yaro50 Napisano 26 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2012 Witam Widze że muszę reaktywować mój temat ( a raczej "reanimować" ) , nic się tu nie dzieje nikt mnie nie krytykuje i spadłem na drugą stronę forum . Przez miesiąc jednak poczyniłem jakieś tam postępy , nie mówię że wystrzeliłem z robotą jak strzała ale sie pobawiłem trochu . Więc tak ostatnio stanęliśmy na kotwicach które dokończyłem ,ale gdzieś się zdjęcia z prac zapodziały i tylko efekt końcowy jest Niby mają być całe czarne ale jakoś tak nudno mi wyglądały . Rufa okręciku jak na razie praktycznie po doczepieniu lampionków jest gotowa i wygląda tak . I na tym na razie prace przy rufie zakończyłem i postanowiłem zabrać się znów za część dziobową a dokładniej BUKSZPRYT (nie wiem czy poprawnie napisałem ) . Po przejrzeniu kilku planów olinowania tego elementu trochu się załamałem , ale potem się poskładałem i ruszyłem z robotą Dosyć ciężko przeszła mi moja pierwsza zabawa ze "sznurkami" ale coś tam powiązałem ,do oceny oczywiście . Wszelkiego rodzaju oczka i inne pomysły to takie moje urozmaicenie które czasem ma coś wspólnego z oryginałem a czasem wcale więc oceniać z przymrużeniem oka proszę . A dla przyszłej zabawy ze sznureczkami zamówiłem już sobie nici Gutermanna , nie mechacą się i łatwiej się je wiąże więc może pójdzie lepiej . To tyle na razie i pozdrowionka wszystkim . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 27 Stycznia 2012 Share Napisano 27 Stycznia 2012 Cóż, jak na razie, pierwsze wrażenia z "wiązania" in plus Tylko prosiłbym o ostatnie zdjęcie bukszprytu (czyli dobrze napisałeś ) wykonać również od boku A tak na marginesie, lampiony to można na ganku powiesić To są latarnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yaro50 Napisano 27 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2012 Hejka Specjalnie na życzenie wrzucam inne ujęcie bukszprytu : Lampionki też mi się podobają ale jak to latarnie to niech tak zostanie zakoduje sobie . Już niedługo czeka mnie walka z junfersami i nie wiem jak się do tego zabrać , są naprawde malutkie , a Ja nie mam sprzętu do lutowania ani pomysła co z nimi zrobić . No nic czas pokaże . Pozdrowionka all Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack Aubrey Napisano 2 Lutego 2012 Share Napisano 2 Lutego 2012 bukszpryt wyglada swietnie a co do jufersow to wspolczuje sam ostatnio robilem podwiezia wantowe i zajeło mi to 2 tygodnie i to w wiekszej skali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 2 Lutego 2012 Share Napisano 2 Lutego 2012 Panie Aubrey, jak się ma sytuacja w pańskiej stoczni?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack Aubrey Napisano 2 Lutego 2012 Share Napisano 2 Lutego 2012 A dam dzisiaj jakies foty tylko ster przykleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yaro50 Napisano 12 Lutego 2012 Autor Share Napisano 12 Lutego 2012 Witam Zmagań moich ciąg dalszy . Oczywiście ciąg dalszy sznurowadeł . A więc dodałem jeden element (nie znam jego nazwy ) i przykleiłem kładkę na bukszprycie . Podrasowałem też trochu marsa fokmasztu (uczę się terminologi ) , dorabiając kilka bloczków tylko ze nie wyglądają jak w oryginale powinny ale cóż to max moich zdolności Jufersy , temat masakra . Długo się zastanawiałem i kombinowałem , i nic nie wykombinowałem , zostały plastikowe . No cóż obiecać tylko mogę że przy następnym projekcie będą drewniane (ale projekt będzie w zdecydowanie większej skali ) No i na koniec wanty , które postanowiłem wiązać gdyż plastikowe nie bardzo wyglądały i się jeszcze do tego połamały ( i dobrze im tak ) Jeszcze tylko poziome sznureczki aby było się po czym wspinać , potem powtórzyć to z dwoma pozostałymi masztami , potem górne wanty tak że pewnie następne sprawozdanie za jakieś 2 miechy napisze Pozdrowionka all . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack Aubrey Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 naprawdę jufersy masz mikroskopijne.uwazaj tylko zeby wanty nie przeszkadzały ci w dalszej pracy nad olinowaniem,ja tez wpierw chciałem je zrobić ale doszłem do wniosku ze przed wantami zrobię troche linek na pokładzie między innymi dzwig do szalup i wszystko inne między wantami zeby pózniej sobie palców nie połamać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yaro50 Napisano 12 Lutego 2012 Autor Share Napisano 12 Lutego 2012 naprawdę jufersy masz mikroskopijne.uwazaj tylko zeby wanty nie przeszkadzały ci w dalszej pracy nad olinowaniem,ja tez wpierw chciałem je zrobić ale doszłem do wniosku ze przed wantami zrobię troche linek na pokładzie między innymi dzwig do szalup i wszystko inne między wantami zeby pózniej sobie palców nie połamać Powiem tak ,studiowałem plany olinowania ,myślałem , kombinowałem od czego by tu zacząć i wyszło mi że spróbuje najpierw te nieszczęsne wanty z jufersami . Narazie jednak nie będę wiązał poziomych sznurków na wantach , wtedy zawsze zostaje możliwość podłubania miedzy nimi pensetą . Ogólnie to na bieżąco staram się analizować jakiś element prac i przenosić je na mój modelik , nie patrze zbyt daleko w przyszłość i nie planuje prac zbyt daleko ,bo bym dostał chyba pomieszania od ilości tych wszystkich linek w Victory . Więc zdaję sobie sprawę ze i tak coś potem będzie mi trudniej związać , no ale cóż człowiek uczy się na własnych błędach . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudypiotrek7 Napisano 13 Lutego 2012 Share Napisano 13 Lutego 2012 poziomych sznurków na wantach To są wyblinki Tak z cichacza się przyglądam i podziwiam. Niezły to doping patrzeć na Twoje poczynania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yaro50 Napisano 16 Lutego 2012 Autor Share Napisano 16 Lutego 2012 To są wyblinki Tak z cichacza się przyglądam i podziwiam. Niezły to doping patrzeć na Twoje poczynania. Witam i to ja dziękuje za doping , dopiero się uczę i bawię więc wychodzi jak widać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yaro50 Napisano 3 Marca 2012 Autor Share Napisano 3 Marca 2012 Witam Niestety w związku z tym że został mi przyznany kredyt na budowę naszego wymarzonego domku ,muszę na razie zawiesić w czasie projekt Victory . Warsztat cały czas jest do mojej dyspozycji ale brak czasu wynikły z organizacji nie pozwala mi do niego podejść .Nie twierdze że nie uda mi się tam coś sklecić w ramach relaxu ale narazie stwierdziłem że zawieszam prace by skoncentrować się na innej pracy . Pozdrawiam all Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 3 Marca 2012 Super Moderator Share Napisano 3 Marca 2012 Zatem powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi