Skocz do zawartości

Mercedes Benz Actros (zima)

Piotr

Rekomendowane odpowiedzi

W końcu skończyłem, miał być szybki projekt, a wyszło jak zawsze mnóstwo poprawek itp. Model z założenia miał być prosty tz.

poprawić to co jest widoczne, a tego czego nie widać "odpuścić" (brak przewodów w silniku, itp) tak na dobrą sprawę to Italeri dobrze zrobiła Actros-a(brak przeszczepów części z innych modeli - starszych , ale to się tyczy tylko Actrosa MP 1 z początku produkcji 1996).

Model ma przedstawiać typowo polską ciężarówkę(no name) w zimowych warunkach lekko przybrudzona, mokra(koła, zderzak, rama, lekko się świecą). Śnieg to soda oczyszczona, podstawka korek pomalowany na czarno.

Fotki

81286981.jpg

35100050.jpg

85645233.jpg

35756560.th.jpg

20421432.th.jpg

Fotki wnętrza, ramy, silnika pokażę w kolejnych postach

Twój model prezentuje się wyśmienicie! Brudzenie wyszło bardzo realistycznie i ożywia sprzęt. Na półce musi wyglądać jak z filmu "Kochanie zmniejszyłem dzieciaki...i MB Actross'a" Gratuluję świetnego modelu.

pzdr.

Piotr, zawsze chciałem brudzić jak ty, ale nigdy mi nie wychodzi...mam nadzieję, że nauczę sie choć trochę odwzorowywać ślady eksploatacji jak Ty.Mistrzowskie wykonanie, świetne brudzenie, gdyby postawić to na dworze w dobrym kadrze pomyślałbym, że robisz sobie jaja i cykasz foty jakiegoś Actrosa z pod bloku.

Pozdrawiam mój masterze.;)

Jednego w tym modelu nie lubię i mi się nie podoba.Po oglądnięciu zdjęć załamałem się i straciłem chęci do moich badziewi....

Napisałem post i gdzieś go nie ma. Ale nic. Czekałem na kolejny Twój model i się doczekałem, super jak zwykle. Na imageshacku widziałem zdjęcia wnętrza, może tylko pościel jest zbyt wybrudzona, tzn wg. mnie do cieniowania nie nadaje się brązowy, dał efekt brudnej szmaty. Jakieś odcienie szarości, błękitu byłyby lepsze. Ale i tak ten i cała reszta Twoich modeli nr 1 na tym forum.

Co moge napisac orocz tego co juz napisali inni? Model pierwsza klasa!!

Polska szara rzeczywistość, model wzięty prosto z naszych autostrad

Autostrad?....no dobra...

Tu chodziło pewnie o nasze "autostrady" czyli zwykłe dziurawe drogi...

Tak o to chodziło. Actros wygląda tak realistycznie, że kopara opada.

Piotr, jak zawsze model mistrzowski. Wykonanie- rzecz oczywista, nie może się nie podobać.

Można powiedzieć więcej takich szybkich projektów, ale to jak wiemy zależy tylko od Ciebie w jakim tempie będziesz dłubał przy modelu

Pozdrawiam.

Wnętrze nie wymagało wielu poprawek, dodałem kilka rzeczy i pomalowałem Pactra i farbami dla plastyków.

Kamizelka i pościel to folia aluminiowa, pasy taśma Tamiya, dywanik na podłodze to kartka z notesu, termos odlew żywiczny, czapka Italeri, gazeta z Trailera, przyciski na desce zrobiłem wypukłe(producent proponuje kalkę), wzór na fotelach, boczkach jest malowany.

4152759.jpg

4152760.jpg

4152756.jpg

4152758.th.jpg

4152761.th.jpg

4152763.th.jpg

85432021.th.jpg

3252703.th.jpg

• 2 weeks later...