GrzesiekW Napisano 15 Stycznia 2012 Share Napisano 15 Stycznia 2012 Czekam na więcej.Podstawka cudo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 17 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2012 Zabierając się za malowanie białego kamuflażu miałem wszystko pięknie poukładane. Ale jak zwykle coś poszło nie tak i musiałem improwizować. Chyba muszę się oswoić z takim systemem prac, gdzie niespodzianki są bardzo częste. Muszę, bo inaczej będzie można stracić nerwy. Parę słów woli wyjaśnienia. Aerografem pomalowałem model na biało... i tu już mnie szlak trafił bo biały na modelu pokazał jak szara jest soda. Ale sama soda bez modelu wydaje się biała. Nic... pomyślałem, iż model dostanie washa i te dwa białe, a jednak różne kolory się dopasują. Po pomalowaniu modelu zacząłem robić przetarcia, które na wieży wyszły paskudnie. Przekonałem się (po doświadczeniach z Panzer IV i teraz) iż warstwa ścierana musi być jak najcieńsza. Model po starciach wyglądał okropnie, ale zmywanie farby nie chodziło w grę (model relaksacyjny) Postanowiłem zamalować pędzlem wytarcia, a podwozie pobrudziłem pigmentem. Całość psiknąłem sidoluxem. Jutro może pobawię się górą. Ps. Czyste kalki do wydruków na drukarce atramentowej nie zdały egzaminu (rozleciał się nadruk) Ps. Bandaże "zniknęły" Model wygląda tak. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 18 Stycznia 2012 Share Napisano 18 Stycznia 2012 wyglada zachęcajaco tylko trzeba jeszcze trochę pracy. ja przy swoim byłem już przekonany, że zupełnie położyłem model. poeksperymentuj z przetarcaimi, washem itd i będzie dobrze. a niespodzianki są częścią modelarstwa :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Stycznia 2012 Share Napisano 18 Stycznia 2012 Super baza pod dalszą zabawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 18 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2012 Właśnie nie ma co się podawać w połowie drogi. Zobaczymy co wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 21 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2012 Dodałem kalki "przypadkowe" Pobrudziłem górę, kraty na wlotach powietrza i samą wieże. Zrobiłem też błoto z tylu pojazdu. Wykonałem je z pigmentu i gipsu (pierwszy raz) i jak na razie wygląda rewelacyjnie. Flaga natomiast jeszcze nie wyschła i widać na niej klej z wodą (utrwalenie) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 22 Stycznia 2012 Share Napisano 22 Stycznia 2012 No... super. Bardzo ładny efekt. Jak i z czego zrobiłeś flagę A, i co do kalkomani-te do wydruku to zdaje się, trzeba drukować na drukarce laserowej, tak mnie uczono swego czasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Stycznia 2012 Share Napisano 22 Stycznia 2012 Ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 22 Stycznia 2012 Share Napisano 22 Stycznia 2012 Ładne to błoto. Czy po wyschnięciu nie popęka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi