ams Napisano 19 Stycznia 2012 Share Napisano 19 Stycznia 2012 Witam, przedstawiam kolejny ulepek. Panther II od Model Transa. Do modelu dodałem trochę blaszek od Pantery G i metalową lufę. Malowanie hipotetyczne oczywiście, jako że podobno zostało zmontowane dwa egzemplarze to dlaczego jeden z nich nie mógł tak wyglądać :c) Malowany Pactrą (Hull red) i tym co było pod ręką. Celowo starałem się go bardzo nie "zmordować", bo pewnie jeśli wyjechał do walki to pewnie tylko przed bramę hali montażowej. Prace nad podstawką trwają. Zapraszam o oglądania i komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 19 Stycznia 2012 Share Napisano 19 Stycznia 2012 (edytowane) Eeeeeee, no mniodzio. Gratuluję, bardzo ładnie wyszła ta "Kocica". Co do podstawki, to jakieś ruiny miasta i czy będą figurynki? Sprostuję: nie Model Trans tylko Modell Trans (nr. kat. mod.: MT 72356) Edytowane 19 Stycznia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 19 Stycznia 2012 Share Napisano 19 Stycznia 2012 Jak dla mnie jest świetny Podobają mi się numery i napisy fabryczne. Moim zdaniem troszeczkę za dużo suchego pędzla. Gratuluję, chciałbym tak umieć malować maluchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Stycznia 2012 Share Napisano 19 Stycznia 2012 Podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 19 Stycznia 2012 Share Napisano 19 Stycznia 2012 Dla mnie super. Bardzo mi się podoba w takim malowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 Podoba mi się ta maszynka. Jak zrobiłeś te napisy "kredowe"? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 21 Stycznia 2012 Share Napisano 21 Stycznia 2012 Rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ams Napisano 21 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2012 Jak zrobiłeś te napisy "kredowe"? Zamarzniętą (wyjętą z zamrażalnika) i zastruganą na ostro pastelą olejową. Kreda i pastela w ołówkach nie za bardzo sprawdziły się na Pactrze. Ślizgały się, a nie pisały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 21 Stycznia 2012 Share Napisano 21 Stycznia 2012 genialny pomysł, nigdy bym na to nie wpadł! do tego bardzo ładny model, ciężko jest robić jednobarwne malowanie, żeby wyglądało plastycznie i "przestrzennnie". warto się pokusić, żeby go jednak nieco ubrudzić, nawet jeśli jeździł niewiele to coś tam musiało na nim zostać. ciekaw jestem podstawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 21 Stycznia 2012 Share Napisano 21 Stycznia 2012 Można również użyć flamastrów Hybrid Gel Grip K11x (najlepszy jest 110). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 21 Stycznia 2012 Share Napisano 21 Stycznia 2012 Można również użyć flamastrów Hybrid Gel Grip K11x (najlepszy jest 110). Im większy numer tym cieńszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 21 Stycznia 2012 Share Napisano 21 Stycznia 2012 Hmm, tego nie wiem. Mam dwa o nr. 118 i do 1/72 bardzo dobrze pasują, chociaż ... czasami mógłby być trochę cieńszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 21 Stycznia 2012 Share Napisano 21 Stycznia 2012 Biały występuje - tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ams Napisano 21 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2012 Można również użyć flamastrów Hybrid Gel Grip K11x (najlepszy jest 110). Jednak zaletą pasteli jest to, że łatwo ja usunąć, jak coś pójdzie nie tak... Z takim pisakiem może to nie być takie łatwe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 21 Stycznia 2012 Share Napisano 21 Stycznia 2012 A nie, nie. Właśnie że można zetrzeć paluchem, zasycha po kilku godzinach. To jedna z zalet żelówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 25 Stycznia 2012 Share Napisano 25 Stycznia 2012 Widać niedomalowanie w środku jarzma działa. Model nietuzinkowy i ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ams Napisano 26 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2012 Też zauważyłem to dopiero po zrobieniu fotek. Już poprawiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi