reggy Napisano 8 Czerwca 2007 Share Napisano 8 Czerwca 2007 Witam, Po półtoramiesięcznych ślimaczych pracach udało mi się ukończyć Abramsa i podstawkę doń wraz z figurkami. Przyznam, że jest to dopiero mój drugi zestaw figurek jakie wykonałem. Podobnie jest to moja druga podstawka. Tutaj jest wątek warsztatowy: KLIK Zapraszam do komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 8 Czerwca 2007 Share Napisano 8 Czerwca 2007 To, co się rzuca w oczy to nienaturalna opalenizna żołnierzy... A poza tym, klasa... No fajnie cóż dodać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 8 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2007 Masz rację, chłopaczki trochę spiekli raczka Tak przy okazji, po kliknięciu w którąś fotkę zostaniecie przeniesieni do galerii, gdzie po kliknięciu w lupkę można oglądać fotki w rozdzielczości 1600x1200, na których pięknie widać wszystkie niedociągnięcia:P :P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeeeek Napisano 8 Czerwca 2007 Share Napisano 8 Czerwca 2007 Modelik super tylko tak jak napisał mój przedmówca te twarze troszeczkę nienaturalne . Ale nie martw się następnym razem będzie dużo lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roberto Napisano 8 Czerwca 2007 Share Napisano 8 Czerwca 2007 Modeli bardzo ładny, widać że miał doczynienia z pustynnym klimatem. Tylko te figurki mają chyba troche inny wzór munduru niż w orginale, ale całe szczęście że czołgiści nie używają ACU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 9 Czerwca 2007 Share Napisano 9 Czerwca 2007 Świetna dioramka. Szkoda tylko, że te figurki trochę odbiegają od reszty dio. Te kartony rozumiem, że z kartonu? Bo wyglądają bardzo fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 9 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2007 Te kartony rozumiem, że z kartonu? Bo wyglądają bardzo fajnie. Tak, kartony są cienkiego papieru:) Był w zestawie do wycięcia. Szkoda tylko, że linii po których trzeba ciąć nie było widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czsochaj Napisano 9 Czerwca 2007 Share Napisano 9 Czerwca 2007 Czołg super! Tylko dlaczego figurki mają takie duże oczy?{BIAŁKA} Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek92 Napisano 9 Czerwca 2007 Share Napisano 9 Czerwca 2007 No Abrams konktretny jak i chłopcy i diorameczka Ale wazony (lub jak to się tam nazywa ) ciut krzywo wyszły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 12 Czerwca 2007 Share Napisano 12 Czerwca 2007 dla mnie extra,swietny detal i malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 12 Czerwca 2007 Share Napisano 12 Czerwca 2007 Świetny Abrams Ci wyszedł. Przyczepię się jedynie do tego, że anteny trochę za krótkie są. Jeśli chcesz to możesz wrzucić na niego jeszcze kilka kartonów, ściągniętych z poniższych linków: http://w13.easy-share.com/1118209.html http://www.theweecorner.com/index.php?option=com_docman&task=doc_details&gid=7&Itemid=37 Co do malowania oczu figurek, to ja korzystam ze sposobu pokazanego tutaj: http://www.old.modelarstwo.org.pl/figurki/technika/malowanie_twarz/index.html A teraz czekam na Twoje następne współczesne pojazdy, bo idzie Ci to bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 12 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2007 Dzięki Panowie za pozytywną reakcję . Dzięki Tomek za linki ze skrzynkami! Zaraz dorobię parę, zmodyfikuję anteny na dłuższe i bardziej cienkie. Wczoraj bawiłem się pigmentami z aero i Abrams troszkę dostał. Jest jeszcze ciut bardziej pustynny:) Zarzucę fotkami w najbliższym czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawełg Napisano 13 Czerwca 2007 Share Napisano 13 Czerwca 2007 Wykonanie profesionalne, ale powiedz z czego robiłeś piasek to gips czy sproszkowany nikl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 13 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2007 Wykonanie profesionalne, ale powiedz z czego robiłeś piasek to gips czy sproszkowany nikl? Nic z tych rzeczy:) To bułka tarta Sama w sobie ma odpowiedni kolor, świetnie trzyma się na wikol i doskonale maluje i was:bip:e. Naprawdę polecam. Czekam na słońce żeby wrzucić nowe fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 17 Czerwca 2007 Share Napisano 17 Czerwca 2007 Reggy najbardziej co mi się podoba w tym modelu to, ospszęt i kartoniki z czego robiłeś, lub były w jakimś zestawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 17 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2007 Obiecane fotki. Nowe anteny, kurzenie, parę skrzynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 17 Czerwca 2007 Share Napisano 17 Czerwca 2007 Abrams mi się podoba, z bambetlami niezła sprawa - widać, że chłopaki przeszli na nową dietę bananową pepsiczanka też jest ok figurki podobają mi się mniej, ale... też kiedyś takie robiłem całość sprawia miłe wrażenie Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawełg Napisano 18 Czerwca 2007 Share Napisano 18 Czerwca 2007 Wykonanie profesionalne, ale powiedz z czego robiłeś piasek to gips czy sproszkowany nikl? Nic z tych rzeczy:) To bułka tarta Sama w sobie ma odpowiedni kolor, świetnie trzyma się na wikol i doskonale maluje i was:bip:e. Naprawdę polecam. Czekam na słońce żeby wrzucić nowe fotki. Fajnie , ale coś więcej mozesz powiedzieć o bułce tartej. Jka dokładnie to robiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 18 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2007 Opis robienia dio -znalazłem ramkę; -po bokach ramki uformowałem nierówności z zaprawy gipsowej (czekałem aż wyschnie); -po środku wkleiłem jako asfalt papier ścierny 360; -górki z zaprawy posmarowałem wikolem prosto z tubki; -posypałem wszystko obficie bułką tartą (zwykłą, do kupienia w markecie, można ewentualnie przesitkować ją jeżeli potrzebujemy drobniejszej); -podociskiwałem bułkę; -odczekałem parę godzin i pozbyłem się tego, co nie związało; -z aerografu bawiłem się różnymi odcieniami brązów piaskowych, trochę pigmentów na terpentynie również poszło; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 18 Czerwca 2007 Share Napisano 18 Czerwca 2007 Taki zakurzony jeszcze fajniej wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi