JETO Napisano 16 Grudnia 2011 Share Napisano 16 Grudnia 2011 (edytowane) Witam Wszystkich i zapraszam do obejrzenia galerii mojego lepiszcza. Jest to model Japońskiego bombowca nurkującego Aichi D3A1 Val o numerze bocznym AI-205, który służył na lotniskowcu AKAGI. Model prosto z pudła + własne malowanie oznaczeń. Model z zestawu PLASTYK w skali 1:72. Galeria skromna bo regulaminowa, na jednolitym tle. Dziękuję za oglądanie i zapraszam do warsztatu: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=171&t=30057 Edytowane 16 Grudnia 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drabik Napisano 16 Grudnia 2011 Share Napisano 16 Grudnia 2011 (edytowane) Fajny, chociaż ja bym chyba wolał czyściocha... ale to takie moje zboczenie... bo po mojemu za bardzo utytłany... I może staraj się jednak robić zdjęcia na jakimś brystolu, zwracając uwagę na ostrość i doświetlenie... Ale i tak jestem na tak! Edytowane 16 Grudnia 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 16 Grudnia 2011 Share Napisano 16 Grudnia 2011 Fajny. A może dokupisz brystol i cykniesz jeszcze parę fotek? Zaraz dodam twoją galerię do spisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Grudnia 2011 Share Napisano 16 Grudnia 2011 Super model. Jak dla mnie mogłeś te obicia jakoś przetrzeć metalizerem- jakoś się nie świecą (może to wina zdjęć). Ogólnie jestem na TAK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 16 Grudnia 2011 Share Napisano 16 Grudnia 2011 I tak oto za niewielka cenę i pewnym nakładem pracy, mamy całkiem niezły model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 16 Grudnia 2011 Share Napisano 16 Grudnia 2011 Modelik fajnie wyszedł, może trochę za bardzo ubrudzony ale jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JETO Napisano 16 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2011 Fajny. A może dokupisz brystol i cykniesz jeszcze parę fotek? Zaraz dodam twoją galerię do spisu. Zrobione i poprawione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 16 Grudnia 2011 Share Napisano 16 Grudnia 2011 Myślę, że teraz lepiej Ciekawy ten patent z pastelami. Zastanawiałem się, jak to wyjdzie. Widać potencjał w tej metodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 16 Grudnia 2011 Share Napisano 16 Grudnia 2011 Gratuluję ukończenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 16 Grudnia 2011 Share Napisano 16 Grudnia 2011 Jak na taki słaby zestaw i perypetie po drodze wyszedł nie najgorzej. Wygląda niestety trochę jak kartonówka... Być może to kwestia matowego wykonczenia? No i obicia bardzo sztuczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JETO Napisano 16 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2011 Wygląda niestety trochę jak kartonówka... Być może to kwestia matowego wykonczenia? Tak, też to zauważyłem. Satyna HUMBROL 135 ma mało z satyną wspólnego no i do tego te koła dopełniają reszty. Mam nadzieję, że ten D3A1 co jest zapowiadany przez AIRFIX będzie lepszy bo samolocik ładny. Ma może już ktoś jakiegoś inboxa tego modelu z AIRFIX? Ciesze się, że mam już ten model za sobą. Wisiała jakaś klątwa nad tym zestawem. W całej mojej historii lepiacza nie miałem tylu baboli i wpadek. Mam w szafie PZL P-7a z PLASTYKA i aż boję się go do łapek brać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 16 Grudnia 2011 Share Napisano 16 Grudnia 2011 Mam w szafie PZL P-7a z PLASTYKA i aż boję się go do łapek brać Co do pzl.p7a to jest to dość przyzwoity model przynajmniej w ramkach bo dopiero zaczynam sklejać ale nie dali mi wiatrochronu co zmusza mnie do wejścia w open. (Warsztat wrzucę jak ogarnę foty.) Japończyk bardzo ładnie ci wyszedł choć te "cieniowanie" za bardzo mi się nie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BigJ Napisano 16 Grudnia 2011 Share Napisano 16 Grudnia 2011 Nie jestam pewien, czy P-7 w wykonaniu Plastyka i Mastercraftu to dokładnie to samo w różnych pudełkach, ale jeżeli tak, to jest to czeka Cię całkiem przyjemna i bezproblemowa budowa. Zrobiłem P-7 w tym roku i planuję dołożyć mu do kompletu P-11 Modelem dla ambitnych jest moim zdaniem RWD-5 (mój szwagier takiego kupił, zaczął i ... dalsze losy modelu nie są mi znane ). Powodem są prawdopodobnie zużyte i nierówno ustawione matryce - na częściach było widać, że są zdeformowane. PS. Podobają mi się te zdjęcia z obracającym się śmigłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 16 Grudnia 2011 Share Napisano 16 Grudnia 2011 Mam nadzieję, że ten D3A1 co jest zapowiadany przez AIRFIX będzie lepszy bo samolocik ładny. Ma może już ktoś jakiegoś inboxa tego modelu z AIRFIX? Mam wrażenie, że ten "nowy" to będzie stary w nowym pudełku. Mam go sklejonego jakieś 20 lat temu. Ocean wypukłych nitów, a sam model to tylko przybliżenie Vala - do planów lepiej nie przykładać. Ale ma się pojawić Dragon 1/72 z nowej formy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sat Napisano 13 Kwietnia 2015 Share Napisano 13 Kwietnia 2015 Właśnie zamierzam się do kupna w markecie REAL u mnie jest za cenę 10 złotych. Widziałem sporo Revelli np. T-90 skala 1:72 cena 40 złotych. Ogólnie mają wszystkiego ze 30 sztuk po takich właśnie cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi