Paranoid Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 Witam, jakiś czas temu czytałem przeglądając jeden z tematów warsztatowych o jakimś specyfiku do czasowego łączenia np. połówek kadłuba czy na przykład owiewki. Środek ten miał jednak taką właściwość, że bez większego problemu dało się te części potem rozdzielić, coś jakby płynna taśma dwustronna. Co to mogło by ewentualnie być? Jest w ogóle coś takiego? Mam nadzieję, że nic nie pokręciłem. Nie chodzi o taśmę maskującą ani maskol, tylko jakiś inny zupełnie środek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 http://www.jadarhobby.pl/microscale-mi10-micro-liguidtape-p-7654.html?manufacturers_id=148 Takie "cuś" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac eyka Napisano 14 Listopada 2011 Share Napisano 14 Listopada 2011 Zdarza mi się, że używam właśnie tego specyfiku Microscale. Konsystencją i zapachem przypomina nieco znany klei Wikol. Jego właściwości klejące są jednak dość nikłe. Bardziej może służyć do przytrzymywania elementów powierzchniowych na przykład podczas malowania. Jak się przyłoży lekkie nawet obciążenie to spoina puszcza. Ostatnio użyłem go przy budowie LaGGa z Daco. Przytrzymałem sobie pokrywę silnika na czas malowania. Później będę ją musiał na chwilę odłączyć co by przykleić kolektory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 28 Listopada 2011 Share Napisano 28 Listopada 2011 Humbrolowy Clearfix. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 28 Listopada 2011 Share Napisano 28 Listopada 2011 Banny Clearfix służy do klejenia elementów przezroczystych na stałe i wykonywania oszklenia małych rozmiarów i jak najbardziej wysycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 28 Listopada 2011 Share Napisano 28 Listopada 2011 Robciu tak masz rację, ale Banny też ją ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 28 Listopada 2011 Share Napisano 28 Listopada 2011 Krystianku no byc może Banny ma racje i Ty też masz rację Ja stosowałem tylko do klejenia na stałe ale na jakiś czas tez mozna zostawic i na pewno nie zaschnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 28 Listopada 2011 Share Napisano 28 Listopada 2011 A jaki jest mniej więcej czas schnięcia Clearfixu, tak na kamień? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 28 Listopada 2011 Share Napisano 28 Listopada 2011 24h. Ale łatwo kabinę odkleić nawet po tym czasie. Clearfix nie rozpuszcza plastiku tylko zastyga tworząc coś w rodzaju właśnie plastiku transparentnego. Kiedyś zagubiłem jedną z szybek przy he-111 to okienko zalałem nim i wyszło elegancko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi