Skocz do zawartości

[Standard] Mastercraft MiG-15bis

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cieszę się, że się podoba.

Korzystając z rozpędu, jakiego nabrałem przy Su-22M4 wykanczam drobnicę.

Podwieszenia w komplecie:

011412192144.jpg

Domalowałem też światła pozycyjne. Teraz pozostało mi tylko skończyć podwozie, a to dopiero jak kupię odpowiednią farbkę na piasty kół, bo stara mi zaschła. Myślę, że w przyszły weekend galeria

• Odpowiedzi 106
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ładny modelik Zastanawiam się czy na uzbrojeniu Mig 15 były pociski rakietowe, oprócz niekierowanych przenoszonych w podwieszanych zasobnikach? Na zdjęciu widać dośc sporych rozmiarów pocisk rakietowy , chyba klasy "powietrz-powietrze". Ale to tylko takie moje spostrzeżenie. Moge sie mylić.

Napisano

Wieszam pod model to, co było w pudełku. Gdybym wykonywał go w polskim malowaniu to trzymałbym się dokładniej zgodności historycznej, żeby mieć poprawny model w kolekcji z szachownicą, jako że w międzyczasie zmieniłem malowania na syryjskie, gdzie też częściowo jest S-F, bo nie mogłem nigdzie znaleźć schematu malowania to postanowiłem popuścić wodze fantazji i z podwieszeniami. Staram się, żeby model wyglądał w miarę ładnie i tyle

Napisano

Wkleiłem podwieszenia trochę wcześniej.

011512133235.jpg

011512133312.jpg

011512133450.jpg

Poszukłąem trochę informacji w internecie, MiG-15bis nie przenosił uzbrojenia kierowanego, wszystkie pociski (i w zasobnikach i pojedyncze) były niekierowane.

Napisano

011912223749.jpg

Jutro MiG powinien stanąć na podwoziu Przy okazji, dopiero teraz zauwazyłem paskudny podciek niebieskiej farby na prawej burcie za skrzydłem, bedę to jakoś ratował - mam nadzieję, ze uda mi się odpowiednio wymieszać farbki, proporcje jeszcze gdzieś mam zapisane, i to zamaluję.

Jak dobrze pójdzie w weekend koniec prac nad piętnastką.

Napisano

Podwozie i dysza wylotowa na swoim miejscu. Jak klej zwiąże to biorę się za retusz malarski. Podwozie główne ucieka na zewnątrz, prężą te odginane zastrzały, nie pierwszy głupi pomysł konstrukcyjny w tym modelu.

012012094734.jpg

012012095235.jpg

012012095304.jpg

012012095444.jpg

Jak gdzieś zobaczycie jakiegoś babola to pisać, bo to ostatni moment na poprawianie czegokolwiek. Z modelu nie jestem zadowolony. Gdybym wiedział to, co wiem wystartowałbym z nim w Open, za dużo rzeczy trzeba w nim poprzerabiać, żeby raczył przypominać MiGa-15, poszło w niego naprawdę duzo pracy a niedociągnięcia, chocby widoczne lączenie połówek kadłuba, po prostu mnie dobijają.

Napisano

Model skończony. Żadnych uwag nie było, co mnie dziwi, bo trochę do poprawek było, no ale widać taka specyfika wypowiedzi w konkursie. Ciekawe ilu "cichociemnych" wyleje tony błota na model w galerii

Zapraszam do galerii.