Robcio7904 Napisano 9 Stycznia 2012 Share Napisano 9 Stycznia 2012 Witam. Zabrałem się do wykonania makiety obiektu wojskowego no i mam problem. Nie wiem jak wykonać tablice osytrzegawcze na ogrodzenie. Skala 1/72.Są to ememety bardzo małe rzędu 10x7mm wraz z napisami. Próbowałem za pomocą pakietu Offica z metodą zmniejszania obiektu a potem wydruku. Niestety straszna "pikseloza" wychodzi. Proszę o jakąś radę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ppfalcon Napisano 10 Stycznia 2012 Share Napisano 10 Stycznia 2012 Najlepsza byłaby grafika wektorowa - coś typu flash. I wtedy dopiero drukować. Jak wtedy wyjdzie pikseloza to znaczy, że drukarka nei obsłuży takich rozdzielczości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 10 Stycznia 2012 Share Napisano 10 Stycznia 2012 Najlepsza byłaby grafika wektorowa - coś typu flash. Flash to nie jest najlepszy sposób do tworzenia tablic. Tak jako wspomniał kolega wyżej - Corel i pochodne. Jak wtedy wyjdzie pikseloza to znaczy, że drukarka nei obsłuży takich rozdzielczości. Grafika wektorowa nie ma żadnego związku z rozdzielczością, proszę nie wprowadzać w błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 10 Stycznia 2012 Share Napisano 10 Stycznia 2012 Ja najspokojniej w świecie drukowałem tablice rejestracyjne do dragonowskiego Sd. Kfz. 251 w skali 1:72 (kto je budował, wie w jakim celu ) na laserowym kombajnie biurowym Cannon GP-225PCL - wcale nie pierwszej nowości, zaś sam tekst na tablice tworzyłem w Office. Zatem może Twój sposób zmniejszania obiektów a potem wydruku zawodzi? pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
liec Napisano 10 Stycznia 2012 Share Napisano 10 Stycznia 2012 A może problem w drukarce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 11 Stycznia 2012 Share Napisano 11 Stycznia 2012 Sam też kiedyś drukowałem sobie mapy do modeli w skali 1:35. Zmniejszałem je w Microsoft Publisher 2007, wydrukowałem w drukarce atramentowej i były one zadowalającej jakości, więc moim zdaniem problem leży albo w sposobie zmniejszania, albo w drukarce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robcio7904 Napisano 11 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2012 Dzieki za pomoc. Spróbuję jeszcze w Publisherze. Niestety Corela nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi