 30 Października 2011 Share Napisano 30 Października 2011 Witam, Dawno czegoś nie sklejałem ale jednak się udało oto KV 2 Tamiya w skali 1/48, model był waloryzowany blachami abera ( całe błotniki i jeszcze sporo innych dupereli ) jeżeli się nie mylę to błotniki są do wersji wcześniejszej :( Na żywo model wygląda znacznie lepiej cieszyłem się na myśl o sesji fotograficznej a jak zrobiłem zdjęcia to klapa , ale już trudno. Model dostał preshading, olejnego washa , oraz pierwszy raz bawiłem się pigmetami Vallejo także model został pomalowany Vallejo air i pactrami. Uprzedzam że fotki są słabe ale niestety nie mam lepszego aparatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 30 Października 2011 Share Napisano 30 Października 2011 Witaj! Napis na wieży to chyba jednak fikcja. Dodatkowo moje wątpliwości budzi pomalowanie przez Ciebie wnętrza włazu na kolor bazowy. A poza tym brakuje mi na nim troszeczkę zabawy z zaciekami, brudzeniem nadwozia. A i lufa w środku jest zielona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 30 Października 2011 Share Napisano 30 Października 2011 Dodatkowo moje wątpliwości budzi pomalowanie przez Ciebie wnętrza włazu na kolor bazowy. Włazy czołgów malowano na kolor bazowy, aby nie odcinały się jasną plamą na pancerzu. Tu widać wyraźnie, że górny właz ma taki sam kolor jak reszta pojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 30 Października 2011 Share Napisano 30 Października 2011 Faktycznie! Zwracam honor z włazem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 30 Października 2011 Share Napisano 30 Października 2011 jak na model po dłuższej przerwie to jest przyjemny dla oka. jednak napisu być nie powinno, podobnie jak gwiazdy. no i tak przy okazji to białe gwiazdy malowano na pojazdach innej armii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 30 Października 2011 Share Napisano 30 Października 2011 Każdy KW na forum jest na wagę złota, w lawinie niemieckich pojazdów pancernych. Jednak muszę się przyczepić do kilku rzeczy. To co jeszcze można poprawić to: - pomaluj szkiełko lampy - wymień te druty imitujące liny (jeżeli nie chcesz kupować lin gotowych to rozbierz kawałek przewodu miedzianego o odpowiednim przekroju i masz gotowca). - gąski miejscami widać niedomalowane. Poza tym przydałby się mocniejszy wash olejny, zróżnicowanie odcieni błota i wytarte ślady na gąsienicach w miejscu toczenia się kół i same obręcze kół. Całość prezentuje się jednak całkiem fajnie - tylko fotki trochę słabe. Tak trzymaj i dawaj następny model do warsztatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 30 Października 2011 Share Napisano 30 Października 2011 Podoba mi się, może ta gwiazda psuje wszystko. Ale i tak gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B@RT3K Napisano 31 Października 2011 Autor Share Napisano 31 Października 2011 Dziękuje za opnie , spróbuje coś popoprawiać , zrobić lepsze fotki i wtedy go pokażę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi