Maverick Napisano 11 Lutego 2012 Share Napisano 11 Lutego 2012 Witam ponownie Wszystkich ;) Jako, że "Severni Hvezda" skończona, postanowiłem dokończyć inny model, który pomału lepiłem gdy traciłem cierpliwość przy Hvezdzie, robiąc sobie małą odskocznię ... Kolorystykę wybrałem jak poniżej, aczkolwiek zamierzam troszkę poszaleć i pododawać od siebie ... ;) na początek rama: Ditrojt Dizel: no i kabina z machą: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilex5 Napisano 11 Lutego 2012 Share Napisano 11 Lutego 2012 Jak dla mnie już wygląda rewelacyjnie. Czekam na dalsze postępy, myślę że będę tutaj zaglądał dosyć często Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 Zapowiada się miodny projekt. Ja na Twoim miejscu zamiast malować na srebrno opaski na przewodach, zrobiłbym je z cieniutko pociętej foli aluminiowej (tą mniej błyszczącą stroną). Potem łapiesz to na CA i jest, wg mnie, znacznie lepiej. Fajnie wychodzi też z puszek. Nie myślałeś, żeby paski zrobić np. z taśmy izolacyjnej? Trochę zabawy, ale...Z resztą wygląda świetnie. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 malowałeś kabinę aerografem czy sprayem? bardzo ładnie i schludnie to malowanie wygląda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maverick Napisano 12 Lutego 2012 Autor Share Napisano 12 Lutego 2012 Martini, miałeś takie coś na myśli ... ;) ?? ubiegłeś mnie zanim wrzuciłem fotkę masz słuszną rację, że dużo efektowniej to wygląda, ale dlaczego tam tak nie zrobiłem ... nie wiem chyba lenistwo ... Maciol, kolorek poszedł z aero, a bezbarwny z samochodowego ... ale nie jestem zadowolony z efektu ... w piwnicy ciężko malować bo mimo wszystko się kurzy, nawet po spryskaniu wodą podłogi i ścian opryskiwaczem - i to był ostatni raz, tylko garaż zabawa z wrotami: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 O, właśnie takie coś. Części z tego najświeższego zdjęcia wyglądają świetnie. Drzwi równie fajnie. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 to drewno na drzwiach to naklejka wydrukowana jakaś, tak? całkiem niezły efekt, choć odrobinę krzywo przyklejony. powodzenia dalej w pracach, pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maverick Napisano 12 Lutego 2012 Autor Share Napisano 12 Lutego 2012 Okleina drewnopodobna. Faktycznie ciut krzywo, gołym okiem tego nie zauważyłem bo nawet nie widać no cóż, aparat i fotki makro nie są łaskawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 Jak ja nie lubię miniaturek. Napisy na silniku Detroit Diesel, a kolor CAT. To tyle czepiania, bo reszta super, będziesz dach malował na czarno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 Bardzo ładny model się zapowiada ,silnik bardzo mi się podoba,a drzwiczki prezentują się świetnie.Mam pytanie jak kolega zamontuje drzwi , na jakiś zawiasach ,czy na stałe klejem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 Wykonanie jak na razie przednie, zrob tylko cos z tymi fotkami, bo to strasznie wkurza jak klikam na fotke, a potem jestem odsylany do jakiegos hosta, gdzie bez przerwy mi sie wpieprza jakas reklama. Nie da rady ogladac w ten sposob zdjec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maverick Napisano 12 Lutego 2012 Autor Share Napisano 12 Lutego 2012 aby wyświetlać pełny rozmiar fotek na fotosiku, muszę mieć jakiś pakiet pro czy coś takiego, jak obczaję jakiś inny program to zmienię to, ale póki co wybaczcie mi jeszcze parę postów ... copycat, wiem że z kolorkiem popełniłem bobola, ale jakos najfajniej mi pasował do bordowego koloru nadwozia dach nie będzie czarny, ino nadkola ... Kuba, drzwi będą na stałe przyklejone, ponieważ model i tak będzie w gablotce, a jak mi się znudzi profil z otwartymi to ... obrót w drugą stronę i mam profil z zamkniętymi. Jedziem dalej ... trochę wnętrza ... aha ... zapomniałem, że będzie cały podświetlony, kolejna choinka w moim wydaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 Mi się udało wstawić Twoje zdjęcie w przyzwoitej wielkości, więc Tobie też się uda tylko trochę chęci. Na przyszłość nie możesz tak kolorów zmieniać "bo mi się podoba". Odtwarzamy coś realnego i trzymamy się faktów. Coś mi się przeglądarka wiesza na reklamach, to nawet obejrzeć nie mogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 (edytowane) aby wyświetlać pełny rozmiar fotek na fotosiku, muszę mieć jakiś pakiet pro czy coś takiego, jak obczaję jakiś inny program to zmienię to, ale póki co wybaczcie mi jeszcze parę postów ... copycat, wiem że z kolorkiem popełniłem bobola, ale jakos najfajniej mi pasował do bordowego koloru nadwozia dach nie będzie czarny, ino nadkola ... Kuba, drzwi będą na stałe przyklejone, ponieważ model i tak będzie w gablotce, a jak mi się znudzi profil z otwartymi to ... obrót w drugą stronę i mam profil z zamkniętymi. Jedziem dalej ... trochę wnętrza ... aha ... zapomniałem, że będzie cały podświetlony, kolejna choinka w moim wydaniu Maverick -- rzuć to badziewie fotosika. Męczyłem się z tym i ciągle wołali kasę i blokowali mi fotki. Nie wspomnę już o każdorazowej męczarni zmiany adresu zdjęcia żeby na wątku było takie jak trzeba. Poradził mi tu ktoś pxd.pl i wreszcie mam spokój , wrzucam fotki, chwilę czekam potem już z galerii otwieram fotkę i kopiuję ostatni na dole link . Zobacz fotki na moim wątku -np. Dodge L-700 A Petek zapowiada się słodko Edytowane 12 Lutego 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilex5 Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 Co do strony na której możesz zamieszczać foty to polecam www.picturepush.com , sam z niej korzystam i jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 Sry za OT, ale skoro wszyscy Ci radzą strony to sprawdź photobucket.com Select photos to save/copy img link - słownie 2 operacje, żeby wstawić zdjęcia. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maverick Napisano 12 Lutego 2012 Autor Share Napisano 12 Lutego 2012 Mark666 - śliczne dzięki naprawdę świetna strona, jeszcze raz dzięki !!!! No to jeszcze kolejna porcja fotek: a tu poprzednie: w trakcie gdy umieszczałem fotki, pojawiły się posty od MartiniOCP i kamilex5 - Wam też dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilex5 Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 Spoko nie ma za co. Mam tylko takie małe pytanie. Z czego robisz i w jaki sposób te obicia i imitacje tego drewna na podłodze oraz drzwiach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maverick Napisano 12 Lutego 2012 Autor Share Napisano 12 Lutego 2012 Drewno - okleina samoprzylepna, dostępna w sklepach z tapetami, obicie - jakaś szmatka "ala irchowata" do mycia albo ścierania kurzy, nazwy nie pamiętam niestety ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 13 Lutego 2012 Share Napisano 13 Lutego 2012 A nie ma za co. Miło że pomogłem. Tak nabrałem smaku że kolejnym projektem będzie ten Petek którego zakupiłem 2 lata temu w Krośnie jak byłem w sanatorium , zacząłem, przywiozłem do domu i leży. Mam nawet kolorek na niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 13 Lutego 2012 Share Napisano 13 Lutego 2012 No no, pierwsza klasa. Mnie intryguje ta ścierka jako skóra pikowana, możesz sprawdzić jej nazwę? albo gdzie kupiłeś? Wnętrze wygląda rewelacyjnie, Sleeper umeblujesz? Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 13 Lutego 2012 Share Napisano 13 Lutego 2012 piekny peter. Mnie też bardzo ciekawi ta szmatka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maverick Napisano 13 Lutego 2012 Autor Share Napisano 13 Lutego 2012 Obiecuję, że jak tylko dorwę ten materiał to wrzucę fotkę. Sleeper będzie umeblowany, chociaż mam obawy co będzie jak odbiegnie od rzeczywistości ... Właśnie pracuję nad "meblami", drzwi będą otwarte a środek podświetlony aby było cokolwiek widać. Zastanawiam się nad piastami, zostawić niklowane, jak w standardzie, czy psiknąć pod kolor nadwozia ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil4721 Napisano 13 Lutego 2012 Share Napisano 13 Lutego 2012 No no samochodzik fajny. Piasty zostaw niklowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 13 Lutego 2012 Share Napisano 13 Lutego 2012 No no, pierwsza klasa. Mnie intryguje ta ścierka jako skóra pikowana, możesz sprawdzić jej nazwę? albo gdzie kupiłeś? Wnętrze wygląda rewelacyjnie, Sleeper umeblujesz? Powodzenia. Panowie-- ja rozprułem gąbeczkę do przecierania szyb w samochodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi