ariel007 Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 Święta blisko, czas pokazać kolejny model. Model nr 9 (numerował będę tylko do 10 ) to OA-10A Warthog Italeri w skali 1:72. Jest to 3 model malowany aerografem a pierwszy w przy użyciu H&S Evolution. Przy budowie został użyty Zoom Eduarda (SS232) + kilka drucików. Kalki zestawowe, bardzo skromne. Podkład to Mr Surfacer 1200 (z aero) potem trochę srebrnej Tamiyi (XF-16) i czarny preshading (niestety zanikł). Model jest malowany farbami Lifecolor: Dark Compass Ghost Grey (góra) i Light Compass Ghost Grey (dół). Potem nałożyłem filtr MIG-a (Grey for bright white). Natępnie dołożyłem wyblaknięcia z Tensocromu White Oxide i postshading z własnej mieszanki Tensocromu (Medium + Dark Compass Ghost Grey + Smoke). Wash to Cold Grey wash MIG-a. Na koniec trochę cieni Tamiy-i i suchy pędzel humbrolami (aluminium, gun metal). Szyby przedniej owiewki są malowane aerografem od środka clearami Tamiyi (przednia to blue + green a boczne to yellow + smoke). Czarny wszędzie używany to Nato black. Malowanie miało być pudełkowe, ale odcienie Lifecolora (dark i light) ghost grey są bardzo podobne a jeszcze doszedł filtr i wyszedł taki "szaraczek". Zapraszam Pudełko Oryginał Oryginał na lotnisku Model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr A Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 Super Fajnie wykonany! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 Piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 Wyjątkowo piękny modelik. Zbliżenia psują trochę cały efekt, choć nadal widać na nich świetny warsztat modelarski. Niestety wychodzi jednocześnie niedoskonałość modeli w tej skali. Ostatnia fotka to wystarczający przykład na zbliżenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 Palce lizać!!! Mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinS Napisano 18 Listopada 2011 Share Napisano 18 Listopada 2011 Jest Wypas. Gratuluje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 18 Listopada 2011 Share Napisano 18 Listopada 2011 Witam Merytorykę ocenią specjaliści. Ja zajmę się stroną techniczną. Ta wygląda bardzo dobrze. Model jest atrakcyjny dla odbiorcy pomimo jednokolorowego malowania. Jest naprawdę nieźle! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 18 Listopada 2011 Share Napisano 18 Listopada 2011 Jak każdy Twój model pokazywany ostatnio, od moment A6 warsztat poprawiłeś niesamowicie , aż mi wstyd że ja w miejscu stoję. Osobiscie nie podoba mi sie przejście wiatrochron-kabina, jakbyś wiatrochron przeszlifował i wkleił go na clearfix np. pozostałości po clearze mógłbys usunąć wykałaczką i nie było by widać takiego połączenie. Mimo wszystko całościowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 18 Listopada 2011 Share Napisano 18 Listopada 2011 Tak, model bardzo efektowny i podobny do oryginału, to znaczy, wygląda bardzo niebezpiecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AFI Napisano 18 Listopada 2011 Share Napisano 18 Listopada 2011 Moim zdaniem calosc prezentuje sie znakomicie. Gratuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 27 Listopada 2011 Share Napisano 27 Listopada 2011 Bardzo fajnie to wygląda. Przez Ciebie sam nabrałem ochoty na A-10. Pozdrawiam GIUSEPPE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi