mild3seven Napisano 4 Listopada 2011 Share Napisano 4 Listopada 2011 Cześć! Postanowiłem zrobić swoje 2 pierwsze modele myśliwców, jednego miga z academy, drugiego z revella. Pokażę Wam dzisiaj tego pierwszego. Wybór padł na Polskie Siły Powietrzne bo chciałem mieć na półce coś swojskiego ;) Chciałbym też powiedzieć, że pierwszy raz wykonałem washa. Zrobiłem go farbami olejnymi i terpentyną. Model malowany pędzlem akrylami Pactry. Pozdrawiam! ;) PS. Zgubiłem gdzieś ten szpikulec z dziobu, może go jeszcze dorobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 4 Listopada 2011 Share Napisano 4 Listopada 2011 Musisz popracować nad łoszem, on ma uwydatnić szczegóły, nadać 3wymiarowości, a nie sprawić aby samolot wyglądał jakby się ktoś na niego, wybacz, zbełtał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 4 Listopada 2011 Share Napisano 4 Listopada 2011 Karykatura pięknego samolotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 4 Listopada 2011 Share Napisano 4 Listopada 2011 Chyba przesadziłeś z wateringiem - albo po prostu ci tak wayszedł (nie wiem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 4 Listopada 2011 Share Napisano 4 Listopada 2011 Okropny model, i nie chodzi mi tu o jego wykonanie, braki warsztatowe, wiadomo, początki. Ale Academy nie popisała się wydając takiego maszkarona Do 29-ego to najbardziej podobne są chyba tylko stateczniki pionowe z napływami, reszta, zwłaszcza przód to jakaś okropność, jak można zrobić tak brzydki model tak ładnego samolotu A model? Trzeba postawić na półce i robić następne i następne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 4 Listopada 2011 Share Napisano 4 Listopada 2011 Każdy następny bedzie ładniejszy, robic, robic i jeszcze raz robić, wash przy tak małych modelach tylko uwydatnia linie podziałowe w postaci rowów marjańskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi