dumapolski Posted December 22, 2011 Share Posted December 22, 2011 Witam. Od początku chciałem wystartować w konkursie, ale dopiero teraz dopchałem się do aparatu (właściwie, to do kamery w laptopie). In box: Jest jeszcze oszklenie, ale i tak nic byście nie zobaczyli na zdjęciu. Tak, wiem, że zdjęcia tragiczne. Następne będą lepsze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikele Posted December 22, 2011 Share Posted December 22, 2011 Nie jest dobrze z tymi zdjęciami. Pokombinuj coś z techniką robienia zdjęć bo piksele zabijają ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiotrekM Posted December 22, 2011 Share Posted December 22, 2011 Tak, wiem, że zdjęcia tragiczne. Następne będą lepsze. Oby rzeczywiście były lepsze bo model interesujący. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tombie01 Posted December 27, 2011 Share Posted December 27, 2011 Życzę powodzenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dumapolski Posted January 7, 2012 Author Share Posted January 7, 2012 Słowny update: Wczoraj robiłem kokpit, dziś go dokończę, skleję kadłub i przykleję skrzydła i usterzenie, jutro też może coś porobię. Myślałem o wycięciu klap, ale o to pytałem już w rozmowach o regulaminie. Dostałem odpowiedź, że będzie to open, choć cały czas obstaję przy tym, że przecież klapy były w pudełku, aczkolwiek nieoddzielone od skrzydeł. W najgorszym razie zostaną bez zmian, ograniczę się tylko do przesunięcia skrzydeł i stateczników do tyłu. Stateczniki były płytowe, więc wychylenie ich, to po prostu przyklejenie pod innym kątem. Mogę? Zastanawiam się też, co zrobić z przednią wnęką podwozia. Jak pewnie wiecie, część wnęki jest na spodzie modelu, a część we wlocie powietrza (podział technologiczny modelu). Chyba po prostu wkleję tam kawałek papieru i zaszpachluję. Fotki (lepsze) w poniedziałek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dumapolski Posted January 16, 2012 Author Share Posted January 16, 2012 Witam. Fotki zostały zrobione z dużym opóźnieniem, oto one: Fotel do poprawki. W chwili pisania tego postu, model jest już poszpachlowany i częściowo wyszlifowany. W tym tygodniu reszta szpachlowania i mam nadzieję malowanie. Następna porcja fotek po pomalowaniu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikele Posted January 16, 2012 Share Posted January 16, 2012 Przy wielobarwnym malowaniu fotela stosuj maskowanie. Najpierw pomaluj mniejsze elementy (w tym przypadku oparcie i zagłówek), zamaskuj i pomaluj kolorem bazowym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dumapolski Posted January 16, 2012 Author Share Posted January 16, 2012 Dzięki, skorzystam . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts