michal0281 Napisano 13 Lutego 2012 Share Napisano 13 Lutego 2012 Witam. Model ten ma byc czysto relaksacyjnym zajeciem, prawdziwa zabawa bedzie z malowaniem, bo czolg ten jako "papierowy" moze miec taki malowanie jakie tylko razem wymyslimy (oczywiscie z zachowaniem realiow historycznych). Pudelko wyglada skromnie a tak prezentuje sie na szybko bryla pojazdu Wieza od krolewskiego tygrysa ma zaznaczone miejsca na montowanie gasek, tu jest uklad jezdny typu porshe, wiec jak zetre te znaczniki pewnie skonczy sie tak, ze cala fakture trzeba bedzie na nowo robic, nigdy tego jeszcze nie robilem, ciekawe jak wyjdzie :-) Sam model wydaje mi sie odbiegac od tego co zwykle prezentuje dragon, a tym bardziej cyber hobby, wlasciwie jak by ten model byl bez metalowej lufki to raczej powinien byc pakowany do orange box(value pack). Czesci jakos tak malo, ale sklejalnosc wydaje sie raczej ok. Mysle, ze tak z miesiac, max dwa i bedzie gotowy :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 13 Lutego 2012 Share Napisano 13 Lutego 2012 Ciekawą sylwetkę ma ten prototyp. Działaj Pan zobaczymy co Ci z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Lutego 2012 Share Napisano 13 Lutego 2012 No i jestem. Nie możesz za długo usiedzieć bez roboty. Ale to dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 14 Lutego 2012 Autor Share Napisano 14 Lutego 2012 Postepy w pracy nie za wielkie, ale udalo sie zrobic faktute na wiezy, mocno jest przyszlifowana bo miala byc dosc delikatna, moze na zdjeciu nie widac ale chyba jest ok, dokladnie bede wiedzial jak dam podklad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 15 Lutego 2012 Autor Share Napisano 15 Lutego 2012 no to brzydactwo destalo zawieszenie caly uklad jezdny to stare wypraski od elefanta, rewelacji nie ma, ale sklada sie bez klopotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 10 Marca 2012 Autor Share Napisano 10 Marca 2012 Witam po przerwie, niestety natlok zajec powoduje brak czasu na modele :-(. Udalo mi sie wreszcie wszystko skleic, pare czesci brakuje, ale sa juz wyciete i zostana przyklejone po wstepnym malowaniu. Mam nadzieje dzisiaj psiknac podklad i baze, nie zdecydowalem jednak jeszcze jaka ta baza bedzie, wacham sie pomiedzy standardowym niemieckim zoltym a brazem. Zrobilem spaw prze jazmie km, po glebszym zastanowieniu nie jestem pewien czy on tam powinien byc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 10 Marca 2012 Share Napisano 10 Marca 2012 Jak najbardziej powinien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Marca 2012 Share Napisano 11 Marca 2012 No to masz już ten podkład? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 11 Marca 2012 Autor Share Napisano 11 Marca 2012 W koncu sie zdecydowalem, wybralem malowanie ktore mozna okreslic jako standardfantazy 45 czyli niemiecka farba podkladowa i na to troche zoltego ps na lufie chyba zrobie zielone kamo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 11 Marca 2012 Autor Share Napisano 11 Marca 2012 Lufa wymalowana i weszly filtry, nie za mocno, trzy delikatne warstwy teraz sobie wszystko ladnie poschnie, potem detale wymalowac, nie ma ich za wiele :-) i zacznie sie zabawa z olejami..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Marca 2012 Share Napisano 11 Marca 2012 Coś tych filtrów za bardzo nie widać, szczególnie na tym piątkowym, ale malowanie ciekawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 14 Marca 2012 Autor Share Napisano 14 Marca 2012 No to troche sie pobawilem z olejami, sam do konca nie wiem jak to wyszlo, czekam na Wasze uwagi. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Marca 2012 Share Napisano 14 Marca 2012 Mnie się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 15 Marca 2012 Share Napisano 15 Marca 2012 Bardzo fajne malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 15 Marca 2012 Autor Share Napisano 15 Marca 2012 Robota poszla do przodu, kilka godzin przy modelu i oto efekty Jutro juz to brzydkie kaczatko dostanie zawieszenie i gaski na stale, potem z dwa dni z pigmentami i powinien byc koniec :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Marca 2012 Share Napisano 16 Marca 2012 Jak możesz to zmniejsz trochę te rdzawe zacieki na bardziej nazwijmy to smuklejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 16 Marca 2012 Autor Share Napisano 16 Marca 2012 Wydaje mi sie, ze szanowny kolega ma racje, jestem sklonny sie z tym zgodzic, powiem wiecej, zgadzam sie, ale nie wiem jak to zrobic bo na tym zacieku sa z 4 warstwy washy i filtrow. Obawiam sie, ze moge bardziej zaszkodzic :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 16 Marca 2012 Autor Share Napisano 16 Marca 2012 Juz sa kola i gaski: Patrze na to i dochodze do wniosku, ze bardzo zle zrobilem nie decydujac sie na friule, gaski z zestawu sa beznadziejne. Na przyszlosc bede wiedzial, ze jak w zestawie sa ds-traki to trzeba cos z tym zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 16 Marca 2012 Share Napisano 16 Marca 2012 A co ty chcesz od DS-ów? Wyglądają naprawdę bardzo realistycznie.Po prostu gąski do Elefanta maja taki do niczego wygląd w realu. Ja zawsze szukam modeli Dragona z DS-ami zamiast ogniwkowymi gąskami(jeśli mam taką alternatywę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 16 Marca 2012 Autor Share Napisano 16 Marca 2012 ustawilem vk z DS-ami obok elefanta z magictrakami i jest roznica, przy DS-ach nie da sie w tym przypadku otrzymac takiego luku na gaskach jaki powinien byc, gaski albo beda lewitowac, albo po przyklejeniu (z dwojga zlego jak dla mnie to juz lepsza opcja) wygladaja na klapniete w nie do konca naturalny sposob. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 18 Marca 2012 Autor Share Napisano 18 Marca 2012 Model juz praktycznie skonczony (zdjec teraz nie dam, bo chwilowo nie mam aparatu). W planach mial byc bez zalogi, ale jednak zdecydowalem sie dac mu jakies ludziki Mysle tak z 2 zainstalowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 20 Marca 2012 Autor Share Napisano 20 Marca 2012 Wolno cos mi ida te figurki, a ze wlasnie mam aparat to zrobilem kilka fotek i model trafia do galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi