Adams M1A1 Napisano 22 Stycznia 2012 Share Napisano 22 Stycznia 2012 Po obejrzeniu na goglach kilku zbliżeń na wylot lufy dwójki muszę stwierdzić że jednak jest gładka .A szkoda bo za żadne skarby nie można kupić gwintowanej lufy 120mm./koncówki/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 22 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2012 Po obejrzeniu na goglach kilku zbliżeń na wylot lufy dwójki muszę stwierdzić że jednak jest gładka .A szkoda bo za żadne skarby nie można kupić gwintowanej lufy 120mm./koncówki/ To uradziłeś że jest gładka a narzelkasz że nei da się kupić gwintowanej ? Otóż da się, ta kt. posiadam do tego modelu ma wyraźny gwint Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 25 Stycznia 2012 Share Napisano 25 Stycznia 2012 To bardzo dobrze czy mógłbyś mi podać nazwę firmy i gdzie taką lufkę można kupić? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 25 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2012 http://www.ebay.co.uk/itm/Lionmarc-1-35-Challenger-2-barrel-20000-/250876931544?pt=UK_ToysGames_ModelKits_ModelKits_JN&hash=item3a696e2dd8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 25 Stycznia 2012 Share Napisano 25 Stycznia 2012 Wielkie dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 28 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2012 Wsztstko na sucho więc jest krzywe i odstające. Główne elementy w kupie mogę więc zacząć poprawki Tamki czy też tzw. waloryzację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dekalotes Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 czekamy na dalszy bieg wydarzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 Wygląda bardzo ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 28 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2012 Na razie szału nie ma, nie licząc pięknej sylwetki tego kolosa Przeróbek za wiele nie będzie ale jednak, najwięcej roboty czeka mnie z antypoślizgiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 29 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcintosh Napisano 30 Stycznia 2012 Share Napisano 30 Stycznia 2012 Lufa L30A1 120mm jest rozwojową wersją L11A5 120mm, czyli na 2ce mamy unowocześnioną nowszą lufę z jedynki, tyle wiem. Może ktoś bardziej obeznany się wypowie :pwio: To sa dwie zupelnie inne armaty. Nie jestem przekonany nawet czy L30 jest wersja rozwojowa L11. Roznice nie dotycza jedynie wygladu zewnetrznego, L11 jest w kolnierzu szmacianym, L30 ma oslony z laminatu, ekstraktory sa zupelnie inne. L30 ma wieksza predkosc wylotowa pocisku. Amunicja i ladowanie z tego co pamietam sa inne, obie armaty maja amunicje dwuczesciowa ale w L11 proch jest w szmacianych workach a w L30 zamkniety w luskach. Obie armaty sa GWINTOWANE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 30 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2012 No to się wyjaśniło. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 1 Lutego 2012 Share Napisano 1 Lutego 2012 Dzięki za wyjaśnienia lufę i tak kupię ze wzgl. na tą gwintowaną końcówkę . Pozdrawiam D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 24 Lutego 2012 Autor Share Napisano 24 Lutego 2012 Qrde temat aż na 4tą stronę mi zwiał Zaczęły się robić spawy (aj, żmudna to robota a idzie jak krew z nosa . . .) Teraz będzie jeszcze ciekawiej, bo trzeba wykonać jeszcze cieńsze Powklejałem też do środka wieży polistyren, co my tak te dziury nie straszyły . . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 27 Lutego 2012 Autor Share Napisano 27 Lutego 2012 Spawów c.d. Jak je skończę będę poprawiał gdzie będzie konieczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dekalotes Napisano 27 Lutego 2012 Share Napisano 27 Lutego 2012 cierpliwie czekamy ;) spawy same się nie zrobią ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 27 Lutego 2012 Autor Share Napisano 27 Lutego 2012 Jak dobrze pójdzie to do końca tygodnia je dokończę. Tak sobie myślę że na siłę szukam orboty przy tym modelu żeby za bardzo nie zbliżyć się do etapu tworzenia powierzchni antypoślizgowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 Tak sobie myślę że na siłę szukam orboty przy tym modelu żeby za bardzo nie zbliżyć się do etapu tworzenia powierzchni antypoślizgowej Znam ten ból Challenger to piękny czołg. Tamiya odwaliła kawał dobrej roboty z tym zestawem i za bardzo nie ma co w nim poprawiać, ale jak się dokładnie przyjrzy zdjęciom oryginału można się dopatrzyć paru braków/przeróbek. Tak więc brawo za spostrzegawczość i podejście do tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 28 Lutego 2012 Autor Share Napisano 28 Lutego 2012 Bartek, dzięki za dobre słowo Nie chciał bym przesadzać ale te spawy już mi sie po nocach snią, i to całkiem poważnie . . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 Bartek, dzięki za dobre słowo Nie chciał bym przesadzać ale te spawy już mi sie po nocach snią, i to całkiem poważnie . . . Zupełnie niepotrzebnie. Współczesne czołgi są w większości elementów spawane przez automaty. Szew spawalniczy jest równiutki i gładki, jak by Ci panienka na pleckach krem do opalania z tubki dopiero co wycisnęła. Więc się nie bój, dla Ciebie to będzie pestka. Obejrzyj sobie "łakaraundy" to obawy prysną jak bańka mydlana. http://www.primeportal.net/tanks/challenger2.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 28 Lutego 2012 Autor Share Napisano 28 Lutego 2012 Na tych zdjęciach się właśnie wzoruję, i tak jak napisałem, będę poprawiał hurtowo choć w skali gołym okiem i tak tam niewiele widać, dopiero makro wyciga fakturę tych farfocli. Zobaczy się, tak czy siak myślę że jest sens upychania tam tego polistyrenu . . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi