Skocz do zawartości

[RS] Stryker MEV [Trumpeter][1:35]

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie.

Recenzja modelu Trumpeter'a: za śmieszne pieniądze (95zł) dostajesz wypasiony model z masą części, bajerów i dodatków. Bez problemu można go zbudować prosto z pudła. Części są dość dokładne ale jak wiadomo w trumpku na każdym są szwy lub wypychacze. Idzie go zbudować bez problemu w 2 dni, chociaż ja siedziałem ponad tydzień bo sesja mnie przycisnęła. Na szczęście sesja już się kończy i wracam do modeli

Inspiracje:

beznazwy2nj.jpg

beznazwy3ic.jpg

Zdjęcia modelu:

53064911.jpg

42075848.jpg

33380332.jpg

81579727.jpg

• Odpowiedzi 79
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Witam.

Kiedy skończysz inne modele np. M10 czy T-55 ? ? ?

Model fajnie się prezentuje. Ja też zastanawiam się nad jakimś współczesnym ustrojstwem, ale w post apokaliptycznym stylu. Zastanawiam się nad T-90 od Zvezdy lub którymś z LAV-ów, ale tego też muszę dodać do zestawienia, bo bardzo mi się podoba.

No to nic tylko zasiadać do oglądania i życzyć powodzenia w malowaniu.

Napisano

Co z dużo to nie zdrowo, ale w twoim przypadku to chyba nie działa. Skończ jednak te zaczęte projekty bo coś w galerii by się naskrobało.

Napisano
Witam.

Kiedy skończysz inne modele np. M10 czy T-55 ? ? ?

Model fajnie się prezentuje. Ja też zastanawiam się nad jakimś współczesnym ustrojstwem, ale w post apokaliptycznym stylu. Zastanawiam się nad T-90 od Zvezdy lub którymś z LAV-ów, ale tego też muszę dodać do zestawienia, bo bardzo mi się podoba.

No to nic tylko zasiadać do oglądania i życzyć powodzenia w malowaniu.

Sesja się kończy będę miał więcej czasu na modele to wszystko pokończę

Bierz T-90 nowa zvezda jest dość dobra.

Ma bardzo ładny detal.

Który to już zaczęty model? Chyba z piąty

No to czekamy na malunek.

Rozgrzebanych mam ponad 10 modeli

Co tu dużo mówić śladów eksploatacji będzie mało. Jeszcze nie widziałem poobijanego stryker'a. Pobawię się z brudzeniem pustynnym.

Napisano

Robercie wszystko zestawowe.

Panowie jeżeli macie fotki jakiegoś na prawdę mocno styranego stryker'a proszę wrzucać

Napisano

Ciekawy klocek ale zastanawiam się kiedy Ty to wszo zmalujesz :P

Napisano
Ciekawy klocek ale zastanawiam się kiedy Ty to wszo zmalujesz :P

Trzy modele będę malować na raz

Napisano

Z tym malowaniem panowie Rafał da radę Osobiście też mam taki system że kleję kilka sztuk i potem razem maluję. Wygodne, oszczędza czas i materiały do malunków.Inna sprawa Rafał że jak je wszystkie pomalujesz to sam zapełnisz całą galerię

Napisano

Daamy rade

Jakbym zrobił swoje wszystkie modele to bym galerii całej nie zapełnił.... :P

m1126-stryker.jpg

2092_rn.jpg Kolorek bazowy ogarnięty paleta Vallejo AIR

Napisano

Model przygotowany do malowania, zostało tylko powiercić parę dziurek.

Jestem w tym momencie u siebie w chacie rodzinnej dlatego nie mam jak cyknąć porządnych zdjęć.

Jutro malowanie

2012-02-09165614.jpg

2012-02-09165545.jpg

2012-02-09165532.jpg

Napisano

Jak dotąd na stryker'ze wylądowały dwie warstwy Black Green Vallejo Air ale nadal miejscami są przebicia i nie domalowania. Jutro poprawię pędzelkiem bo aerek w niektóre miejsca wejść nie chce.

2012-02-10161423.jpg

2012-02-10161446.jpg

Napisano

Właśnie doradźcie czy mam zrobić modulacje czy bardziej będzie pasować punktowe rozjaśnienie ??

Napisano

No to jutro poprawiamy i rozjasniamy ;-)

Napisano

Cieniowanie skończone: 3 warstwy bazowe, 3 warstwy rozjaśnień. Na zdjęciach wydaję się mocno zielony ale w realu tak nie jest:

2012-02-11112747.jpg

2012-02-11112804.jpg

2012-02-11112824.jpg

Napisano

Witam.

No ładnie wyszły rozjaśnienia , ale by ukazać je w pełnej okazałości przydałoby się zrobić lepsze fotki.

Widać, że po sesji można się wyluzować szklaneczką żołądkowej z vallejo.

Napisano

Mam ze 30 kieliszków z tej firmy to wykorzystuję je dosłownie do wszystkiego

Lepszych zdjęć na razie nie będzie bo aparatu brak, wszystko robię telefonem.