Robcio7904 Napisano 9 Stycznia 2012 Napisano 9 Stycznia 2012 Witam. Zabrałem się do wykonania makiety obiektu wojskowego no i mam problem. Nie wiem jak wykonać tablice osytrzegawcze na ogrodzenie. Skala 1/72.Są to ememety bardzo małe rzędu 10x7mm wraz z napisami. Próbowałem za pomocą pakietu Offica z metodą zmniejszania obiektu a potem wydruku. Niestety straszna "pikseloza" wychodzi. Proszę o jakąś radę. Pozdrawiam Cytuj
ppfalcon Napisano 10 Stycznia 2012 Napisano 10 Stycznia 2012 Najlepsza byłaby grafika wektorowa - coś typu flash. I wtedy dopiero drukować. Jak wtedy wyjdzie pikseloza to znaczy, że drukarka nei obsłuży takich rozdzielczości. Cytuj
karambolis8 Napisano 10 Stycznia 2012 Napisano 10 Stycznia 2012 Najlepsza byłaby grafika wektorowa - coś typu flash. Flash to nie jest najlepszy sposób do tworzenia tablic. Tak jako wspomniał kolega wyżej - Corel i pochodne. Jak wtedy wyjdzie pikseloza to znaczy, że drukarka nei obsłuży takich rozdzielczości. Grafika wektorowa nie ma żadnego związku z rozdzielczością, proszę nie wprowadzać w błąd. Cytuj
grzesioj Napisano 10 Stycznia 2012 Napisano 10 Stycznia 2012 Ja najspokojniej w świecie drukowałem tablice rejestracyjne do dragonowskiego Sd. Kfz. 251 w skali 1:72 (kto je budował, wie w jakim celu ) na laserowym kombajnie biurowym Cannon GP-225PCL - wcale nie pierwszej nowości, zaś sam tekst na tablice tworzyłem w Office. Zatem może Twój sposób zmniejszania obiektów a potem wydruku zawodzi? pozdrawiam Grzesiek Cytuj
tomek14147 Napisano 11 Stycznia 2012 Napisano 11 Stycznia 2012 Sam też kiedyś drukowałem sobie mapy do modeli w skali 1:35. Zmniejszałem je w Microsoft Publisher 2007, wydrukowałem w drukarce atramentowej i były one zadowalającej jakości, więc moim zdaniem problem leży albo w sposobie zmniejszania, albo w drukarce. Cytuj
Robcio7904 Napisano 11 Stycznia 2012 Autor Napisano 11 Stycznia 2012 Dzieki za pomoc. Spróbuję jeszcze w Publisherze. Niestety Corela nie znam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi