bazylms Napisano 31 Marca 2012 Share Napisano 31 Marca 2012 Fajne mianowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 1 Kwietnia 2012 Share Napisano 1 Kwietnia 2012 Fajne mianowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Kwietnia 2012 Share Napisano 1 Kwietnia 2012 Fajne mianowanie. Głupi telefon, kolejny raz mi zmienia słowo - miało być cieniowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 1 Kwietnia 2012 Share Napisano 1 Kwietnia 2012 To to może jak już jesteśmy przy mianowaniu to zatrudnij paru artylerzystów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 1 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2012 Tak jak napisał Rafmen, wszystko ściemnieje po dalszych zabiegach. Artylerzyści? A kto wie, może kiedyś... Na razie skoczę samego flakpanzera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 6 Września 2013 Autor Share Napisano 6 Września 2013 Witajcie, Zszedłem do piwnicy, wyjąłem łopatę, namachałem się, namachałem i odkopałem ten temat. Nie wiem co mnie wzięło wczoraj, ale tak stojąc nad półką ze skończonymi i nieskończonymi modelami chwyciłem w łapy leośka, popatrzyłem, podumałem i wróciłem z nim do pokoju... Wybaczcie tło, zjadło mi gdzieś bristol, więc dziś tylko kilka fotem poglądowo. Po weekendzie się zaopatrzę w papierniczym i zrobię galerię. Poza tym po weekendzie również taka galeryjka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Września 2013 Share Napisano 6 Września 2013 Podoba mi się ale w moim mniemaniu osłona flaka jakoś do tego nie pasuje. Oczywiście technicznie jest super, ale jakoś tak wizualnie. Nie umiem jednak powiedzieć czemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 6 Września 2013 Share Napisano 6 Września 2013 Mnie się wszelkie modele SF a'la Panzerwaffe 1946 podobają, a Twój świetnie zrobiłeś i fajnie pobrudziłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 6 Września 2013 Share Napisano 6 Września 2013 Bardzo zgrabny pojazd wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archelaos Napisano 6 Września 2013 Share Napisano 6 Września 2013 Zawsze lubiłem SFki, a ten wygląda fajnie! Działko naprawdę nieźle pasuje na tym podwoziu. Wydaje mi się tylko, że te ciapki na tarczy działka są takie sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 6 Września 2013 Autor Share Napisano 6 Września 2013 Dzięki Panowie za odzew. Podoba mi się ale w moim mniemaniu osłona flaka jakoś do tego nie pasuje. Oczywiście technicznie jest super, ale jakoś tak wizualnie. Nie umiem jednak powiedzieć czemu. Kwestia gustu jak mniemam. Może faktycznie i się to gdzieś tam gryzie, ale już tak zostanie. Zawsze lubiłem SFki, a ten wygląda fajnie! Działko naprawdę nieźle pasuje na tym podwoziu. Wydaje mi się tylko, że te ciapki na tarczy działka są takie sobie. Gdy malowałem kamo na osłonie hen, hen czasu temu mój aerograf był w gorszej formie. M.in przez to zarzuciłem wtedy pracę. Filtry i dalsze prace i tak nieco uratowały efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Września 2013 Share Napisano 6 Września 2013 Po wpisie Archelaosa już wiem co mi się nie widziało. Chodzi o to że całość sprawia wrażenie ostrości a właśnie te ciapki na osłonie sa rozmyte i przez to jakby zamglone/niewyrażne. Ale jak piszesz - to kwestia gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 6 Września 2013 Share Napisano 6 Września 2013 Jest ok!pamiętajcie że ciapki,paski inne wsie maziaje malowano nie w fabryce i warsztacie (przeważnie)tylko w warunkach polowych przez załogę,która nie koniecznie musiała mieć skończony kurs lakiernika samochodowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 6 Września 2013 Autor Share Napisano 6 Września 2013 Jest ok!pamiętajcie że ciapki,paski inne wsie maziaje malowano nie w fabryce i warsztacie (przeważnie)tylko w warunkach polowych przez załogę,która nie koniecznie musiała mieć skończony kurs lakiernika samochodowego Nie ma co do mojego lamerstwa w tej kwestii dorabiać teorii. Ale jeśli przyjmiemy, że to składak, a przecież to czyste SF, to flak może być starszej daty niż podwozie. Po wpisie Archelaosa już wiem co mi się nie widziało. Chodzi o to że całość sprawia wrażenie ostrości a właśnie te ciapki na osłonie sa rozmyte i przez to jakby zamglone/niewyrażne. Ale jak piszesz - to kwestia gustu. Tak, tu masz rację, ale to efekt: Filtry i dalsze prace ... ze względu na nieco wykropkowane brzegi plam. Już mi się tego nie chciało przemalowywać, ot tak sobie skończyłem i jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Września 2013 Share Napisano 7 Września 2013 W gwoli tylko wyjaśnienia moich wywodów, model mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 23 Września 2013 Share Napisano 23 Września 2013 A tak btw, to na czym ten FlaK się obraca?? Nie widać, żadnej podstawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi