czak45 Napisano 25 Listopada 2011 Share Napisano 25 Listopada 2011 Kolejna relacja zaczynająca się od etapu malowania. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Listopada 2011 Share Napisano 26 Listopada 2011 O i jeszcze jeden. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 26 Listopada 2011 Share Napisano 26 Listopada 2011 Rozumiem, że to 1/72? Bardzo atrakcyjny wygląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 26 Listopada 2011 Share Napisano 26 Listopada 2011 Z czego robiles 'szmate' (metoda na bibulke i klej czy moze cos innego) ??? wyglada bardzo przyzwoicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 26 Listopada 2011 Autor Share Napisano 26 Listopada 2011 Tak to skala 1/72 zapomniałem dopisać. Szmatę robie metoda na bibułkę tyle tylko, że jest to bardziej metoda na zwykły papier do drukarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 26 Listopada 2011 Share Napisano 26 Listopada 2011 Zasiadam i oglądam. Seria "edseków" to bardzo ładne wozy. Zawsze mi się podobały. Od razu się zapytam - czy ta lina nie jest trochę przeskalowana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 29 Listopada 2011 Autor Share Napisano 29 Listopada 2011 Model pomalowany pędzlem. Na zdjęciach wygląda to tak sobie, ale mam nadzieje, że będzie lepiej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Listopada 2011 Share Napisano 29 Listopada 2011 Faktycznie trochę widać nazwijmy to "mazy" na kamo. Bandaże i felgi też trochę przemalowane, ale znając twoje możliwości to wszystko to żaden problem. Ta skala to nie dla mnie. Czekam na dalszą obróbkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 30 Listopada 2011 Autor Share Napisano 30 Listopada 2011 Będzie dobrze Dziś chciałem rozjaśnić trochę kolory kamo i popsikałem całość rozwodnionym bazowym. Pech chciał, że aerograf coś nie doczyszczony był i cały model pochlapał (moja wina) Jednak jakoś wybrnąłem z sytuacji malujac jeszcze raz plamy tym razem rozjaśnionymi kolorami kamuflażu. Potem całość od góry znów rozwodnionym bazowym. Wyszło tak (na ostatnim zdjęciu byk w malowaniu na dużym zoomie, ale chyba już tak zostanie, bo nawet nie wiem jak to można zmienić) Fotki w cieplejszych barwach. Pozdrawiam i dziękuje za komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Listopada 2011 Share Napisano 30 Listopada 2011 Nazwijmy to początkeim perforacji blachy. Ta gąbka (czy co to jest) to zabezpieczenie wnętrza przed pomalowaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 30 Listopada 2011 Autor Share Napisano 30 Listopada 2011 Tak to jest zabezpieczenie, bardzo dobry sposób maskowania wnętrza sama sie dopasowuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 30 Listopada 2011 Share Napisano 30 Listopada 2011 Łeee po cichu liczyłem, że zrobisz "Starówkę" Podoba mi się układ i kolor plam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 8 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2011 Najsłabiej pomalowany model z całej ostatniej serii. Takie same zabiegi jak z JagdTigerem i Hummelem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Grudnia 2011 Share Napisano 8 Grudnia 2011 Daj mu jeszcze jakąś biel (choć pewno sam dobrze wiesz co chcesz zrobić) to trochę przynosi komórki i da efekt wypłowienia - tak mi się przynajmniej wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 27 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2011 Model w galerii: viewtopic.php?f=81&t=30477 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi