Toff Napisano 10 Stycznia 2012 Share Napisano 10 Stycznia 2012 Podglądam od początku i szczerze mówiąc jestem na plus zaskoczony Twoim modelem. Nie spodziewałem się, że z tak słabego zestawu da się zrobić tak ciekawie wyglądający model (mimo że jeszcze nie ukończony). A tak BTW - to modele obecne w konkursie zapewne nigdy by nie powstały gdyby nie inicjatywa pomysłodawców - chwała im za to! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dak3000 Napisano 11 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2012 Witam! wszystkich oglądających, dziś tutaj już chyba po raz ostatni !? Model uważam za skończony, a efekty ocenicie sami. Dziękuje wszystkim za miłe słowa uznania i za to ,że niektórym model się podoba (bo nie każdemu musi ). Słowa te łechcą moje ego podwójnie, bo po pierwsze - młody wiekiem już nie jestem to jeszcze w modelowanie bawię się dopiero od roku, więc na tym forum jestem "MŁODY" ...i od razu wpłynąłem na głęboką wodę - tam gdzie są same rekiny z tego forum. Jak patrzę na poczynania niektórych kolegów, to stwierdzam, że daleka droga przede mną. To chyba tyle na zamknięcie warsztatu ... aha dziś zdjęcia robione ze statywu. Różnica chyba jest, ale z sesji do galerii nie zrezygnowałem. Będzie pełen professional, zobaczymy jak to wyjdzie zapraszam na aperitif ... Pozdrawiam i do zobaczenia w GALERII ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 11 Stycznia 2012 Share Napisano 11 Stycznia 2012 Elegancki model. Ktoś wcześniej w Twoim temacie napisal, że to najlepsza Cobra wykonana z tego zestawu na naszym forum i ja isę w 100% z tą opinią zgadzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 12 Stycznia 2012 Share Napisano 12 Stycznia 2012 Fakt, to bardzo ładny model, a jak na tę firmę to cudowny . Wielki plus za wkład własny i odwagę sam jestem początkujący bo modelarski roczek skończyłem w grudniu. Jedyne nieciągnięcia to jak już wspomniałem nos i line podziału przy owiewce powinny dochodzić do końca i z tego co widzę tam są jednak wash nie doszedł do końca. Weź to popraw przed galerią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dak3000 Napisano 12 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2012 Kub... dzięki za uznanie ale mam prośbę zaznać na zdjęciu o których ty liniach mówisz? Bo nie mogę tego wyłapać , linie robiłem wedle schematu... a tu są linie przy kokpicie i nosie na modelu w skali 1:48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 12 Stycznia 2012 Share Napisano 12 Stycznia 2012 Dak gdzie znalazłeś te zdjęcia, można linka albo coś, interesuje mnie jakiej firmy to model. Co do linii, jak one odi w planach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 13 Stycznia 2012 Share Napisano 13 Stycznia 2012 chodzi mi o ten element przy oszkleniu a druga rzecz że chyba ci uciekła jakaś klapa z nad silnika... ale ja już milczę bo pomnie pojedziecie jeszcze bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dak3000 Napisano 13 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2012 Moses oto link jest tu wiele fajnych modeli śmigłowców ale może nawet wszystkie jakie pojawiły sie na rynku i małe sprostowanie to nie była skala 1:48 tylko 1:32 http://www.scale-rotors.com/gallery/attack-helicopters/ah-1g-cobra-revellmonogram-0 Kub, co to tych nie dorysowanych klapek to masz racje, ale zrobiłem to z celowo bo nie mam wprawy w ryciu łuków, a tym bardziej takich małych , a nie chciałem by wyglądało to jak wyryte kwadraty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi