awiatik Napisano 15 Listopada 2011 Share Napisano 15 Listopada 2011 Witam, Fajny temat konkursu, w kolekcji niesklejonych modeli znalazł się model odpowiadający tematowi. No to postanowiłem wystartować. Mały in-box: kalkomanie z modelu są ... i niech to starczy, i dlatego zastąpię je tymi: Chociaż zastanawiam się nad polskim malowaniem. cdn.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr A Napisano 15 Listopada 2011 Share Napisano 15 Listopada 2011 Życzę powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 15 Listopada 2011 Share Napisano 15 Listopada 2011 Ja rowniez. I od razu poprosze - jesli by Ci zostaly czerwonokrzyzne (medyczne) kalki, to chetnie odkupie. Ten model tez mam w planach (pozakonkursowych) i nawet nie wiedzialem, ze Plastyk go wypuscil! Pozdrawiam serdecznie Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 15 Listopada 2011 Autor Share Napisano 15 Listopada 2011 Ja rowniez. I od razu poprosze - jesli by Ci zostaly czerwonokrzyzne (medyczne) kalki, to chetnie odkupie. ..... i nawet nie wiedzialem, ze Plastyk go wypuscil! Pozdrawiam serdecznie Krzysztof Z tymi kalkami na pewno się dogadamy, a co do modelu w wersji Plastyka to też nie wiedziałem póki z ciekawości nie zajrzałem do pudełka i ...... od razu zakupiłem dwa. Mimo że mam oryginalnego Smera z lat 80 tych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 15 Listopada 2011 Share Napisano 15 Listopada 2011 Model wygląda bardzo pożądnie - życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beba Napisano 15 Listopada 2011 Share Napisano 15 Listopada 2011 Mój kolega niedawno sklejał ten model. Chciałem Cię ostrzec przed kalkami, ale widzę, że kupiłeś dodatkowo porządną kalkomanię.Zestawową szkoda gdzie kolwiek nakładać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 17 Listopada 2011 Autor Share Napisano 17 Listopada 2011 Witam, I zabawę przy Storchu już rozpocząłem, a konkretnie skleiłem połówki skrzydeł i kadłub. Troszkę powalczyłem z papierem ściernym i obrobiłem troszkę części a i wybrałem malowanko cdn..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 18 Listopada 2011 Share Napisano 18 Listopada 2011 Fajnie, że będzie w konkursie model maszyny z hiszpańskiej wojny domowej. Na pewno będę zaglądał Powodzenia i pozdrawiam! Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 29 Listopada 2011 Autor Share Napisano 29 Listopada 2011 Małe uzupełnienie tematu: było troszkę szpachlowania i szlifowania, a później malowanie kamuflaż wg instrukcji z kalkomanii: RLM 62/RLM 65 Jako że maluje Humbrolami odpowiednio: /62/H-102,/65/ H- 65. biały to Pactra, cdn.... p.s. Ostatnio na forum zarejestrował się mój 10-cio letni syn i postanowił wystartować w konkursie. Powiedział mi o tym po fakcie rejestracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 30 Listopada 2011 Share Napisano 30 Listopada 2011 Idziesz jak burza Czekam na kolejną aktualizację! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 30 Listopada 2011 Share Napisano 30 Listopada 2011 Ostatnio na forum zarejestrował się mój 10-cio letni syn i postanowił wystartować w konkursie.Powiedział mi o tym po fakcie rejestracji. No proszę a co na warsztat zaciągnął To pewnie byłeś w lekkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 30 Listopada 2011 Autor Share Napisano 30 Listopada 2011 Ostatnio na forum zarejestrował się mój 10-cio letni syn i postanowił wystartować w konkursie.Powiedział mi o tym po fakcie rejestracji. No proszę a co na warsztat zaciągnął To pewnie byłeś w lekkim Na warsztat młodego pójdzie RWD-5. W ostatnią niedziele od dziadka dostał Rodenowego Heinkla 111 i właśnie tę RWDkę, a że wiedział o tym konkursie to już samo poszło. W szoku za wielkim to nie byłem bo , coś tam wcześniej wspomniał o tym ale puściłem to "mimo uszy". A on dopiął swego. Dzisiaj pewnie zacznie zabawę nad tym modelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 3 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2011 Małe uzupełnienie tematu: oszklenie zamaskowane i pomalowane Teraz czas na sklejenie tej oranżerii w całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 5 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2011 I małe uzupełnienie tematu z pola walki nad Storchem: troszkę się ostatnio przy Storchu zrobiło. Prace nad modelem powoli zmierzają ku końcowi. Jeszcze kilka małych poprawek które właśnie za uwarzyłem, a potem kalki i troszkę śladów eksploatacji znaczy "uplastycznienia" całości. cdn... p.s. Zastanawiam się nad kolejnym modelem konkursowym. Czasu sporo to powinienem zdążyć z zakończeniem budowy przed końcem konkursu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 5 Grudnia 2011 Share Napisano 5 Grudnia 2011 No ładny Bocian się wykluł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 6 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2011 No ładny Bocian się wykluł jeszcze całkiem się nie wykluł. Ale już niedługo będzie caluśki ładniuśki. Puki co bawię się z kalkomaniami, pastelami. kalki położyły się całkiem nieźle, ale na pionie paski musiałem namalować, kalkomania troszkę była za mała. I model prawie gotowy: Jeszcze chwilka i będzie trzeba robić sesję do galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr A Napisano 7 Grudnia 2011 Share Napisano 7 Grudnia 2011 Fajny model.Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 7 Grudnia 2011 Share Napisano 7 Grudnia 2011 Widać lekkie przesunięcia kolorów na kalkach. Szkoda, że nie dociąłeś ich przed nałożeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi