adam juszczak Napisano 10 Lutego 2012 Share Napisano 10 Lutego 2012 Scenka z Panzer IV ausf.J w roli głównej.Model przeleżał u mnie kilka ładnych lat i wreszcie przyszedł czas na niego. Ruiny odlane z gipsu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 10 Lutego 2012 Share Napisano 10 Lutego 2012 Zapowiada się bardzo ładnie, ale mam pytanie w kwestii merytorycznej: czy w Gołdapii były kiedyś tramwaje??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 10 Lutego 2012 Share Napisano 10 Lutego 2012 W końcu jakiś porządny pojazd Czwórkę budujesz prosto z pudła, czy może planujesz jakieś dodatki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 10 Lutego 2012 Autor Share Napisano 10 Lutego 2012 czy w Gołdapii były kiedyś tramwaje??? Nie było ale to iedyny kawałek bruku jaki miałem na chwilę obecną,zresztą "zagruzuję " je. czy może planujesz jakieś dodatki? Na pewno lufa do wymiany ,może osłony na wieży zrobię cieńsze,ale to się jeszcze obaczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Lutego 2012 Share Napisano 11 Lutego 2012 No to jestem. Jak Adam się bierze za dioramkę to znaczy będzie spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sofa Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 Ten budynek to sam robiłeś forme i odlewałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 12 Lutego 2012 Autor Share Napisano 12 Lutego 2012 robiłeś forme i odlewałeś? Forma gotowa ,odlew własny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 gdzie można kupić taką forme tylko 1/35 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 12 Lutego 2012 Autor Share Napisano 12 Lutego 2012 Cyba JADAR MODEL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 12 Lutego 2012 Autor Share Napisano 12 Lutego 2012 Nieco dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sofa Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 Fajnie, fajnie jedziesz dalej... Te kable w gruzie trochę przygarnij bo takie wystające trochę nie pasują. PS. Zrobiłbyś zdjęcie z jakąś monetą dla ujęcia skali scenki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 12 Lutego 2012 Autor Share Napisano 12 Lutego 2012 trochę przygarnij bo takie wystające trochę nie pasują. Dopiero po malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Lutego 2012 Share Napisano 14 Lutego 2012 No i scenka po gruzińsku - czyli jest gruz i piasek. Ten brązowy gruz to co to jest - korek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 14 Lutego 2012 Autor Share Napisano 14 Lutego 2012 korek? Tak. Trochę pogrzebałem przy pojeżdzie,na surowo z pudła ,bez dodatków (tylko lufa z RB). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Lutego 2012 Share Napisano 14 Lutego 2012 Podoba mi się na zdjęciu ta wieża - wygląda jak zdechły pajączek. Ja bym cię bardzo poprosił w takim razie o duże makro tego koreczka, bo bardzo mi się ten pomysł podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 14 Lutego 2012 Autor Share Napisano 14 Lutego 2012 Inny przykład użycia korka; Postać surowa przed obróbką; ...I po Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Lutego 2012 Share Napisano 14 Lutego 2012 Dzięki Adam. Pomysły naprawdę kapitalne. Ten młyn to twój? Jak tak to przy okaji zapodaj linka do tej dioramki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 14 Lutego 2012 Autor Share Napisano 14 Lutego 2012 to twój? Mój,cały warsztat i galeria,razem z pojazdem będą w SuperModelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 16 Lutego 2012 Share Napisano 16 Lutego 2012 Jak zwykle fajne pomysły w twoim warsztacie do podejrzenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 17 Lutego 2012 Autor Share Napisano 17 Lutego 2012 Założyłem gąsienice. Prawie cały,złożony na "sucho". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sofa Napisano 17 Lutego 2012 Share Napisano 17 Lutego 2012 Fajnie fajnie to wygląda. Ja na przykład nie nawidzę sklejać gąsek w 1/72 dlatego w pewnym sęsie przestawiłem się na 1/35, au ciebie ładnie wyglądają. Proszę dałbyś jakieś zdjęcie oddające skalę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 17 Lutego 2012 Share Napisano 17 Lutego 2012 W jaki sposób robiłeś zwisy, bo z tego co wiem Revell przewiduje tylko proste odcinki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 18 Lutego 2012 Autor Share Napisano 18 Lutego 2012 Patent z drutem miedzianym i rzadkim klejem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 18 Lutego 2012 Share Napisano 18 Lutego 2012 Mógłbyś napisać coś więcej, bo chyba nie słyszałem o tej metodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 19 Lutego 2012 Autor Share Napisano 19 Lutego 2012 nie słyszałem o tej metodzie? Ja też nie ,pomysł wpadł mi kilka dni temu do głowy (przynajmniej na forach jej nie spotkałem).Dam mały SBS jak będę robił kolejne gąsienice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi