Konrad C Napisano 31 Grudnia 2011 Share Napisano 31 Grudnia 2011 (edytowane) Witam! Kolejny blaszany projekt. W życiu popełniłem wiele modeli lecz ostatnio doszedłem do wniosku, że nie zlepiłem żadnego jednoślada. Okazało się, że znajomy ma takowy motor na zbyciu wraz z blachą fototrawioną, więc postanowiłem go odkupić i naprawić w/w błąd. :P Generalnie model to odskocznia od gąsienic. Jak na razie fajnie się lepi, na pewno to nie ostatni motocykl który zagości jeszcze na warsztacie. Jak na razie zabrałem się za coś co lubię czyli blacharkę, skleciłem tylny kosz i siedzenie pasażera. Wymieniłem szprychy w kołach, sam bak i ramę wyszlifowałem z detali które będą zastąpione. Wprowadziłem chirurgię, rozcinając koła z błotnikami, silnik w pomiędzy którego segmenty wklejona jest część fototrawiona. Moim problemem jest sam kosz i koło zapasowe oraz te od wózka. Otóż edek kompletnie zapomniał o elementach które by wzbogaciły wózek i dał tylko dwie pary szprych a jak wiadomo motocykl z koszem ma 4 koła. :-| Przepraszam za paprochy na zdjęciach. ____________________________________________________________ Dalsze roboty: Edytowane 1 Stycznia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr A Napisano 31 Grudnia 2011 Share Napisano 31 Grudnia 2011 Zapowiada się ciekawy projekt.Życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 31 Grudnia 2011 Share Napisano 31 Grudnia 2011 Żeby nam się...pierwszy projekt 2012 roku.Z blacharką,jednoslad - no,no...zaskakuje kolega,zaskakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 31 Grudnia 2011 Share Napisano 31 Grudnia 2011 I znowu do zdjęć używasz litrowych butelek ,tym razem Pactry Ładnie sobie Konrad poczynasz z tym bajkiem, bacznie obserwuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 1 Stycznia 2012 Share Napisano 1 Stycznia 2012 ...Jakby nie patrzeć to kolega Nam tu serwuje dwuśladówkę. A tak na poważnie to życzę powodzenia i będę zaglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Stycznia 2012 Share Napisano 1 Stycznia 2012 Faktycznie coś nowego w twoim wykonaniu. A czy przypadkiem motor z przyczepką nie ma trzech kółek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 1 Stycznia 2012 Share Napisano 1 Stycznia 2012 Ano ma i czwarte w zapasie bystrzaku ;) też tak myślałem ale po chwili się zreflektowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 1 Stycznia 2012 Share Napisano 1 Stycznia 2012 Zasiadam więc i umartwiam się, że sam tak nie umiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Stycznia 2012 Share Napisano 1 Stycznia 2012 Ano fakt zapomniałem o tym zapasie . No to chyba najlepiej kupić drugi zestaw blach Konrad, żeby nie dostawały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 3 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2012 Witam i dzięki za odzew!!! Chyba będzie bez wózka ale jeszcze nie wiem. Jako iż mój "znajomy" cały czas mnie męczy na gg, kiedy dodam nowe apdejty nie mam wyboru. Tyle narobiłem, kable zrobię po malowaniu, w tej chwili "zadek" w sumie czeka ma motipa który zamówiłem. Trzeba jeszcze dorobić parę detali. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 3 Stycznia 2012 Share Napisano 3 Stycznia 2012 I dobrze, że męczy masz co pokazywać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 3 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2012 I dobrze, że męczy masz co pokazywać . Przecież to Ty mnie męczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 3 Stycznia 2012 Share Napisano 3 Stycznia 2012 Witam. Ale wy jedziecie z tymi projektami. Ja już 4 miesiąc męczę się z moim Tygryskiem, a tu Konrad robi kolejny model. Motory to nie moja działka, ale na razie wygląda ładnie. Czekam na malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 3 Stycznia 2012 Share Napisano 3 Stycznia 2012 (edytowane) Przecież to Ty mnie męczysz. Ale wy jedziecie z tymi projektami. Ja już 4 miesiąc męczę się z moim Tygryskiem, a tu Konrad robi kolejny model. Konrad leci z modelami, bo go na gg poganiam z projektami . Edytowane 3 Stycznia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 3 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2012 Przecież to Ty mnie męczysz. Ale wy jedziecie z tymi projektami. Ja już 4 miesiąc męczę się z moim Tygryskiem, a tu Konrad robi kolejny model. Konrad leci z modelami, bo ga na gg poganiam z projektami . To prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 3 Stycznia 2012 Share Napisano 3 Stycznia 2012 Bardzo zacnie, pamiętaj tylko o korekcji układu wydechowego, w tym przypadku tamiya olała temat a edek tego błędu nie skorygował- niestety, jest czas jeśli rura wydechowa nie jest wklejona na stałe pozdr Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 3 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2012 Cóż jak wspomniałem model relaksacyjny i nie będę go poprawiał, dodałem tylko blachy dla lepsze wyglądu i tyle. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 3 Stycznia 2012 Share Napisano 3 Stycznia 2012 Uwierz Konradzie w tym przypadku blachy niewiele pomogą ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 3 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2012 Uwierz Konradzie w tym przypadku blachy niewiele pomogą ... Właśnie pomogą, wydech już wklejony zresztą jak wspomniałem moja robota to tylko lepie a nie dorabianie - model relaksacyjny a pewnie na wydechu by sie nie skończyło ma ktoś może jakieś ciekawe schematy malowań motorku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 3 Stycznia 2012 Share Napisano 3 Stycznia 2012 Panzergrau,DAK lub czarny. Innych nie spotkałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 3 Stycznia 2012 Share Napisano 3 Stycznia 2012 ok. Konrad malowanko było jeszcze dunkelgelb+olivegruen+ew. cienkie szlaczki Rotbraun z czwartej dyw.pancernej Kursk 1943 ale głowy nie dam pozdr Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 4 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2012 ok. Konrad malowanko było jeszcze dunkelgelb+olivegruen+ew. cienkie szlaczki Rotbraun z czwartej dyw.pancernej Kursk 1943 ale głowy nie dam pozdr Sławek Tak, Odszukałem, wczoraj to malowanie i jest świetne ale przedstawia BMW z bodajże późnego okresu z filtrem na baku i zmienionym silnikiem. Tak sobie myślę, żeby zrobić proste szare lub szare+pisakowe (DAK) na lakier do włosów. Teraz biorę się na przednia cześć z którą jest więcej roboty. Otworzyłem schowek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 4 Stycznia 2012 Share Napisano 4 Stycznia 2012 Kondi - a Hansa Klossa zrobisz?Plizzz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 5 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2012 Bardzo zacnie, pamiętaj tylko o korekcji układu wydechowego, w tym przypadku tamiya olała temat a edek tego błędu nie skorygował- niestety, jest czas jeśli rura wydechowa nie jest wklejona na stałepozdr Sławek Możesz z ciekawości napisać co jest grane z wydechem? Kondi - a Hansa Klossa zrobisz?Plizzz... Już prędzej zlepie coś współczesnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 5 Stycznia 2012 Share Napisano 5 Stycznia 2012 (edytowane) Super . Do tego schowka wsadź coś może jeszcze - trochę pusto. Może jakieś papiery czy coś innego. Edytowane 5 Stycznia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi