reggy Posted June 8, 2007 Share Posted June 8, 2007 Witam, Po półtoramiesięcznych ślimaczych pracach udało mi się ukończyć Abramsa i podstawkę doń wraz z figurkami. Przyznam, że jest to dopiero mój drugi zestaw figurek jakie wykonałem. Podobnie jest to moja druga podstawka. Tutaj jest wątek warsztatowy: KLIK Zapraszam do komentowania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz Posted June 8, 2007 Share Posted June 8, 2007 To, co się rzuca w oczy to nienaturalna opalenizna żołnierzy... A poza tym, klasa... No fajnie cóż dodać... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reggy Posted June 8, 2007 Author Share Posted June 8, 2007 Masz rację, chłopaczki trochę spiekli raczka Tak przy okazji, po kliknięciu w którąś fotkę zostaniecie przeniesieni do galerii, gdzie po kliknięciu w lupkę można oglądać fotki w rozdzielczości 1600x1200, na których pięknie widać wszystkie niedociągnięcia:P :P. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szymeeeek Posted June 8, 2007 Share Posted June 8, 2007 Modelik super tylko tak jak napisał mój przedmówca te twarze troszeczkę nienaturalne . Ale nie martw się następnym razem będzie dużo lepiej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roberto Posted June 8, 2007 Share Posted June 8, 2007 Modeli bardzo ładny, widać że miał doczynienia z pustynnym klimatem. Tylko te figurki mają chyba troche inny wzór munduru niż w orginale, ale całe szczęście że czołgiści nie używają ACU. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrBat Posted June 9, 2007 Share Posted June 9, 2007 Świetna dioramka. Szkoda tylko, że te figurki trochę odbiegają od reszty dio. Te kartony rozumiem, że z kartonu? Bo wyglądają bardzo fajnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reggy Posted June 9, 2007 Author Share Posted June 9, 2007 Te kartony rozumiem, że z kartonu? Bo wyglądają bardzo fajnie. Tak, kartony są cienkiego papieru:) Był w zestawie do wycięcia. Szkoda tylko, że linii po których trzeba ciąć nie było widać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czsochaj Posted June 9, 2007 Share Posted June 9, 2007 Czołg super! Tylko dlaczego figurki mają takie duże oczy?{BIAŁKA} Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciek92 Posted June 9, 2007 Share Posted June 9, 2007 No Abrams konktretny jak i chłopcy i diorameczka Ale wazony (lub jak to się tam nazywa ) ciut krzywo wyszły Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dweler Posted June 12, 2007 Share Posted June 12, 2007 dla mnie extra,swietny detal i malowanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Posted June 12, 2007 Share Posted June 12, 2007 Świetny Abrams Ci wyszedł. Przyczepię się jedynie do tego, że anteny trochę za krótkie są. Jeśli chcesz to możesz wrzucić na niego jeszcze kilka kartonów, ściągniętych z poniższych linków: http://w13.easy-share.com/1118209.html http://www.theweecorner.com/index.php?option=com_docman&task=doc_details&gid=7&Itemid=37 Co do malowania oczu figurek, to ja korzystam ze sposobu pokazanego tutaj: http://www.old.modelarstwo.org.pl/figurki/technika/malowanie_twarz/index.html A teraz czekam na Twoje następne współczesne pojazdy, bo idzie Ci to bardzo dobrze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reggy Posted June 12, 2007 Author Share Posted June 12, 2007 Dzięki Panowie za pozytywną reakcję . Dzięki Tomek za linki ze skrzynkami! Zaraz dorobię parę, zmodyfikuję anteny na dłuższe i bardziej cienkie. Wczoraj bawiłem się pigmentami z aero i Abrams troszkę dostał. Jest jeszcze ciut bardziej pustynny:) Zarzucę fotkami w najbliższym czasie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawełg Posted June 13, 2007 Share Posted June 13, 2007 Wykonanie profesionalne, ale powiedz z czego robiłeś piasek to gips czy sproszkowany nikl? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reggy Posted June 13, 2007 Author Share Posted June 13, 2007 Wykonanie profesionalne, ale powiedz z czego robiłeś piasek to gips czy sproszkowany nikl? Nic z tych rzeczy:) To bułka tarta Sama w sobie ma odpowiedni kolor, świetnie trzyma się na wikol i doskonale maluje i was:bip:e. Naprawdę polecam. Czekam na słońce żeby wrzucić nowe fotki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtek Tul Posted June 17, 2007 Share Posted June 17, 2007 Reggy najbardziej co mi się podoba w tym modelu to, ospszęt i kartoniki z czego robiłeś, lub były w jakimś zestawie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reggy Posted June 17, 2007 Author Share Posted June 17, 2007 Obiecane fotki. Nowe anteny, kurzenie, parę skrzynek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jędrek Posted June 17, 2007 Share Posted June 17, 2007 Abrams mi się podoba, z bambetlami niezła sprawa - widać, że chłopaki przeszli na nową dietę bananową pepsiczanka też jest ok figurki podobają mi się mniej, ale... też kiedyś takie robiłem całość sprawia miłe wrażenie Jędrek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawełg Posted June 18, 2007 Share Posted June 18, 2007 Wykonanie profesionalne, ale powiedz z czego robiłeś piasek to gips czy sproszkowany nikl? Nic z tych rzeczy:) To bułka tarta Sama w sobie ma odpowiedni kolor, świetnie trzyma się na wikol i doskonale maluje i was:bip:e. Naprawdę polecam. Czekam na słońce żeby wrzucić nowe fotki. Fajnie , ale coś więcej mozesz powiedzieć o bułce tartej. Jka dokładnie to robiłeś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reggy Posted June 18, 2007 Author Share Posted June 18, 2007 Opis robienia dio -znalazłem ramkę; -po bokach ramki uformowałem nierówności z zaprawy gipsowej (czekałem aż wyschnie); -po środku wkleiłem jako asfalt papier ścierny 360; -górki z zaprawy posmarowałem wikolem prosto z tubki; -posypałem wszystko obficie bułką tartą (zwykłą, do kupienia w markecie, można ewentualnie przesitkować ją jeżeli potrzebujemy drobniejszej); -podociskiwałem bułkę; -odczekałem parę godzin i pozbyłem się tego, co nie związało; -z aerografu bawiłem się różnymi odcieniami brązów piaskowych, trochę pigmentów na terpentynie również poszło; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Posted June 18, 2007 Share Posted June 18, 2007 Taki zakurzony jeszcze fajniej wygląda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts