Markuz Napisano 9 Stycznia 2012 Share Napisano 9 Stycznia 2012 Witam! Testując nowy namiot bez cieniowy wykonałem kilka zdjęć figurek do gry w którą kiedyś grałem namiętnie wydając wszystkie pieniądze na nowe figurki i farby czyli Warhammer Fantasy Battle. Były to czasy mocno pionierskie kiedy w Warszawie były słownie dwa sklepy posiadające jako taki wybór miniatur do ww. gry oraz skarbnicę wiedzy nt. zasad w postaci sprzedawców tam pracujących (zasady były dostępne tylko in inglisz w UK). Figurki pochodzą bodajże z 5 edycji gry WFB. Malowane jakieś 10 lat temu kiedy jedyną znaną mi techniką mył suchy pędzel. Są wykonane w całości z metalu. Muszę powiedzieć, że rzeźbiarze z Games Workshop'u w tamtych czasach bardziej się starali niż obecnie. Teraz figurki do WFB to jakieś małe potworki. No i Games Workshop przerzucił się na plastik co moim skromnym zdaniem mocno odbiło się na jakości figurek. Ale wracając do tematu przedstawiam dwie figurki z kolekcji która obecnie leżakuje w kartonach i czeka na lepsze czasy. 1 Gigant 2 Wyverna przerobiona na smoka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Stycznia 2012 Share Napisano 9 Stycznia 2012 No to tyś mnie teraz tymi figurkami rozwalił. Bardzo ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 10 Stycznia 2012 Share Napisano 10 Stycznia 2012 Mnie również. Sam załapałem się na malowanie produktów GW dopiero ostatnio, w jesieni życia , ale patrząc na twego giganta widzę , ile straciłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 11 Stycznia 2012 Share Napisano 11 Stycznia 2012 Gigant to świetny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 31 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2013 Wyciągnąłem ostatnio z kartonów moją armię Orc & Goblin. Co jakiś czas będę wrzucał kilka co ciekawszych figurek, zwłaszcza, że jak mi się wydaje większość jest już niedostępna. A więc po kolei. Shaman. Niestety gdzieś mu się miecz zapodział. Orc Warlord. Snotling pump wagon Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 31 Stycznia 2013 Share Napisano 31 Stycznia 2013 No te fotki odświeżyły moją tęsknotę za zielonymi . Giganta mam nowszego ale jeszcze metalowego. Szaman też jest, warboss na dziku też. Do tego kilka innych figurek się ostało, łącznie z niepomalowanym jeszcze Grimgorem i warbossem na wywernie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WarHammster Napisano 1 Lutego 2013 Share Napisano 1 Lutego 2013 Bardzo ładnie malujesz i jest na co popatrzeć a z drugiej strony jesteś oszczędny w cieniowaniu i troszkę za blisko robisz zdjęcia. Sławek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi