timek2009 Napisano 24 Grudnia 2011 Share Napisano 24 Grudnia 2011 witam jak zrobić diorame pod helikopter albo np samolot wojskowy? prosze o odpowiedzi jakich przedmiotów użyć i jak to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam .B Napisano 25 Grudnia 2011 Share Napisano 25 Grudnia 2011 możesz z gipsu, ale jako żem takiej nigdy nie robił to się nie wypowiem "co i jak", poczytaj na forum będzie kilka wątków o tym. pozdrawiam Adam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Grudnia 2011 Share Napisano 25 Grudnia 2011 Widziałem płyty lotniskowe w skali 1:72 robił to chyba icm ale nie jestem pewien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 25 Grudnia 2011 Share Napisano 25 Grudnia 2011 Płyty lotniskowe Steel Scorpion robi, ale podobno słabe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 25 Grudnia 2011 Share Napisano 25 Grudnia 2011 Człowieku, ale co to znaczy diorama pod helikopter? Określ się, bo założyłeś kolejny ogólny temat z cyklu "ja sobie posiedzę, a wy się produkujcie". Podłożem do śmiglaka może być lotnisko, trawa, ziemia, woda.... określ co chcesz uzyskać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timek2009 Napisano 25 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2011 sam niewiem jak nazwać tą diorame taka płyta z kratkami starczy??!!i sie pytam jak to zrobić ! a koledzy wyżej załapali oco kaman więdz ty jesteś niekumaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam .B Napisano 25 Grudnia 2011 Share Napisano 25 Grudnia 2011 sam nie wiem jak nazwać tą diorame taka płyta z kratkami starczy??!!i się pytam jak to zrobić ! a koledzy wyżej załapali o co kaman więc ty jesteś niekumaty pfff... tak koledzy wyżej załapali, kolega Grzes również załapał, tylko chodzi o to byś bardziej sprecyzował o co "kaman", co chcesz dokładnie uzyskać, możesz to zrobić np: dodając linki do zdjęć, opisując "co i jak" itp... nie trzeba kogoś przy tym obrażać btw. myślę że chcesz uzyskać coś na kształt tego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 26 Grudnia 2011 Share Napisano 26 Grudnia 2011 sam niewiem jak nazwać tą diorame taka płyta z kratkami starczy??!!i sie pytam jak to zrobić ! a koledzy wyżej załapali oco kaman więdz ty jesteś niekumaty Udzielając się na takim forum powinieneś być świadom, że możesz czasem trafić na takich niekumatych laików jak ja.Całe szczęście potrafisz wyjaśnić piękną polszczyzną o co chodzi i ci bardziej kumaci na pewno załapią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timek2009 Napisano 28 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2011 tak chodzi otą płytę co kolega @adam.B podesłał sam niewiedziałem jak to nazwać więc powiedział by ktoś jak to wykonać jakie materiały?? albo podeśle poradnik przy okazji jakby był?? z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ppfalcon Napisano 29 Grudnia 2011 Share Napisano 29 Grudnia 2011 Ja taką płytę zrobiłem z kawałków kartonu. Proste i tanie. Jedynie problem to zacowanie skali, a później tylko przyklejenie do podłoża, pomalowanie lini czarną farbą, następnie malowanie lini aero i cieniowanie środków płyt. Efekt jest raczej zadowalający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz747 Napisano 4 Stycznia 2012 Share Napisano 4 Stycznia 2012 A to może, żeby się nie zakładać nowego tematu podepnę się tutaj Otóż zamierzam sklejać Chinooka Ch-47E 1:72(malowanie Night Stalkers) , a także zrobić dioramę z misji Operation Neptune's Spear. Coś w deseń, że chinook ląduje na jakimś lekko zalesionym obszarze i z tylnej klapy wychodzą żołnierze (ale wizja heheh)...i tu moje pytanie jakich figurek żołnierzy użyć? Możecie jakieś polecić w rozsądnej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 5 Stycznia 2012 Share Napisano 5 Stycznia 2012 Może coś takiego: http://www.plasticsoldierreview.com/Review.aspx?id=495 Cena ok 20-25zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz747 Napisano 5 Stycznia 2012 Share Napisano 5 Stycznia 2012 (edytowane) Dzięki bardzo ;) Ale czy oni pasują do wydarzeń z 2011r? Fajne byłoby coś takiego, tylko więcej żołnierzy Jesli macie coś jeszcze będę wdzięczy. EDIT: Ooo chłopaki chyba znalazłem: http://www.jadarhobby.pl/mars-72003-mod ... 25733.html Co sądzicie będą się nadawać do Operation Neptune's Spear - czyli misja zabójstwa Osamy czyli z roku 2011? Bo chyba tak marines tak teraz wyglądają co nie? Edytowane 5 Stycznia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 5 Stycznia 2012 Share Napisano 5 Stycznia 2012 Ten zestaw Marsa to kopia ESCI z 1987r. zestaw revella jest z 1999r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz747 Napisano 5 Stycznia 2012 Share Napisano 5 Stycznia 2012 (edytowane) Ten zestaw Marsa to kopia ESCI z 1987r. zestaw revella jest z 1999r. Jakby co ten Mars (bo link coś nie działa) to Modern US soldiers - Mars 1/72 Dopiero teraz zauważyłem, że w tym Revellu jest 48 żołnierzy - starczy w zupełności. Jednak czy Revell lub inne formy wypuściły jakiś marines z chociażby XXIw ? Jeszcze coś takiego znalazłem: http://www.plasticsoldierreview.com/Review.aspx?id=1389 Edytowane 5 Stycznia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
liec Napisano 5 Stycznia 2012 Share Napisano 5 Stycznia 2012 Poszukaj: http://www.plasticsoldierreview.com/Index.aspx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz747 Napisano 6 Stycznia 2012 Share Napisano 6 Stycznia 2012 Właśnie natknąłem się na tą stronę Myślę nad tym: http://www.plasticsoldierreview.com/Review.aspx?id=1043 lub tym: http://www.plasticsoldierreview.com/Review.aspx?id=1389 I nie wiem które będą odpowiednie .... Ogólnie jeśli model jest w 1:72 to figurki najlepiej w tej samej skali?....żeby nie było sytuacji, że żołnierz nie pasuje do śmigłowca :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 6 Stycznia 2012 Share Napisano 6 Stycznia 2012 Zawsze możesz powiedzieć, że to batalion konusów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz747 Napisano 6 Stycznia 2012 Share Napisano 6 Stycznia 2012 hehhe ale zdecyduje się na pierwszy link, najbardziej współcześnie wyglądaja ;] Problem mam natomiast ze znalezieniem 2 pilotów do tego Chinooka...oczywiście w pozycji siedzącej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz747 Napisano 7 Stycznia 2012 Share Napisano 7 Stycznia 2012 Odświeżam pytanie, Czy nie ma możliwości zakupu dwóch pilotów śmigłowca w skali 1:72??? Przeszukałem kilkanaście stron i nic kompletnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi