Jump to content

M1A1 Abrams 1/35 Dragon Irak 2004 (trójbarwne kamo)

Recommended Posts

Posted

Witam,

Po półtoramiesięcznych ślimaczych pracach udało mi się ukończyć Abramsa i podstawkę doń wraz z figurkami. Przyznam, że jest to dopiero mój drugi zestaw figurek jakie wykonałem. Podobnie jest to moja druga podstawka.

Tutaj jest wątek warsztatowy: KLIK

Zapraszam do komentowania.

P6080071.JPG

P6080075.JPG

P6080077.JPG

P6080078.JPG

P6080080.JPG

P6080083.JPG

P6080084.JPG

P6080087.JPG

P6080088.JPG

P6080090.JPG

P6080091.JPG

P6080093.JPG

P6080095.JPG

P6080097.JPG

Posted

To, co się rzuca w oczy to nienaturalna opalenizna żołnierzy... A poza tym, klasa... No fajnie cóż dodać...

Posted

Masz rację, chłopaczki trochę spiekli raczka Tak przy okazji, po kliknięciu w którąś fotkę zostaniecie przeniesieni do galerii, gdzie po kliknięciu w lupkę można oglądać fotki w rozdzielczości 1600x1200, na których pięknie widać wszystkie niedociągnięcia:P :P.

Posted

Modelik super tylko tak jak napisał mój przedmówca te twarze troszeczkę nienaturalne . Ale nie martw się następnym razem będzie dużo lepiej

Posted

Modeli bardzo ładny, widać że miał doczynienia z pustynnym klimatem. Tylko te figurki mają chyba troche inny wzór munduru niż w orginale, ale całe szczęście że czołgiści nie używają ACU.

Posted

Świetna dioramka. Szkoda tylko, że te figurki trochę odbiegają od reszty dio. Te kartony rozumiem, że z kartonu? Bo wyglądają bardzo fajnie.

Posted
Te kartony rozumiem, że z kartonu? Bo wyglądają bardzo fajnie.

Tak, kartony są cienkiego papieru:) Był w zestawie do wycięcia. Szkoda tylko, że linii po których trzeba ciąć nie było widać:D

Posted

No Abrams konktretny jak i chłopcy i diorameczka

Ale wazony (lub jak to się tam nazywa ) ciut krzywo wyszły

Posted

Świetny Abrams Ci wyszedł.

Przyczepię się jedynie do tego, że anteny trochę za krótkie są.

Jeśli chcesz to możesz wrzucić na niego jeszcze kilka kartonów, ściągniętych z poniższych linków:

http://w13.easy-share.com/1118209.html

http://www.theweecorner.com/index.php?option=com_docman&task=doc_details&gid=7&Itemid=37

Co do malowania oczu figurek, to ja korzystam ze sposobu pokazanego tutaj:

http://www.old.modelarstwo.org.pl/figurki/technika/malowanie_twarz/index.html

A teraz czekam na Twoje następne współczesne pojazdy, bo idzie Ci to bardzo dobrze.

Posted

Dzięki Panowie za pozytywną reakcję . Dzięki Tomek za linki ze skrzynkami! Zaraz dorobię parę, zmodyfikuję anteny na dłuższe i bardziej cienkie. Wczoraj bawiłem się pigmentami z aero i Abrams troszkę dostał. Jest jeszcze ciut bardziej pustynny:) Zarzucę fotkami w najbliższym czasie.

Posted
Wykonanie profesionalne, ale powiedz z czego robiłeś piasek to gips czy sproszkowany nikl?

Nic z tych rzeczy:) To bułka tarta Sama w sobie ma odpowiedni kolor, świetnie trzyma się na wikol i doskonale maluje i was:bip:e. Naprawdę polecam. Czekam na słońce żeby wrzucić nowe fotki.

Posted

Reggy najbardziej co mi się podoba w tym modelu to, ospszęt i kartoniki z czego robiłeś, lub były w jakimś zestawie.

Posted

Obiecane fotki. Nowe anteny, kurzenie, parę skrzynek.

P6170042.JPG

P6170044.JPG

P6170045.JPG

P6170041.JPG

P6170039.JPG

Posted

Abrams mi się podoba, z bambetlami niezła sprawa - widać, że chłopaki przeszli na nową dietę bananową pepsiczanka też jest ok

figurki podobają mi się mniej, ale... też kiedyś takie robiłem

całość sprawia miłe wrażenie

Jędrek

Posted
Wykonanie profesionalne, ale powiedz z czego robiłeś piasek to gips czy sproszkowany nikl?

Nic z tych rzeczy:) To bułka tarta Sama w sobie ma odpowiedni kolor, świetnie trzyma się na wikol i doskonale maluje i was:bip:e. Naprawdę polecam. Czekam na słońce żeby wrzucić nowe fotki.

Fajnie , ale coś więcej mozesz powiedzieć o bułce tartej. Jka dokładnie to robiłeś?

Posted

Opis robienia dio

-znalazłem ramkę;

-po bokach ramki uformowałem nierówności z zaprawy gipsowej (czekałem aż wyschnie);

-po środku wkleiłem jako asfalt papier ścierny 360;

-górki z zaprawy posmarowałem wikolem prosto z tubki;

-posypałem wszystko obficie bułką tartą (zwykłą, do kupienia w markecie, można ewentualnie przesitkować ją jeżeli potrzebujemy drobniejszej);

-podociskiwałem bułkę;

-odczekałem parę godzin i pozbyłem się tego, co nie związało;

-z aerografu bawiłem się różnymi odcieniami brązów piaskowych, trochę pigmentów na terpentynie również poszło;