Skocz do zawartości

KW-1 Trumpeter 1:35

patrix94

Rekomendowane odpowiedzi

Fajnie go przykurzyłeś podoba mi się.

Dodaj okopcenia przy wydechu - jak pisał Krzysiek, z malowania to pomaluj światło z tyłu kadłuba i części toczne kół metalizerem.

Poza tym brakuje gniazda anteny.

Całkiem miły dla oka KW

Ładne malowanie, delikatne ślady eksploatacji. Taki mało "inwazyjny" ale jednocześnie cieszący oko.

Koledzy powiedzieli już o części rzeczy, które można by jeszcze poprawić. Ja dodatkowo nieco bardziej zmęczyłbym dość sterylne łańcuchy i przetarłbym jaśniejszym odcieniem metalizera te części gąsienic, które były szczególnie narażone na ścieranie. Nie zaszkodziło by również wyposażyć go w jakieś bambetle.

To wszystko są rzeczy, które można jeszcze dopracować. Fajnie by było gdybyś to zrobił, bo Twój model nawet już teraz wygląda całkiem ciekawie. Mnie osobiście naprawdę się podoba

Decyzja należy do Ciebie!

Pozdrawiam

Kornik

Ta prawdziwa rosyjska zieleń to bodajże marine green pactry. Dobierany na oko Cieszę się, że model został ciepło przyjęty co motywuje mnie do dalszej pracy. Co do tych kół to one były potraktowane metal gun tamiyi ale to chyba nie jest zbyt dobry kolor. Naniesione pigmenty weathering set tamiyi je przykryły, gdyż myślałem, że tak będzie wyglądało naturalnie. Poza tym jaki polecacie taki właśnie stalowy kolor tamiyi lub pactry? mam w planach naniesienie jakichś tobołów i poprawę wymienionych błędów. Być może skuszę się na pierwszą w życiu podstawkę

Trudno nazwać coś prawdziwą sowiecką (nie rosyjska)zielnią(4BO) która była w formie "ciasta" i należało ją rozcieńczyć a rozcieńczali tym co Iwan bądź Miszka mieli pod ręką więc nie mowil bym o "prawdziwej rosyjskiej zieleni"każdy oliwkowo-zielony będzie dobry.Jeśli chodzi o model wyszedł dobrze po za wspomnianymi niedoróbkami(łatwymi do poprawienia)mnie osbiście model się podoba.

Pozdrawiam Krzysiek.Łódź.

piekielny, nie wiedziałem, że z Ciebie taki znawca tematów "wschodnich". Wiadomym ogólnie jest, że radzieckie (jak już) pojazdy (i nie tylko) z okresu II wojny różniły się bardzo odcieniami tejże zieleni. Jednak kolor uzyskany przez patrixa jest najbardziej zbliżony do ogólnie przyjętego standardu (również w modelarstwie).