pawlik Napisano 4 Sierpnia 2012 Share Napisano 4 Sierpnia 2012 No skoro pamiętasz,wiesz gizmo1986 to akurat tyle ile trzeba bo są tacy co to na chybił trafił walą rozwinięcie skrótu .Pozdrawiam i czekam na ciąg dalszy.USS SILVERSIDES też niezła robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 14 Sierpnia 2012 Share Napisano 14 Sierpnia 2012 No skoro pamiętasz,wiesz gizmo1986 to akurat tyle ile trzeba bo są tacy co to na chybił trafił walą rozwinięcie skrótu .Pozdrawiam i czekam na ciąg dalszy.USS SILVERSIDES też niezła robota! Spokojnie, jak skończę t-62 to biorę się dalej za łajbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 20 Sierpnia 2012 Share Napisano 20 Sierpnia 2012 No i coś jakby strajk stoczniowy? To już wtedy mieli związki zawodowe? Może jakiś mały postęp w pracach? No chyba ze totalne wakacje dla nabrania sił, przy dalszym plątaniu linek.pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack Aubrey Napisano 21 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2012 Dokładnie.Nabieram siły na dalszą walkę.We Wrześniu zamierzam uruchomić stocznie.Jakoś w sezonie dawców organów się nie chce...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 22 Sierpnia 2012 Share Napisano 22 Sierpnia 2012 No to gromadzę słone paluszki,browarek i czekam do września .Wygmerałem mojego le glorieux ,no nieźle go przykurzyło,ale warstwa nie jest gruba . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 2 Września 2012 Share Napisano 2 Września 2012 No i mamy wrzesień ,jesień.... .Prace stoczniowe ruszają.... .Relacja się rozwija . Wiem jak będę zbyt namolny to . Ale pozdrawiam i oczekuję z niecierpliwością bo to niebywała rzadkość okręcik żaglowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack Aubrey Napisano 3 Września 2012 Autor Share Napisano 3 Września 2012 Dzięki za pamięć.Pora ruszać z tematem....yyy,ale jak to się robi,chyba zapomniałem,muszę sobie przypomnieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 4 Września 2012 Share Napisano 4 Września 2012 Nie gadaj, tego się nie zapomina Działaj, działaj, na chwałę dawno minionym czasom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 4 Września 2012 Share Napisano 4 Września 2012 Dobrze mówi Forest dać mu ! Tak niespotykany temat ,toć to trzeba ciągnąć dalej ! Wkoło "stalowe" kadłuby a tu rodzynek "drewniano-żaglowy" !, no i mistrzowskie wykonanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 12 Września 2012 Share Napisano 12 Września 2012 Brak natchnienia, na razie tak to sobie tłumaczę , powiedzieć by można połowa września, ludek forumowy czeka na kaganek oświaty w dziedzinie "plątania nitek" ,a tu jeden znawca tej trudnej sztuki , unika tematu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack Aubrey Napisano 19 Września 2012 Autor Share Napisano 19 Września 2012 Wreszcie wystartowałem,marsy z jufersami gotowe do montażu.Zamierzam systematycznie pracować nad modelem-mam nadzieje że dam radę czasowo.W weekend dam zdjęcia.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 20 Września 2012 Share Napisano 20 Września 2012 NOOOO!!!! nareszcie ruszyło! . Na sobotę słone paluchy , ze trzy paczki , coś do popicia i od rana radocha! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 24 Września 2012 Share Napisano 24 Września 2012 A fuj!!! Ktoś tu coś obiecywał!!! Szkoda że nie zaznaczył iż chodzi o weekend anno domini 2015! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack Aubrey Napisano 25 Września 2012 Autor Share Napisano 25 Września 2012 Tak wiem,miałem dać zdjęcia wcześniej ale budowa modelu tak mnie wciągała że za każdym razem traciłem poczucie czasu.Dzisiaj przy Superbie nic nie robię i oto fotki.Zamontowałem dzwig i podwięzia wantowe pierwszego ''piętra''.Związałem linki do want,następny krok to ich montaż,mam nadzieje że dam radę w tydzień.Następne fotki dam już z nimi.Mam nadzieje ze się podoba.Pozdrawiam...Acha fotograf ze mnie żaden. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 27 Września 2012 Share Napisano 27 Września 2012 NO NARESZCIE RUSZYŁO!! .Co dalej! Co dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 17 Października 2012 Share Napisano 17 Października 2012 Tyle dni minęło i wena twórcza opuściła? A może w stoczni ktoś ogień zaprószył!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 26 Października 2012 Share Napisano 26 Października 2012 Ktoś tu żałuje doznań estetycznych nie tylko mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack Aubrey Napisano 9 Lutego 2013 Autor Share Napisano 9 Lutego 2013 Witam po krótkiej przerwie.Przepraszam Pawlik że nie dawałem znaku życia.Model wyciągłem z szafy 2 tygodnie temu i doszłem do wniosku że fajnie by go było skończyć.Mam nadzieje że za tym podejściem mi sie uda.Postęp mały ale zawsze warto pokazać.Taka mała odskocznia od ''żelaztwa'' pojemniki na hamaki przyłożone na sucho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 11 Lutego 2013 Share Napisano 11 Lutego 2013 A cóż z tego że mało. Ale miodek na moje serce! Niedługo chciałbym ruszyć z moim badenkiem , albo chociaż żaglowcem . Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruby0606 Napisano 11 Lutego 2013 Share Napisano 11 Lutego 2013 Witam Co do olinowania żaglowców to obowiązkowa lektura " Rigging Period ship models " W internecie łatwo znaleźć a naprawdę sporo ułatwi życie , wiem bo sam juz dłubie przy swoim żaglowcu 3 rok ;) ( to mój pierwszy i drewniany) jeśli to coś pomoże to moja relacja na innym forum wprawdzie http://www.modelarstworadom.fora.pl/relacje-z-budowy,19/santisima-trinidad-1-90,476.html - zestaw ale trochę rzeczy pozmieniałem. PS Z czego te zielonkawe siateczki na śródokręciu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack Aubrey Napisano 12 Lutego 2013 Autor Share Napisano 12 Lutego 2013 Życzę ci Pawlik szybkiego powrotu do modelowania.A co do zielonych siateczek to pochodzą z podbieraka na ryby.Znalazłem je przy okazji porządków i sobie ''pożyczyłem'',oczywiści trza je pomalować.Gruby 0606 widzę że przymierzasz się do GLORIEUXa,jest to bliżniak SUPERBa.Modelik ok tylko fatalne spasowanie kadłub-pokłady.SANTISIMA bardzo fajna,nie ukrywam że chciałem kupić całą serie,ale te pieniądze...Następna relacja po ukończeniu wyblinek.Tym razem nie odpuszczam.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack Aubrey Napisano 13 Lutego 2013 Autor Share Napisano 13 Lutego 2013 Wpis do dziennika pokładowego:na horyzoncie zaobserwowano Tartana-korsarza który będzie towarzyszył Superbowi...na podstawce.Szczerze do wczoraj nie wiedziałem o jego istnieniu,choć parę razy myślałem sobie że fajnie by było gdyby było coś małego,delikatnego co by dopełniło mojego 74-o działowca. Prawie wpadłem w euforie.JUŻ ZAMÓWIONY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 14 Lutego 2013 Share Napisano 14 Lutego 2013 He! No piękna sprawa.To też będzie coś miodzio! Jednak nie ma to jak żagle! Pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruby0606 Napisano 19 Lutego 2013 Share Napisano 19 Lutego 2013 GLORIEUXa jednego sprzedałem a później kupiłem drugiego za 100 nowego prosto z fabryki bo jeszcze w folii a co do Santisimy to teraz mozna ja kupic za 1/3 ceny albo i taniej na allegro ale sporo do poprawy jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack Aubrey Napisano 19 Lutego 2013 Autor Share Napisano 19 Lutego 2013 gruby 0606 proponuje rozpocząć budowę Glorieuxa,żeby było mi raźniej ,bo czuje się troche samotny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi