michal1702 Napisano 10 Grudnia 2011 Share Napisano 10 Grudnia 2011 Witam wszystkich ! Ostatnio dostałem model Rosyjskiego czołgu KV-1 ,firmy Hobby Boss w skali 1/48. Dokupiłem do niego lufę firmy Aber (na zdjęciu po prawej) i blachy firmy nie wiem jakiej (też na zdjęciu), bo opakowanie wyrzuciłem. Kalki wziąłem z pudełka. Wnętrze pudełka: Jak narazie model dobrze się składa, a budowę zacząłem wczoraj wieczorem. Jego jedynym minusem jest to, że niektóre elementy nie pasują do siebie i trzeba używac szpachli. Mam nadzieję, że się uda coś z niego zrobic. Pozdrawiam Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Grudnia 2011 Share Napisano 10 Grudnia 2011 To już kolejny KV na forum. Zasiadam i podglądam (choć teraz nic nie widzę bo mam twój serwis zdjęciowy w robocie zablokowany). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 10 Grudnia 2011 Share Napisano 10 Grudnia 2011 Zdjęcia słabe ale chyba wloty powietrza powinny być wybrzuszone a nie płaskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1702 Napisano 10 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2011 Zdjęcia słabe ale chyba wloty powietrza powinny być wybrzuszone a nie płaskie. Tak właśnie wloty powinny byc wybrzuszone. Spróbuje nad tym popracowac. A co do zdjęc to czegoś nie widac czy chodzi o ostrośc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 10 Grudnia 2011 Share Napisano 10 Grudnia 2011 A co do zdjęc to czegoś nie widac czy chodzi o ostrośc ? Ja stawiam na ostrość i tło... kup sobie bristol np. biały/czarny/niebieski i popracuj nad jakością zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 10 Grudnia 2011 Share Napisano 10 Grudnia 2011 Namnożyło się ostatnio tych Woroszyłowów na forum. Ale odkąd kupiłem sobie KW w World of Tanks jakoś chętniej oglądam wątki z nimi w roli głównej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 10 Grudnia 2011 Share Napisano 10 Grudnia 2011 no mi tez dwojeczka chodzi po glowie fajne maszyny i duze powierzchnie do popisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Grudnia 2011 Share Napisano 10 Grudnia 2011 KV prostrzy i tak nie pilnują jak przy teciakach. Dwójkę zaczynam zaraz po Grancie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 11 Grudnia 2011 Share Napisano 11 Grudnia 2011 Jego jedynym minusem jest to, że niektóre elementy nie pasują do siebie i trzeba używac szpachli. A to dziwne. Ja przy swoich KW z Hobby Bossa użyłem naprawdę mikroskopijne ilości szpachli. Tej wersji co prawda jeszcze nie robiłem ale części we wszystkich KW z Hobby Bossa są te same. Zwróć uwagę na wizjer kierowcy, bywa, że otwór jest znacznie większy niż osłona. Tak było u mnie. Patrząc po zdjęciach wygląda, że u ciebie jest tak samo. Wloty powietrza powinny byś wypukłe na 100%. Tu masz dużo fotek http://www.primeportal.net/tanks/dmitry_kiyatkin/kv-1/index.php?Page=1 Będę zaglądał często. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1702 Napisano 11 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2011 Wiem o wlotach i poprawiam. Jutro będą zdjęcia bo dziś byłem na zawodach z siatkówki i nie było czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1702 Napisano 12 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2011 Jego jedynym minusem jest to, że niektóre elementy nie pasują do siebie i trzeba używac szpachli. A to dziwne. Ja przy swoich KW z Hobby Bossa użyłem naprawdę mikroskopijne ilości szpachli. Tej wersji co prawda jeszcze nie robiłem ale części we wszystkich KW z Hobby Bossa są te same. Zwróć uwagę na wizjer kierowcy, bywa, że otwór jest znacznie większy niż osłona. Tak było u mnie. Patrząc po zdjęciach wygląda, że u ciebie jest tak samo. Wizjer jest ok. ,ale boki trochę gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1702 Napisano 12 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2011 Dokleiłem parę części i wyszło coś takiego Spróbowałem "wypuknąc" wloty powietrz. Na tym zdjęciu chciałem pokazac wizjer kierowcy użytkownikowi Markuz (chyba wyszedł dobrze). Jutro biorę się za koła i morze spróbuję coś pomalowac, jeśli aerograf będzie posłuszny. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 13 Grudnia 2011 Share Napisano 13 Grudnia 2011 Na tym zdjęciu chciałem pokazac wizjer kierowcy użytkownikowi Markuz (chyba wyszedł dobrze). Obrazek Wygląda ok. Szpachlę będziesz jeszcze szlifował?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek18 Napisano 13 Grudnia 2011 Share Napisano 13 Grudnia 2011 Hahaha, tydzień szlifowania żeby się szpachli pozbyc Ale wygląda nawet ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1702 Napisano 13 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2011 Oczywiście, że będę szlifował. Tylko gorzej z malowaniem, bo aerograf wysiadł i zanim go naprawię to może minąc trochę czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1702 Napisano 16 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2011 Jak już wcześniej pisałem aerograf nie działa. Wszystko malowane pędzlem. Zdążyłem zrobic tylko wieże, bo idzie strasznie wolno. Reszta modelu w połowie pomalowana, może jutro albo później będą zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Grudnia 2011 Share Napisano 16 Grudnia 2011 Famine. Nie powiedziałbym że to pędzlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1702 Napisano 16 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2011 O reszcie modelu chyba tego nie powiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1702 Napisano 17 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2011 A więc częśc modelu (chyba) gotowa. Postanowiłem zmienic kolor tła na biały, bo model chyba wydaje mi się ciemniejszy. Wyszło coś takiego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 17 Grudnia 2011 Share Napisano 17 Grudnia 2011 Mam wrażenie, że niedokładnie zeszlifowałeś nadmiar szpachli na przedniej płycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1702 Napisano 18 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2011 Szlifowałem dokładnie i jest gładkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 18 Grudnia 2011 Share Napisano 18 Grudnia 2011 Masz zacieki z pędzla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 18 Grudnia 2011 Share Napisano 18 Grudnia 2011 jak na pędzel to całkiem ładnie wymalowany. Tylko wydaje mi się, że powinieneś wcześniej błotniki przykleić bo na farbę będzie ci ciężko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1702 Napisano 19 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2011 jak na pędzel to całkiem ładnie wymalowany. Tylko wydaje mi się, że powinieneś wcześniej błotniki przykleić bo na farbę będzie ci ciężko. Przykleję i zamaluje. Jakoś to będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1702 Napisano 23 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2011 Jak widzicie idą Święta i na razie przerywam warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi