Skoti Napisano 16 Listopada 2011 Share Napisano 16 Listopada 2011 No klimat pierwsza klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 16 Listopada 2011 Share Napisano 16 Listopada 2011 Siemka. Piloci dostali :-podwieszonych zasobników M16 Minigun kal.7,62mm GE. Chyba M18/SUU-11/A ? -działko podkadłubowe M230 kal. 30mm Które nigdy nie było podwieszane bo powstało dopiero w 72 a 86 dopiero weszło do służby. Pod Cobrą Golf w wierzyczce miałeś zainstalowane granatnik 40 Mike mike oraz 7.62 XM134/M134, czasami 2x XM134 Konkurs konkursem, zasady zasadami, ale nie twórzmy historii SF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 16 Listopada 2011 Autor Share Napisano 16 Listopada 2011 Moses W książce jest napisane M16 Minigun kal.7,62mm GE jeżeli to M18/SUU-11/A to bardzo Cię przepraszam ale zaufałem publikacji. Konkurs konkursem, zasady zasadami, czytanie postów ze zrozumieniem a "przeglądanie" warsztatu Bez urazy Moses ale napisałem co mi to przypomina (do czego ta część jest podobna) a nie że takie właśnie posiada. Pamiętaj że to jest Standard więc samo w sobie to SF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 16 Listopada 2011 Share Napisano 16 Listopada 2011 Z przodku owiewka nie bardzo pasuje, trzeba będzie popracować nad tym ;) I bez przesady, jest przecież regulamin i nie ma nic o zakazie szpachlowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 16 Listopada 2011 Autor Share Napisano 16 Listopada 2011 karambolis8 wolałem się upewnić czy w tym miejscu mogę zaingerować szpachlą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 17 Listopada 2011 Autor Share Napisano 17 Listopada 2011 Witam. Dopiero się zorientowałem że 17.11.2011 o godz. 00.44 nabiłem swój 500 post . Z tej okazji chciałbym Wszystkim podziękować za pomoc w budowaniu modeli i Waszą życzliwość. A tak już troszkę poważniej. Mała aktualizacja...Cobra dostała swój bazowy kolor i schnie na prowizorycznej suszarce I taka mała ciekawostka dla tych co posiadają modele Mastercraft. Na ost. stronie instrukcji gdzie jest zamieszczona w kilku językach jak przestrzegać sklejania modelu i jak nakładać prawidłowo kalkomanie, na samym dole znalazłem informację. Cytuję : "Uwaga: jeżeli jesteś doświadczonym modelarzem a potrzebujesz kliszę tablicy przyrządów aby wykonać ten model perfekcyjnie Mastercraft dostarczy bezpłatny dodatkowy arkusz kalkomanii. Wyślij nam tylko kopertę ze znaczkiem i umieszczonym twoim adresem oraz wypełnij poniższy formularz". Oczywiście poniżej znajduje się takowy do wypełnienia...jestem ciekaw czy tak robią (czy nadal tak robią) ? Ale zdanie - "aby wykonać ten model perfekcyjnie" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr A Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 (edytowane) No właśnie też się dziwie co ta firma kombinuje trzeba będzie wysłać.Może przyjdą Edytowane 17 Listopada 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr A Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 te kalkomanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 Kiedyś czytałem że przysyłają, ba nawet z gratisami lub podwójny egzemplarz. Czyli cenią swoich klientów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 Michał oczywiście ja się nie czepiam, piszesz że przypomina M230, a ja prostuję że nie mół to być M230, aby jakiś laik nie wziął tego jako informację pewną i nie powtarzał później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 17 Listopada 2011 Autor Share Napisano 17 Listopada 2011 Ok Moses Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 19 Listopada 2011 Autor Share Napisano 19 Listopada 2011 Witam. Żeby nie było że nic się nie dzieje. Ogonek pomalowany choć widzę że trzeba jeszcze leciutko poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 19 Listopada 2011 Share Napisano 19 Listopada 2011 Czy pogłębiałeś nieco linie podziału przed malowaniem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 19 Listopada 2011 Autor Share Napisano 19 Listopada 2011 Nie, czemu pytasz. Już od "nowości" są i tak za głębokie. Nawet specjalnie grubiej farbę kładłem żeby to zniwelować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 19 Listopada 2011 Share Napisano 19 Listopada 2011 Bo przy takich niepogłębionych (nieptrzetrasowanych) liniach podziału możesz mieć problem z prawidłowym położeniem washa. Szkoda by było, bo malowanie wyszło Ci całkiem gładko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 22 Listopada 2011 Autor Share Napisano 22 Listopada 2011 Witam. Szczęki namalowane. Pierwszy raz malowałem oznaczenie a nie kładłem kalkę, więc proszę o wyrozumiałość . Drugie zdjęcie troszkę nieostre, za co przepraszam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 22 Listopada 2011 Share Napisano 22 Listopada 2011 Co Ty chcesz człowieku, jak dla mnie bomba ta szczęka. Ja kiedyś na P-40 z Academy musiałem szczękę malować, bo mi się kalka porwała i dałem nawet radę. Bardziej mi się moja podobała niż ta zestawowa, a malowałem pędzelkiem 0 i wykałaczką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi