okonek Napisano 16 Kwietnia 2006 Share Napisano 16 Kwietnia 2006 No ladnie i czysto tylko..... musze sie wybrac do okulisty bo cos nie tak z ta zielenia u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 16 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2006 Ty mi nie pie... że ładnie i czysto (w sumie to chyba nagorsza pochwała, jaką można usłyszeć) tylko gadaj (inni też), co by pozmieniać, może nie w tym modelu, ale na przyszłość. Aha, działko nie jest skończone. Zostaną dodane odrapania na różnych częściach, częściowo będą to odrapania metaliczne, częściowo inne. Ta zieleń to 32 Humbrola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 16 Kwietnia 2006 Share Napisano 16 Kwietnia 2006 Czy to zdjęcie nie jest przypadkiem efektem zabawy kontrastem w Photo Plusie [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 16 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2006 Nie, fotka taka wyszła z aparatu. Podczas robienia zdjęcia coś zmieniłem, pstryknąłem i wyłaczyłem aparat, nie spojrzawszy nawet na nią, jej wygląd dopiero rzucił mi się w oczy po zgraniu na komputer, od razu zrobiłem następną fotkę ale była już normalna. Pewnie w pliku fotki, można by sie doszukać co zmieniłem, ale przyznaję się bez bicia - po prostu mi się nie chce tego szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz G. Napisano 16 Kwietnia 2006 Share Napisano 16 Kwietnia 2006 Witam! Model bardzo fajny Co prawda to nie moja działka, ale jak tak na niego patrzę to przychodzi mi na myśl że możnaby go trochę rozjaśnić tu i tam ;) W ten sposób uwypukliłyby się niektóre całkiem fajne szczegóły (jak np gwiazdy na zasobnikach z amunicją). Ale to taka moja sugestia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 17 Kwietnia 2006 Share Napisano 17 Kwietnia 2006 Nie, fotka taka wyszła z aparatu. Balans bieli sie rozreugulusowal Musiales niechcacy przestawic aparat na reczne ustawienia. Wtedy musisz pokazac aparatowi ktory kolor to jest bialy (np celujesz w kartke papieru) i wzgledem tej podanej probki on sobie reszte juz sam ustawia. Chodzi o to, ze bialy, jest zawsze bialy, a jak pada na niego swiatlo jakiegos innego koloru, to traci ta biel. Ale jak aparatowi "powiesz", ze to jednak jest bialy, mimo, ze nie wyglada, to on sie tak ustawi, zeby reszte kolorow prawidlowo odwzorowac wgledem tej bieli... No chyba, ze nieczego nie przestawiales, a aparatowi cosik sie pozajaczkowalo. Moj ma tak, ze jak juz ta biel baaardzo odbiega od bieli (np robie zdjecie w pokoju, w ktorym sa zaciagniete niebieskie rolety i wszystko jest lekko niebieskawe), to ma problemy z ustawieniem prawidlowego balansu i wlasnie wychodza takie przebarwione zdjecia wtedy. Khehe, chyba troche namotalem, co? Ale to z przejedzenia Jak tam swieta mijaja, ze tak offtopowo zapytam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 19 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2006 Ciort zabieri z aparatem. Postanowiłem zmienić kolor podstawy działek. Szczerze mówiąc, to pierwotnym zamysłem było cieniowanie. Niestety, jak patrzę na to, co pomalowałem, to bardziej przypomina to, malowanie od nowa, nowym kolorem, a nie pocieniowanie ciemniejszego podłoża jaśnieszą farbką. Dla czego tak mi wyszło? Nie wiem, starałem sie malować aerografem oszczędnie. Nie udało się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 27 Maja 2006 Autor Share Napisano 27 Maja 2006 Zacząłem się bawić troszeczkę w przybrudzanie działka. Po pierwszych warstwach prezentowało się to , jak dla mnie, okropnie. Kolejne warstwy brudzenie plus imitacja odprysków troche polepszyła wizerunek działka. Ne tę chwilę w całości działko prezentuje się jak na fotoce poniżej. Lufy są tylko położone i nic przy nich jeszcze nie robiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 11 Czerwca 2006 Share Napisano 11 Czerwca 2006 Witam Ja też robiłem ten zestaw plot. Ale nie ze Skifu, a z Eastern Express (choć zdaje się, że to któraś z firm pakuje wyrób drugiej bo wygląda to tak samo). Tu jest link do "mojego" ZU-23: http://www.sokol.cons.pl/ZU-23/page_01.htm Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 11 Czerwca 2006 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2006 Widzę, że niektóre problemy też są wspólne. Chociażby ułamanie tego wieheistra co idzie od układu celowniczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 12 Czerwca 2006 Share Napisano 12 Czerwca 2006 Generalnie bardzo chciałem mieć ten model w swojej kolekcji ale co sobie na niego ponarzekałem, to moje Na tworzywo słabo się obrabia, nie chce się kleić. Cały model skleiłem cyjanoakrylem. Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 20 Sierpnia 2006 Share Napisano 20 Sierpnia 2006 Ale zapaskudziłeś taką ładną armatkę - wcześniej wyglądała lepiej! Nie kusiło Cię aby lufy wykonać z metalu..? Można dostać rurki o różnej średnicy a te lufy mają profil bardzo rurowy - wcale nie stożkowy... Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 20 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2006 Nie, nie kusiło mnie nic a nic. Armatkę zacząłem robić, bo nie miałem ochoty na nic innego. I tak jest nieukończona, czeka na swój czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 20 Sierpnia 2006 Share Napisano 20 Sierpnia 2006 witam na tym zdjatku: http://images2.fotosik.pl/53/yb9ihfr5ut3su0ak.jpg widać nieoszlifowaie w środku tej (wyleciało mi słowo z głowy ) hmm... nie wiek tego okrągłego czegoś pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 20 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2006 nie wiek tego okrągłego czegoś Jak nie wiek, to ja nie wiek co. Poza tym, takich byków jest pełno w tym działku. Są większe. Szlifował ponownie nie będę, ale pewnie kiedyś do niego wrócę i trochę popoprawiam inne babole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Patison Napisano 20 Sierpnia 2006 Share Napisano 20 Sierpnia 2006 ...tego pokrętła. Domyślam się, że dziagwa miał na myśli pokrętło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 20 Sierpnia 2006 Share Napisano 20 Sierpnia 2006 No wygląda na pokretło...... pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi