Skocz do zawartości

Sd. Kfz. 251/1 Ausf.D DRAGON

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Z czego robiles 'szmate' (metoda na bibulke i klej czy moze cos innego) ???

wyglada bardzo przyzwoicie

Napisano

Tak to skala 1/72 zapomniałem dopisać.

Szmatę robie metoda na bibułkę tyle tylko, że jest to bardziej metoda na zwykły papier do drukarki.

Napisano

Zasiadam i oglądam.

Seria "edseków" to bardzo ładne wozy. Zawsze mi się podobały.

Od razu się zapytam - czy ta lina nie jest trochę przeskalowana?

Napisano

Model pomalowany pędzlem.

Na zdjęciach wygląda to tak sobie, ale mam nadzieje, że będzie lepiej.

sdk1a.jpg

sdk2h.jpg

sk3u.jpg

sdk4.jpg

Pozdrawiam.

Napisano

Faktycznie trochę widać nazwijmy to "mazy" na kamo. Bandaże i felgi też trochę przemalowane, ale znając twoje możliwości to wszystko to żaden problem. Ta skala to nie dla mnie. Czekam na dalszą obróbkę.

Napisano

Będzie dobrze

Dziś chciałem rozjaśnić trochę kolory kamo i popsikałem całość rozwodnionym bazowym.

Pech chciał, że aerograf coś nie doczyszczony był i cały model pochlapał (moja wina)

Jednak jakoś wybrnąłem z sytuacji malujac jeszcze raz plamy tym razem rozjaśnionymi kolorami kamuflażu.

Potem całość od góry znów rozwodnionym bazowym.

Wyszło tak (na ostatnim zdjęciu byk w malowaniu na dużym zoomie, ale chyba już tak zostanie, bo nawet nie wiem jak to można zmienić)

Fotki w cieplejszych barwach.

111ua.jpg

333uq.jpg

222upp.jpg

skucha.jpg

Pozdrawiam i dziękuje za komentarze.

Napisano

Tak to jest zabezpieczenie, bardzo dobry sposób maskowania wnętrza sama sie dopasowuje.

Napisano

Najsłabiej pomalowany model z całej ostatniej serii.

Takie same zabiegi jak z JagdTigerem i Hummelem.

half2l.jpg

half5.jpg

half7.jpg

Pozdrawiam.

Napisano

Daj mu jeszcze jakąś biel (choć pewno sam dobrze wiesz co chcesz zrobić) to trochę przynosi komórki i da efekt wypłowienia - tak mi się przynajmniej wydaje.

• 3 weeks later...