michal0281 Napisano 16 Stycznia 2012 Share Napisano 16 Stycznia 2012 No to warsztat :-)!!! Bedzie to makietka przedstawiajaca wojska amerykanskie maszerujace na wschod na wiosne 45. Kawalek drodgi w pagorkowatym terenie, bedzie dosc stromo wiec dam masywny kamienny mur zeby sie zbocze nie osowalo na droge, do tego troche trawki i moze jakies krzaczory. Modele z dragona, wykonuje je rownolegle, chodzi o to zeby przy brudzeniu mialy podobne odcienie podwozia. Na tym etapie moze jeszcze za wiele nie widac, ale od czego jest wyobraznia :-) Mam nadzieje przy nastepnej odslonie pokazac pojazdy w bardziej zaawansowanej postaci, a makietke przynajmniej z dorobiona ramka. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Stycznia 2012 Share Napisano 16 Stycznia 2012 Chciałbym mieć tyle czasu. Widać ferie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 16 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2012 Ferie to ja mialem ostatnio bardzo dawno temu, bedzie juz z 12 lat :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 16 Stycznia 2012 Share Napisano 16 Stycznia 2012 Podoba mi się malowanie Sd.Kfz 250/9, wygląda świetnie:) Hehe, ja mam ferie, czyli luz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Stycznia 2012 Share Napisano 16 Stycznia 2012 Sorki Michały mi się pomyliły. Modele fajnie pomalowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 17 Stycznia 2012 Share Napisano 17 Stycznia 2012 Hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz kumorek Napisano 17 Stycznia 2012 Share Napisano 17 Stycznia 2012 Dołączam się do tematu i będe go śledził . Na sam początek ,czy ten styropian z tyłu masz zamiar zostawić w takich kształtach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 17 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2012 Nie, wszystko bedzie wyprowadzone do odpowiedniej formy, mam nadzieje jeszcze w tym tygodniu nadac jej odpowiedni ksztalt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 20 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2012 prace powoli postepuja (reka juz mnie boli od robienia tej drogi) Wydaje mi sie ze lepsze efekty przynosi robienie kostki z terakoty, pierwszy raz skrobie w gipsie, ale tu juz zostanie ta metoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 Wydaje mi sie ze lepsze efekty przynosi robienie kostki z terakoty, ...Możesz napisać coś więcej o tej metodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 20 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2012 Efekt tego jak wyglada kostka z terakoty mozesz zobaczyc na mojej makietce z pz III. dozc prosta, ale czasochlonna. Z terakoty ( tj taka glinka co nie trzeba wypiekac) robisz cienkie placki i wycinasz kostki, jak juz wyschna to smarujesz podloze bielym klejem i ukladasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 22 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2012 Udalo mi sie skonczyc droge, dodany grunt i troche roslinnosci Teraz czeka mnie sporo malowania, nie wiem czy nie dodac wiecej roslinnosci, trzeba to jeszcze przemyslec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub 24 Napisano 22 Stycznia 2012 Share Napisano 22 Stycznia 2012 Podoba mi się bruk, roślinności możesz dodać troszkę więcej. May mógłbyś powiedzieć ja ze składalnością M3?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 22 Stycznia 2012 Share Napisano 22 Stycznia 2012 Bardzo fajnie Ci to wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 22 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2012 Z M3 jak to u dragona, wszystko idealnie z wyjatkiem 2 czy 3 baboli ktore mnie troche nerwow kosztowaly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Stycznia 2012 Share Napisano 22 Stycznia 2012 A trochę detali odnośnie zieleniny można? Co to i kto to produkuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 22 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2012 Trawka statyczna z NOCH, a reszta, tj te wieksze cos trawiastego to domowa robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 25 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2012 No to pierwsze malowanie makietki zrobione, na tym etapie jest to raczej tylko robione w formie "kolorowego podkladu" kolory wyszly przeklamane, sa sporo ciemniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Stycznia 2012 Share Napisano 25 Stycznia 2012 Fajnie to wygąda. Cieniowałeś bruk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 25 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2012 Nie, ale bede to jeszcze robil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 28 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2012 troche porobilem przy pojazdach, weszly oleje, troszke suchego pedzla no i pomalu zaczynam podwozie, kawal roboty jeszcze do zrobienia, ale idzie do przodu :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 29 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2012 No to lecimy dalej z tym koksem :-) Zostaly zmontowane zawieszenia, troche mnie to nerwow kosztowalo, przy half-track-u dragon dal plastikowe gaski z 2 czesci, niby fajnie, ze malo roboty, ale nie daja one prawie wcale pola do manewru przy zakladaniu. Teraz sobie zrobie troche wolnego od podstawki i pojazdow, a zaczne robic figurki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Stycznia 2012 Share Napisano 29 Stycznia 2012 No i pięknie. NIe zapomnij uaktualniać relacji z etapami tworzenia figurek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 29 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2012 Moze z figurkami nie byc latwo, bo to beda moi pierwsi amerykancy jakich bede robil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 30 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2012 Czy ktos ma pomysl jaki kolor na karnacje afroamerykanska by byl potrzebny, dla niepoprawnych politycznie wyjasniam ze chodzi o nr farbki na skore dla murzynow, moze bym tak jednego zrobil kolorowego to bedzie fajnie wygladac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi