RH Napisano 12 Stycznia 2012 Share Napisano 12 Stycznia 2012 (edytowane) Prezentowany model to Pilatus PC-6/B1-H2 Turbo Porter w barwach austriackich ,w ciekawym malowaniu karnawałowym lub cyrkowym .Model z Rodena w 1:48. Wbrew pozorom samolot nie nalewy do łatwych w składaniu nie mówiąc o upierdliwych kalkach .Ale ktoś to podejdzie do tego modelu z sercem i będzie miał czas na zabawę z nim to zrobi naprawdę szałowy modelik ,na pewno lepszy od mojego :( Edytowane 12 Stycznia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 12 Stycznia 2012 Share Napisano 12 Stycznia 2012 Brawo za temat - zawsze nalezy cenić odejście od standardów. Dodatkowo bardzo dobre wykonanie . Co ważne kolega znakomicie uniknął ryzyka przesady, jaka często zagraża odtwarzaniu obiektów "pstrokatych". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 12 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2012 Brawo za temat - zawsze nalezy cenić odejście od standardów. Dodatkowo bardzo dobre wykonanie . Co ważne kolega znakomicie uniknął ryzyka przesady, jaka często zagraża odtwarzaniu obiektów "pstrokatych". No nie taki idealny to on nie jest dużo mu brakuje do idealności .A co do brudzenia i tym podobnych żeży to posiłkowałem sie orginałem na którym widać że wygląda jak zabaweczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 12 Stycznia 2012 Share Napisano 12 Stycznia 2012 Czy jest idealny, czy nie, to już mozna ocenić przy oględzinach bezpośrednich. I bardzo dobrze, że nie było żadnego kosmicznego brudzenia. Po pierwsze jestem przeciwnikiem przesady w tym kierunku, po drugie trzeba wreszcie przyjąć, że istnieją tez samoloty czyste i dobrze utrzymane, po trzecie fotki oryginału i jego pochodzenie czyniłyby brudzing błędem merytorycznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 12 Stycznia 2012 Share Napisano 12 Stycznia 2012 Czyścioch czy nie, kwestia oceny estetyki indywidualnie przez modelarza. Tutaj mamy glejt na wykląd konkretnej maszyny, więc dyskusji nie ma. Mnie za serce złapała sama tematyka. Miałem okazję przyjrzeć się maszynom tego typu na jednym z lotnisk w północnej Francji i powiem, ze bardzo mi sie ten samolot podoba. Jest wręcz piękny w swej brzydocie. Poza tym, w powietrzu jak na "samolot do latania prosto" robi naprawdę niezłe wywijasy Model jak zwykle prima sort, ale do tego chyba już się wszyscy zdążyli przyzwyczaić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 12 Stycznia 2012 Share Napisano 12 Stycznia 2012 Sie mu śmigiełko kręci, tak jak temu naprawdziwemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 12 Stycznia 2012 Share Napisano 12 Stycznia 2012 Krakowska Wytwórnia Samolotów RH&RH znów wypuściła śliczny model Dwukrotnie oglądałem pierwsze zdjęcie modelu i ostatnie oryginału i porównanie wypada rewelacyjnie. Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krosto Napisano 13 Stycznia 2012 Share Napisano 13 Stycznia 2012 Tak..dokladnie jak ogladalem oryginal i przechodziłem na fotke z wytworni RH, roznicy nie ma zadnej. Dobra robota i mila odskocznia od trawionych przez dzialania wojenne platowcow! pozdrawiam, K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 13 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2012 To prawda jest brzydki ,ale ma cos takiego w sobie że mozna go polubić . Roden wypuscil pare wersji tego stworka ,nawet jeden w malowaniu z filmu z Gibsonem (nie wiem czy dobrze napisałem nazwisko ) "Air America" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mackozbogdanca Napisano 13 Stycznia 2012 Share Napisano 13 Stycznia 2012 Bardzo fajny modelik. Podoba mi się kolorowa kalka, robi pozytywne wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi