Skocz do zawartości

Nieprawdziwek: VK1602 Leopard + Flakvierling 38 + ...

Kamil K.

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 year later...

Witajcie,

Zszedłem do piwnicy, wyjąłem łopatę, namachałem się, namachałem i odkopałem ten temat.

Nie wiem co mnie wzięło wczoraj, ale tak stojąc nad półką ze skończonymi i nieskończonymi modelami chwyciłem w łapy leośka, popatrzyłem, podumałem i wróciłem z nim do pokoju...

Wybaczcie tło, zjadło mi gdzieś bristol, więc dziś tylko kilka fotem poglądowo. Po weekendzie się zaopatrzę w papierniczym i zrobię galerię.

P1220673.jpg

P1220680.jpg

P1220678.jpg

P1220677.jpg

P1220676.jpg

P1220672.jpg

Poza tym po weekendzie również taka galeryjka:

P1220666.jpg

Dzięki Panowie za odzew.

Podoba mi się ale w moim mniemaniu osłona flaka jakoś do tego nie pasuje. Oczywiście technicznie jest super, ale jakoś tak wizualnie. Nie umiem jednak powiedzieć czemu.

Kwestia gustu jak mniemam. Może faktycznie i się to gdzieś tam gryzie, ale już tak zostanie.

Zawsze lubiłem SFki, a ten wygląda fajnie!

Działko naprawdę nieźle pasuje na tym podwoziu.

Wydaje mi się tylko, że te ciapki na tarczy działka są takie sobie.

Gdy malowałem kamo na osłonie hen, hen czasu temu mój aerograf był w gorszej formie. M.in przez to zarzuciłem wtedy pracę. Filtry i dalsze prace i tak nieco uratowały efekt.

Po wpisie Archelaosa już wiem co mi się nie widziało. Chodzi o to że całość sprawia wrażenie ostrości a właśnie te ciapki na osłonie sa rozmyte i przez to jakby zamglone/niewyrażne. Ale jak piszesz - to kwestia gustu.

Jest ok!pamiętajcie że ciapki,paski inne wsie maziaje malowano nie w fabryce i warsztacie (przeważnie)tylko w warunkach polowych przez załogę,która nie koniecznie musiała mieć skończony kurs lakiernika samochodowego

Nie ma co do mojego lamerstwa w tej kwestii dorabiać teorii. Ale jeśli przyjmiemy, że to składak, a przecież to czyste SF, to flak może być starszej daty niż podwozie.

Po wpisie Archelaosa już wiem co mi się nie widziało. Chodzi o to że całość sprawia wrażenie ostrości a właśnie te ciapki na osłonie sa rozmyte i przez to jakby zamglone/niewyrażne. Ale jak piszesz - to kwestia gustu.

Tak, tu masz rację, ale to efekt:

Filtry i dalsze prace

... ze względu na nieco wykropkowane brzegi plam. Już mi się tego nie chciało przemalowywać, ot tak sobie skończyłem i jest.

• 3 weeks later...