Dumo Napisano 1 Lutego 2012 Share Napisano 1 Lutego 2012 Witam serdecznie. Recenzja modelu Trumpeter'a: za śmieszne pieniądze (95zł) dostajesz wypasiony model z masą części, bajerów i dodatków. Bez problemu można go zbudować prosto z pudła. Części są dość dokładne ale jak wiadomo w trumpku na każdym są szwy lub wypychacze. Idzie go zbudować bez problemu w 2 dni, chociaż ja siedziałem ponad tydzień bo sesja mnie przycisnęła. Na szczęście sesja już się kończy i wracam do modeli Inspiracje: Zdjęcia modelu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 1 Lutego 2012 Share Napisano 1 Lutego 2012 Witam. Kiedy skończysz inne modele np. M10 czy T-55 ? ? ? Model fajnie się prezentuje. Ja też zastanawiam się nad jakimś współczesnym ustrojstwem, ale w post apokaliptycznym stylu. Zastanawiam się nad T-90 od Zvezdy lub którymś z LAV-ów, ale tego też muszę dodać do zestawienia, bo bardzo mi się podoba. No to nic tylko zasiadać do oglądania i życzyć powodzenia w malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 1 Lutego 2012 Share Napisano 1 Lutego 2012 Ma bardzo ładny detal. Który to już zaczęty model? Chyba z piąty No to czekamy na malunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 1 Lutego 2012 Share Napisano 1 Lutego 2012 Współcześniak? Zobaczymy jak poradzisz sobie z efektami eksploatacyjnymi na takim gruncie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Lutego 2012 Share Napisano 1 Lutego 2012 Co z dużo to nie zdrowo, ale w twoim przypadku to chyba nie działa. Skończ jednak te zaczęte projekty bo coś w galerii by się naskrobało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 1 Lutego 2012 Autor Share Napisano 1 Lutego 2012 Witam.Kiedy skończysz inne modele np. M10 czy T-55 ? ? ? Model fajnie się prezentuje. Ja też zastanawiam się nad jakimś współczesnym ustrojstwem, ale w post apokaliptycznym stylu. Zastanawiam się nad T-90 od Zvezdy lub którymś z LAV-ów, ale tego też muszę dodać do zestawienia, bo bardzo mi się podoba. No to nic tylko zasiadać do oglądania i życzyć powodzenia w malowaniu. Sesja się kończy będę miał więcej czasu na modele to wszystko pokończę Bierz T-90 nowa zvezda jest dość dobra. Ma bardzo ładny detal.Który to już zaczęty model? Chyba z piąty No to czekamy na malunek. Rozgrzebanych mam ponad 10 modeli Co tu dużo mówić śladów eksploatacji będzie mało. Jeszcze nie widziałem poobijanego stryker'a. Pobawię się z brudzeniem pustynnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 1 Lutego 2012 Share Napisano 1 Lutego 2012 Wygląda super. Rafał te blachy były w pudle czy dokupowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 1 Lutego 2012 Autor Share Napisano 1 Lutego 2012 Robercie wszystko zestawowe. Panowie jeżeli macie fotki jakiegoś na prawdę mocno styranego stryker'a proszę wrzucać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 1 Lutego 2012 Share Napisano 1 Lutego 2012 Ciekawy klocek ale zastanawiam się kiedy Ty to wszo zmalujesz :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 1 Lutego 2012 Autor Share Napisano 1 Lutego 2012 Ciekawy klocek ale zastanawiam się kiedy Ty to wszo zmalujesz :P Trzy modele będę malować na raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 2 Lutego 2012 Share Napisano 2 Lutego 2012 Z tym malowaniem panowie Rafał da radę Osobiście też mam taki system że kleję kilka sztuk i potem razem maluję. Wygodne, oszczędza czas i materiały do malunków.Inna sprawa Rafał że jak je wszystkie pomalujesz to sam zapełnisz całą galerię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 2 Lutego 2012 Autor Share Napisano 2 Lutego 2012 Daamy rade Jakbym zrobił swoje wszystkie modele to bym galerii całej nie zapełnił.... :P Kolorek bazowy ogarnięty paleta Vallejo AIR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 9 Lutego 2012 Autor Share Napisano 9 Lutego 2012 Model przygotowany do malowania, zostało tylko powiercić parę dziurek. Jestem w tym momencie u siebie w chacie rodzinnej dlatego nie mam jak cyknąć porządnych zdjęć. Jutro malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Lutego 2012 Share Napisano 9 Lutego 2012 Świetny.Czekam na malunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 10 Lutego 2012 Autor Share Napisano 10 Lutego 2012 Jak dotąd na stryker'ze wylądowały dwie warstwy Black Green Vallejo Air ale nadal miejscami są przebicia i nie domalowania. Jutro poprawię pędzelkiem bo aerek w niektóre miejsca wejść nie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 10 Lutego 2012 Share Napisano 10 Lutego 2012 Fajnie wygląda. Będziesz robił rozjaśnienia lub modulację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 10 Lutego 2012 Autor Share Napisano 10 Lutego 2012 Właśnie doradźcie czy mam zrobić modulacje czy bardziej będzie pasować punktowe rozjaśnienie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 10 Lutego 2012 Share Napisano 10 Lutego 2012 Na tak "skomplikowaną" bryłę tylko rozjaśnienia moim skromnym zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 10 Lutego 2012 Autor Share Napisano 10 Lutego 2012 No to jutro poprawiamy i rozjasniamy ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Lutego 2012 Share Napisano 10 Lutego 2012 Rosjaśnienia. Fajnie wygląda już pomalowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 11 Lutego 2012 Autor Share Napisano 11 Lutego 2012 Cieniowanie skończone: 3 warstwy bazowe, 3 warstwy rozjaśnień. Na zdjęciach wydaję się mocno zielony ale w realu tak nie jest: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 11 Lutego 2012 Share Napisano 11 Lutego 2012 Witam. No ładnie wyszły rozjaśnienia , ale by ukazać je w pełnej okazałości przydałoby się zrobić lepsze fotki. Widać, że po sesji można się wyluzować szklaneczką żołądkowej z vallejo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 11 Lutego 2012 Autor Share Napisano 11 Lutego 2012 Mam ze 30 kieliszków z tej firmy to wykorzystuję je dosłownie do wszystkiego Lepszych zdjęć na razie nie będzie bo aparatu brak, wszystko robię telefonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 11 Lutego 2012 Share Napisano 11 Lutego 2012 No i super wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 11 Lutego 2012 Share Napisano 11 Lutego 2012 Jak dla mnie super ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi