Mikele Napisano 14 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2012 Cieszę się, że się podoba. Korzystając z rozpędu, jakiego nabrałem przy Su-22M4 wykanczam drobnicę. Podwieszenia w komplecie: Domalowałem też światła pozycyjne. Teraz pozostało mi tylko skończyć podwozie, a to dopiero jak kupię odpowiednią farbkę na piasty kół, bo stara mi zaschła. Myślę, że w przyszły weekend galeria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robcio7904 Napisano 14 Stycznia 2012 Share Napisano 14 Stycznia 2012 Ładny modelik Zastanawiam się czy na uzbrojeniu Mig 15 były pociski rakietowe, oprócz niekierowanych przenoszonych w podwieszanych zasobnikach? Na zdjęciu widać dośc sporych rozmiarów pocisk rakietowy , chyba klasy "powietrz-powietrze". Ale to tylko takie moje spostrzeżenie. Moge sie mylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 14 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2012 Wieszam pod model to, co było w pudełku. Gdybym wykonywał go w polskim malowaniu to trzymałbym się dokładniej zgodności historycznej, żeby mieć poprawny model w kolekcji z szachownicą, jako że w międzyczasie zmieniłem malowania na syryjskie, gdzie też częściowo jest S-F, bo nie mogłem nigdzie znaleźć schematu malowania to postanowiłem popuścić wodze fantazji i z podwieszeniami. Staram się, żeby model wyglądał w miarę ładnie i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 15 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2012 Wkleiłem podwieszenia trochę wcześniej. Poszukłąem trochę informacji w internecie, MiG-15bis nie przenosił uzbrojenia kierowanego, wszystkie pociski (i w zasobnikach i pojedyncze) były niekierowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 19 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2012 Jutro MiG powinien stanąć na podwoziu Przy okazji, dopiero teraz zauwazyłem paskudny podciek niebieskiej farby na prawej burcie za skrzydłem, bedę to jakoś ratował - mam nadzieję, ze uda mi się odpowiednio wymieszać farbki, proporcje jeszcze gdzieś mam zapisane, i to zamaluję. Jak dobrze pójdzie w weekend koniec prac nad piętnastką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 20 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2012 Podwozie i dysza wylotowa na swoim miejscu. Jak klej zwiąże to biorę się za retusz malarski. Podwozie główne ucieka na zewnątrz, prężą te odginane zastrzały, nie pierwszy głupi pomysł konstrukcyjny w tym modelu. Jak gdzieś zobaczycie jakiegoś babola to pisać, bo to ostatni moment na poprawianie czegokolwiek. Z modelu nie jestem zadowolony. Gdybym wiedział to, co wiem wystartowałbym z nim w Open, za dużo rzeczy trzeba w nim poprzerabiać, żeby raczył przypominać MiGa-15, poszło w niego naprawdę duzo pracy a niedociągnięcia, chocby widoczne lączenie połówek kadłuba, po prostu mnie dobijają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 21 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2012 Model skończony. Żadnych uwag nie było, co mnie dziwi, bo trochę do poprawek było, no ale widać taka specyfika wypowiedzi w konkursie. Ciekawe ilu "cichociemnych" wyleje tony błota na model w galerii Zapraszam do galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi