Milos Varak Napisano 14 Stycznia 2012 Share Napisano 14 Stycznia 2012 Nie ma chyba modelarza, który nie miałby styczności z tym modelem. Tak więc jakiekolwiek słowa są zbędne . Po pół godzinnej dłubaninie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 14 Stycznia 2012 Share Napisano 14 Stycznia 2012 Klasyka ze szpilkami ...Czemuż że nie zielony plastik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fallstart Napisano 14 Stycznia 2012 Share Napisano 14 Stycznia 2012 Klasyka ze szpilkami ...Czemuż że nie zielony plastik? Instrukcja nakazuje wykonać ze szpilek. Jak standard to standard... Ja również kleiłem Czaplę w dzieciństwie, tak więc będę kibicował gorąco. Malowanie oczywiście polskie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 14 Stycznia 2012 Share Napisano 14 Stycznia 2012 A zielony plastik w foliowanym pudełku leży sobie w magazynku hihihihihihi i czeka... Byłem ciekaw, czy ktoś podejmie się budowy Czapelki. BRAWO!!! A tak nawiasem mówiąc, to dzisiejszy dzień obfituje w ciekawostki: B35, teraz Czapla, moja "Jedenastka" - ehhh... Wspomnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milos Varak Napisano 14 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2012 A zielony plastik w foliowanym pudełku leży sobie w magazynku hihihihihihi i czeka... U mnie tak samo . Ale nie czeka, zostanie taka w stanie surowym. Czaple będą klejone równolegle, jedna klasycznie jako parasol, w Polskim malowaniu. Druga będzie wspomnieniem z dzieciństwa, kiedy będąc pacholęciem nie byłem w stanie postawić płata na zastrzałach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 14 Stycznia 2012 Share Napisano 14 Stycznia 2012 Milos, Milos, Milos... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksiadz Napisano 14 Stycznia 2012 Share Napisano 14 Stycznia 2012 Klasyka, aż przypomina się beztroskie dzieciństwo. Życzę powodzenia będę zaglądał. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milos Varak Napisano 15 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2012 Kadłuby sklejone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drabik Napisano 15 Stycznia 2012 Share Napisano 15 Stycznia 2012 Sebastian - pięknie! Byłem ledwie niecałą dobę poza domem a tu taka miła niespodziewajka! Też mnie kusiła, ale postanowiłem dać pierwszeństwo temu, czego jeszcze nie ma na półce... I żeś tak z kopyta wystartował - no, no... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba9575 Napisano 15 Stycznia 2012 Share Napisano 15 Stycznia 2012 Pod względem lotnictwa II RP zaczyna się robić ciekawie. Trzymam kciuki i życzę powodzenia. Pozdrawiam, JK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 15 Stycznia 2012 Share Napisano 15 Stycznia 2012 Hmmm Milos, niedawno twierdziłeś że modelarstwo zeszło na drugi plan hehe, a tu proszę - zaczynasz kolejne modele i to od razu dwa! Życzę powodzenia i mam nadzieję, że choć jakiś jeden uda ci się skończyć w konkursie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drabik Napisano 15 Stycznia 2012 Share Napisano 15 Stycznia 2012 Hmmm Milos, niedawno twierdziłeś że modelarstwo zeszło na drugi plan hehe, a tu proszę - zaczynasz kolejne modele i to od razu dwa! Życzę powodzenia i mam nadzieję, że choć jakiś jeden uda ci się skończyć w konkursie... Zważywszy, że Czaple są dwie to w zasadzie trzy Tylko w sumie trudno orzec czego jest symptomem ten "powrót" do modelarstwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 15 Stycznia 2012 Share Napisano 15 Stycznia 2012 Witaj Milos - to chyba pierwsza czapla w turnieju, Milos-powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 15 Stycznia 2012 Share Napisano 15 Stycznia 2012 Witaj! Fajny temat! Ja mam na swoim koncie dwie Czaple. Pierwsza nigdy nie miała skrzydła. Jak wielu początkującym modelarzom nie udało mi się go przykleić. A drugą skleiłem ze dwa lata temu i się na nią zawziąłem...żeby pomścić "hańbę" pierwszej Masz zatem we mnie wiernego kibica Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milos Varak Napisano 15 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2012 Banny, bo tak też się stało. Od początku grudnia nie mam prawie wogóle czasu na modelowanie. Po 4 latach bycia kawalerem z odzysku los postawił na moje drodze fajną kobitkę, no i wsiąkłem . Ale będę się starał nie zaniedbywać modelowania . Ipkinss, dzięki za doping, ale moje modele nawet w 1/10 nie dorastają Twoim. Jedna Czapla będzie sklejona tak, jak ją skleiłem przeszło 20 lat temu . Obecnie sklejone jest jedno skrzydło, oraz walczę z silnikami, a raczej z paskudnym przesunięciem które mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drabik Napisano 15 Stycznia 2012 Share Napisano 15 Stycznia 2012 Czyli w jednej położysz poprostu skrzydło na kadłubie? Bo, o ile pamiętam, tak właśnie onegdaj lepiło się Czaple Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milos Varak Napisano 15 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2012 Czyli w jednej położysz poprostu skrzydło na kadłubie? Bo, o ile pamiętam, tak właśnie onegdaj lepiło się Czaple Pudło . Zobaczysz, jak już będzie tak daleko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drabik Napisano 15 Stycznia 2012 Share Napisano 15 Stycznia 2012 Pudło . Zobaczysz, jak już będzie tak daleko . Mi się jeszcze kiedyś zdarzyło zrobić z niej dolnopłata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milos Varak Napisano 15 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2012 Pudło . Zobaczysz, jak już będzie tak daleko . Mi się jeszcze kiedyś zdarzyło zrobić z niej dolnopłata Też pudło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 16 Stycznia 2012 Share Napisano 16 Stycznia 2012 No to pozostaje "trójkadłubowiec" połączony skrzydłami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milos Varak Napisano 16 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2012 No to pozostaje "trójkadłubowiec" połączony skrzydłami Czaple są dwie. Trzecia, którą na myśli miał drabik, to osoba która mnie ostatnio odciąga (skutecznie ) od modelarstwa. Walki ciąg dalszy Czarno to widzę. Zastanawiam się po co Plastyk trzaska jeszcze Czaple Formy są w tragicznym stanie, jeszcze bym zrozumiał, jakby ją dodawali gratis do np. Łosia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drabik Napisano 16 Stycznia 2012 Share Napisano 16 Stycznia 2012 Ta po prawej to jakąś taką zwichrowaną psychikę ma Za to osłony popychaczy Ci całkiem sympatycznie wyszły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milos Varak Napisano 16 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2012 Nooo... Na wysokości kabiny pilota kadłub jest wklęśnięty. A osłony popychacy, to jest tragedia, w jednym miejscu po obróbce, zanikły niemalże zupełnie. Ale zostaną już takie jakie są. Nie moja liga, żeby je zeszlifować i dorabiać na nowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milos Varak Napisano 19 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2012 Walki ze skrzydłem ciąg dalszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milos Varak Napisano 27 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2012 Postanowiłem najpierw przykleić kadłubowe zastrzały, po pomalowaniu osadzić na nich skrzydło. Mam pytanie odnośnie malowania podwozia. Na jaki kolor mają być golenie i amortyzatory? Instrukcja mówi że khaki, ale widziałem Czaple, gdzie golenie były niebieskie, a amortyzatory srebrne/stalowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi