sokol Napisano 21 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2008 Dzięki za wiadomość o fruilkach Jednak żywiczne założę do tego teciaka, a jak będą fuilki to wykorzystam je do modelu żywicznego. Myślę, że powstaną u mnie co najmniej dwa PT-76. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sokół Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 Pytałem sie Ojczulka i znajomego co służył na petkach to dowiedziałem sie że PT-76 i Topazy do ostatnich swoich dni desantowali sie tylko z okretów ODS, tak jak odeszły petki i topazy z dywizji desantowych tak Ods-y wycofano z Marynarki Wojennej, bo te okrety zaprojektowane były dla potrzeb niebieskich beretów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 21 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2008 Sokół jesteś nieoceniony ze swoimi informacjami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sokół Napisano 22 Grudnia 2008 Share Napisano 22 Grudnia 2008 Sokole wszystco co zwiazane z niebieskimi beretami i całym ich sprzetem to moje życie moge Ci powiedziec nawet czym sie desantowali na początku jakim sprzetem i jak to wygladało, bedziesz jeszcze miał jakieś pytanko wal śmiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 22 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2008 Myślę, że się odezwę jak wrócę ze świąt i sylwestra A póki co to dzięki za dotychczasowe informacje i wesołych Świąt Bożego Narodzenia życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sokół Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 Sokół również życze Ci wesołych Swiat Bożego Narodzenia a ja mam w 1 dzień swiąt służbe też w niebieskich beretach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 23 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2008 Jakbyś Sokole miał w Niebieskich Beretach w Lęborku choć jednego PT-76 to nawet bym się tam na piechotę w święta wybrał W sumie ze Słupska to mam tylko 50 km Pozdrawiam i spokojnej służby życzę sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sokół Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 Sokole mam PT-76 i TOPASA ale już stoja na pomnikach, jak byłem mały to pamietam jak wciagali je na cokoły, dzięki mam nadzieje że służba przeleci spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 24 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2008 Macie TOPASa na pomniku?? No to może nie w Święta, ale w jakiś cieplejszy weekend bym się do Lęborka wybrał. Jeśli można do niego podejść i zrobić parę zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sokół Napisano 24 Grudnia 2008 Share Napisano 24 Grudnia 2008 Tak mamy na pomniku Topasa 2AP i wiadomo obok PT-76 a na wzezdzie do jednostki na pomniku IS-2 a teraz kolego pytanko do Ciebie chodzi mi o te gaski żywiiczne gdzie je zakupiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 24 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2008 Zakupiłem na Allegro. Pochodzą z żywicznego zestawu PT-76 z Armo. W Jadarze można kupić same gąsienice ogniwkowe: http://www.jadarhobby.pl/armo-35551-gasienice-ogniwkowe-pt76b-p-15062.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sokół Napisano 24 Grudnia 2008 Share Napisano 24 Grudnia 2008 No to musze sobie zakupić bo te z gumy to są na styk nawet nie można ich uformować dzięki za linka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 24 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2008 Avi pisał wcześniej, że mają się też pojawić ogniwkowe Fruile... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sokół Napisano 24 Grudnia 2008 Share Napisano 24 Grudnia 2008 O jakby sie te ukazały to jeszcze lepiej ale te żywiczne tez kupie no i teraz czekac tylko na Topasa i Pts-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 25 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2008 Żywicznego Topasa to już mam z Armo... Ale wolałbym wtryskowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sokół Napisano 26 Grudnia 2008 Share Napisano 26 Grudnia 2008 No już jestem po służbie mineło szybko a co do tego Topasa z Armo to jakoś nie jestem do niego przekonany już wolałbym plastik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 26 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2008 No ja tak samo nie mam przekonania do żywicy. Dlatego Topas leży na półce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 8 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2009 Prace po przerwie świąteczno-noworocznej zostały wznowione Skończyłem gąsienice. Powiem tak: Nigdy więcej żywicy! Sobie kupię fruilki do następnego peciaka, nerwy zaoszczędzę Przez moment miałem chwilę zwątpienia i chciałem wrócić do gumisi. No ale w końcu się udało. Gąsienice malowane są najpierw czarnym matem, potem (niezbyt dokładnie, aby w zagłębieniach czarny został) pomalowane MM 1403 (magnesium), a na koniec potraktowane pigmentami Talena i Vallejo Smoke (brązowy transparentny). No i fotki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 No pięknie Ci to idzie Czekam niecierpliwie na końcowy efekt. Jakiego uzyłeś konkretnie koloru do pomalowania owego PT ? Bo jakoś nie znalazłem we wcześniejszych postach (chyba, że coś przegapiłem). A tak btw - Friule już są w sprzedaży. Zamówiłem dwa komplety, bo muszę (jak się okazało - vide mój wątek z galerią) zrobić kolejny pojazd polski. Ale pierwej będzie projekt Praga '68 pozdrawiam Avi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 8 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2009 Dzięki Avi Wiem, że będziesz robił kolejnego peciaka, przeglądałem Twój wątek. W sumie to wiele z niego korzystam Malowałem mieszanką H-150 i H-159. A fruile też się przydadzą do TOPASa Żywica leży i czeka na zmiłowanie Trumpetera. Ale jak szybko nie wypuszczą wtryskowej wersji to popełnię do kompletu żywiczny transporter. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sokół Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 no no odrazu lepiej wygladaja te gaski niż gumowe a fruile gdzie już można dostać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 no no odrazu lepiej wygladaja te gaski niż gumowe a fruile gdzie już można dostać na eBay juz widziałem, ale pewnie i u nas będą lada dzień na allegro u użytkownika 'onmg' (sklep ACHTUNGPANZER) oraz w Jadarze. Acz na allegro taniej o wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 No proszę cała fabryka czołgów pływających. Wojtek, a musiało Ci już przejść bo przed godziną jak u Ciebie herbatkę spijałem o gąskach mówiłeś spokojniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 8 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2009 Już mi przeszło Marcin... na gąski się nie wściekam. Ale ... teraz zajmuje się zupełnie niemodelarską działalnością i mnie trafia! Godzinę przyszywałem naszywkę na mundur i teraz ją pruje... W złym miejscu ją przyszyłem!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 15 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2009 Czołg został ostatecznie pomalowany, położony został też filtr z transparentnego brązowego (Vallejo). Wstępnie zostały zrobione delikatne obicia (ołówek). Po rewizji wyglądu w świetle dziennym pewnie będą korekty A potem kurzenie, w końcu po piasku jeździliśmy Swoją drogą zdjęcia przez lampę błyskową trochę zafałszowane - na żywo kolor wygląda trochę inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi