Piotr Napisano 7 Stycznia 2012 Share Napisano 7 Stycznia 2012 W końcu skończyłem, miał być szybki projekt, a wyszło jak zawsze mnóstwo poprawek itp. Model z założenia miał być prosty tz. poprawić to co jest widoczne, a tego czego nie widać "odpuścić" (brak przewodów w silniku, itp) tak na dobrą sprawę to Italeri dobrze zrobiła Actros-a(brak przeszczepów części z innych modeli - starszych , ale to się tyczy tylko Actrosa MP 1 z początku produkcji 1996). Model ma przedstawiać typowo polską ciężarówkę(no name) w zimowych warunkach lekko przybrudzona, mokra(koła, zderzak, rama, lekko się świecą). Śnieg to soda oczyszczona, podstawka korek pomalowany na czarno. Fotki Fotki wnętrza, ramy, silnika pokażę w kolejnych postach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Stycznia 2012 Share Napisano 7 Stycznia 2012 (edytowane) Brawo! Fantastycznie Ci wyszedł. Pozdrowienia. Edytowane 7 Stycznia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 7 Stycznia 2012 Share Napisano 7 Stycznia 2012 Twój model prezentuje się wyśmienicie! Brudzenie wyszło bardzo realistycznie i ożywia sprzęt. Na półce musi wyglądać jak z filmu "Kochanie zmniejszyłem dzieciaki...i MB Actross'a" Gratuluję świetnego modelu. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Młody Napisano 7 Stycznia 2012 Share Napisano 7 Stycznia 2012 Piotr, zawsze chciałem brudzić jak ty, ale nigdy mi nie wychodzi...mam nadzieję, że nauczę sie choć trochę odwzorowywać ślady eksploatacji jak Ty.Mistrzowskie wykonanie, świetne brudzenie, gdyby postawić to na dworze w dobrym kadrze pomyślałbym, że robisz sobie jaja i cykasz foty jakiegoś Actrosa z pod bloku. Pozdrawiam mój masterze.;) Jednego w tym modelu nie lubię i mi się nie podoba.Po oglądnięciu zdjęć załamałem się i straciłem chęci do moich badziewi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 7 Stycznia 2012 Share Napisano 7 Stycznia 2012 Model prezentuje się wyśmienicie, bardzo dobrze złożony PS: Pozdrawiam kolegę kibica ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 7 Stycznia 2012 Share Napisano 7 Stycznia 2012 Napisałem post i gdzieś go nie ma. Ale nic. Czekałem na kolejny Twój model i się doczekałem, super jak zwykle. Na imageshacku widziałem zdjęcia wnętrza, może tylko pościel jest zbyt wybrudzona, tzn wg. mnie do cieniowania nie nadaje się brązowy, dał efekt brudnej szmaty. Jakieś odcienie szarości, błękitu byłyby lepsze. Ale i tak ten i cała reszta Twoich modeli nr 1 na tym forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mzmichal Napisano 7 Stycznia 2012 Share Napisano 7 Stycznia 2012 Polska szara rzeczywistość, model wzięty prosto z naszych autostrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Młody Napisano 7 Stycznia 2012 Share Napisano 7 Stycznia 2012 Polska szara rzeczywistość, model wzięty prosto z naszych autostrad Autostrad?....no dobra... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 8 Stycznia 2012 Share Napisano 8 Stycznia 2012 Polska szara rzeczywistość, model wzięty prosto z naszych autostrad Autostrad?....no dobra... Tu chodziło pewnie o nasze "autostrady" czyli zwykłe dziurawe drogi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vwmen Napisano 8 Stycznia 2012 Share Napisano 8 Stycznia 2012 Fantastycznie Ci wyszedł,wygląda jak by przed chwilą wrócił z trasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 8 Stycznia 2012 Share Napisano 8 Stycznia 2012 Nie interesowałem się nigdy ciężarówkami, bo wydawały mi się zabawkowe. Twoja mi się podoba. Gdybyś zrobił zdjęcia w plenerze, to nikt by nie poznał, że to model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 8 Stycznia 2012 Share Napisano 8 Stycznia 2012 Co moge napisac orocz tego co juz napisali inni? Model pierwsza klasa!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mzmichal Napisano 8 Stycznia 2012 Share Napisano 8 Stycznia 2012 Polska szara rzeczywistość, model wzięty prosto z naszych autostrad Autostrad?....no dobra... Tu chodziło pewnie o nasze "autostrady" czyli zwykłe dziurawe drogi... Tak o to chodziło. Actros wygląda tak realistycznie, że kopara opada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dekalotes Napisano 8 Stycznia 2012 Share Napisano 8 Stycznia 2012 No no! Godny podziwu! Super brudzenie i lubelskie blachy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek_muzzy Napisano 9 Stycznia 2012 Share Napisano 9 Stycznia 2012 Super! Bardzo mi się podoba, lubię gdy na model nie przypomina choinki - im "skromniej" tym lepiej. Kunszt na wysokim poziomie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 9 Stycznia 2012 Share Napisano 9 Stycznia 2012 Znakomity! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 13 Stycznia 2012 Share Napisano 13 Stycznia 2012 Piotr, jak zawsze model mistrzowski. Wykonanie- rzecz oczywista, nie może się nie podobać. Można powiedzieć więcej takich szybkich projektów, ale to jak wiemy zależy tylko od Ciebie w jakim tempie będziesz dłubał przy modelu Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 14 Stycznia 2012 Share Napisano 14 Stycznia 2012 Jest mistrzostwo i nie ma co pisać za wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Napisano 15 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2012 Wnętrze nie wymagało wielu poprawek, dodałem kilka rzeczy i pomalowałem Pactra i farbami dla plastyków. Kamizelka i pościel to folia aluminiowa, pasy taśma Tamiya, dywanik na podłodze to kartka z notesu, termos odlew żywiczny, czapka Italeri, gazeta z Trailera, przyciski na desce zrobiłem wypukłe(producent proponuje kalkę), wzór na fotelach, boczkach jest malowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 18 Stycznia 2012 Share Napisano 18 Stycznia 2012 Baardzo fajny Actros Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 Nareszcie jakiś brudas Podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi